Månedsmagasinet på Costa del Sol
Perfect Marbella 22 år!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Møt Knut Nordbotn

Grunnleggeren av Perfect Marbella – et av de eldste norske eiendomsselskapene på Costa del Sol – forteller her om nøklene til fremgang og de aktuelle forholdene på boligmarkedet, og hinter litt om fremtiden.

Hvordan startet din Spaniareise, og hvordan har du bygget opp Perfect Marbella, som feirer hele 22 år på Costa del Sol?

Før 1999 hadde jeg en karriere i oljebransjen. Men så tok jeg et friår i Spania, og det har nå blitt til 22 fantastiske år. Det sier nok litt om trivselen og situasjonen her på Costa Del Sol. Når det er sagt, så har jeg gjennom alle disse årene på Costa del Sol bygget bedriften møysommelig opp, skritt for skritt, og lært meg hvilke samarbeidspartnere og nettverk man kan stole på. Det har ikke vært lett, for det er mye rart i denne bransjen …

Hva er nøkkelen til Perfect Marbellas 22 års suksess?


Nøkkelen til suksess er kundens behov. Hos Perfect Marbella lytter vi nøye til all informasjon vi får fra kundene våre, slik at vi forstår hva de trenger, ønsker seg og er ute etter. På bakgrunn av dette lager vi en behovsanalyse, som er det aller viktigste verktøyet vi har. Slik finner vi akkurat den eiendommen kunden drømmer om, og da blir det som oftest salg. Vi har tilgang til stort sett alle eiendommene som er til salgs på Costa del Sol, så jobben er å finne den riktige.

Den andre nøkkelen til suksess er kontinuerlig å bygge nettverk og sørge for gode samarbeidspartnere. Mange meglere vil for enhver pris selge sine ‘egne’ eiendommer, som de får bedre betalt for, men dette er ikke nødvendigvis det beste for kunden. Vi er nøye på å sette kundens behov først når vi leter etter eiendommer, uten tanke på hva vårt honorar vil bli. På lang sikt vil dette også tjene oss i form av flere fornøyde kunder – folk kommer tilbake til oss, og de anbefaler Perfect Marbella til sine venner.

Kritisk valg av byggefirmaer og solide kontrakter har også vært vesentlig. Ved å ha alt i orden når avtaler inngås, står man trygt hvis det blir stilt spørsmål i etterkant av salget. Det er snakk om å sikre både kundene og oss selv. Jeg bruker mye tid på de forskjellige byggeplassene, slik at vi har oversikt og kan løse feil og problemer tidlig, samtidig som vi kan gi kundene best mulig informasjon.

Videre er det mye underlig prissetting av eiendommer her som kan være vanskelig for mange å forstå. Vår lange erfaring har gitt oss kunnskap om hva som er rett prising av eiendommer i de ulike områdene. Dette formidler vi til kundene når de er med på visningsrundene.
Uten stå-på-vilje og motivasjon til å starte eget selskap, ville det vært helt umulig. Det viktigste er å beholde gløden og være bevisst på hvorfor vi driver med det vi gjør. Man må også synes det er gøy og trives med salg. Hvis man mister gløden og viljen, bør man skifte beite.

Hvordan har markedet forandret seg gjennom årene?

Markedet har ikke forandret seg så veldig. Kundene ønsker i stor grad det samme i dag som for 22 år siden. Den største forandringen har kommet som følge av pandemien. Verden har utviklet seg dramatisk siden Covid dukket opp. De fleste har forstått at vi aldri vil gå tilbake til det som var tidligere. Kundene som søkte eiendommer før pandemien og som nå kommer tilbake, har litt andre behov. Budsjettene er litt høyere, og vi opplever ønsker om større uteområder og terrasser.

Det øvre sjiktet, luksusmarkedet, har ikke bare overlevd, men blomstrer. Covid har rett og slett vært en katalysator for folk flest til å revurdere hvordan og hvor vi ønsker å leve og bo. Det har vært en uventet og nærmest eksepsjonell salgsvekst i dette segmentet siden Spania gikk ut av lockdown. Eiendommer til over 1 million euro har blitt omsatt i økende grad til et nivå vi aldri tidligere har sett. Den aller øverste delen av markedet har slått alle rekorder og overgått alle forventninger i på Costa del Sol. Dette får oss til å tro at kjøpebølgen bare er i startfasen. Det lover godt for markedet i de neste månedene/året, ettersom vi ser stadig færre reiserestriksjoner. Tidligere så vi at mange benyttet Marbella som sitt andre hjem og som en ferieby, men dette er i ferd med å endre seg. Mange har gjort området til sitt første hjem og tilbringer vesentlig mer tid her. Perfect Marbella har så langt i 2022 hatt et av sine beste år noensinne, og det ser ut til å fortsette.

Hvordan er eiendomsmarkedet nå?

Først og fremst har skattenivået på overføring av eiendom blitt redusert av myndighetene i Andalucia. Vi nyter nå godt av 7 prosent flat skatt (overføringsavgift på brukt bolig), og i tillegg er dokumentavgiften redusert fra 1,5 prosent til 1,2 prosent. Arveavgiften ble nærmest eliminert fullstendig i 2019, noe som gjør Andalucia til en av de mest skattevennlige regionene i Spania. Ytterligere skatteletter forventes å bli godkjent i nær fremtid av regionalmyndighetene, noe som garantert vil gjøre markedet enda mer attraktivt for nye kjøpere. Lånerenten er også på et historisk lavt nivå. Ikke-fastboende betaler fast rate på 2,3 prosent og variabel rate på 2,5 prosent i det første året (dette varierer litt). Deretter 1,75 prosent, i tråd med Euribor.

Kjøpere kommer også hit fordi Marbella er sentrum for kvalitetseiendommer på Costa del Sol. I tillegg er livsstilen her attraktiv. Eiendomsmarkedet i Marbella-området var hemmet på grunn av krisen i 2008, men i 2012 brast demningen, og vi så en flodbølge av kjøpelyst – ikke bare av sluttkunder, men også av store og små eiendomsutviklere. Andre utbyggere har spesialisert seg på eldre hus som er blitt fullt renovert, og de fleste av disse boligene med god beliggenhet er allerede solgt.

Ser man på prisene, er de på vei opp. Tall fra siste kvartal 2021 viste en prisøkning på nye og brukte boliger på Costa del Sol på 4,3 prosent (kilde: Tinsa). Omkring 200 planlagte byggeprosjekter er nå under bygging. Vi tror at det vil dekke behovene i tiden som kommer.

Hvor tror du eiendomsmarkedet er på vei på Costa Del Sol?

Utviklingen av eiendomsmarkedet her og andre steder har beveget seg med en utrolig fart. Covid har forandret hvordan og hvor vi ønsker å leve, og den største endringen gjelder spesielt med tanke på ferie- og fritidseiendommer over hele verden. Det er ingen tegn til nedgang i etterspørselen, snarere tvert imot. Eiendomsmarkedet har igjen blitt en ‘trygg havn’ å investere i, som et verktøy for kapitalvekst. Det er en beskyttelse mot inflasjonen som vi allerede ser.

Historisk lave rentesatser gir grobunn for eiendomskjøp, og flere ønsker seg huslån rett og slett fordi de er rimelige og åpner opp for å benytte oppsparte midler på andre steder. Vi snakker om et markedsområde med en utrolig variasjon av eiendommer tilgjengelig i alle prisklasser. For meg er det helt åpenbart at det er et stort, positivt markedsskifte på gang som representerer et utmerket tidspunkt for kjøpere å komme inn på markedet, mens prisene gradvis fortsetter å stige.

Vi har tilgang til stort sett alle eiendommene som er til salgs på Costa del Sol, så jobben er å finne den riktige.

Hva er ditt beste tips nå for å gjøre et godt eiendomskjøp på Costa del Sol?

Mitt tips er å begynne med å finne en eiendomsmegler som du får god kjemi med, som er ærlig og har lang fartstid som megler på kysten. Megleren må ha god kunnskap om marked og priser i de ulike områdene. Hold deg til den valgte megleren gjennom hele prosessen. Da vil du garantert gjøre det beste boligkjøpet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet