Månedsmagasinet på Costa del Sol
LOS VIKINGOS AVSLUTNING AV VÅRSESONGEN 2024

LOS VIKINGOS AVSLUTNING AV VÅRSESONGEN 2024

Torsdag 14. mars 2024 avviklet Los Vikingos sin siste turnering for våren på Anoreta golfklubb i Rincon de la Victoria. Vi hadde bestilt to overnattinger på Fay Victoria Beach, et hotell som er i samme konsern som eiere av golfklubben. Hotellet ligger i bysentrum ved strandpromenaden med fin utsikt over stranden og Middelhavet. Dette var like mye en sosial sammenkomst som en golfturnering. Vi var 25 personer på tur, hvor selvfølgelig turneringen var én av turens høydepunkter.

Selve golfbanen har de siste årene blitt kraftig oppgradert med blant annet nye greens og en mengde velholdte bunkere. Videre er restauranten utvidet og totalt rehabilitert. Selve banen er til dels utfordrende og er en mellomting mellom skogs- og parkbane. Prisene for greenfee og i restauranten er langt lavere enn det vi er vant med fra Marbella-området, og servicen fra klubben og restauranten var upåklagelig. Som en større gruppe ble vi vel ivaretatt av både klubben og hotellet. Absolutt en destinasjon å anbefale hvis man ønsker seg en liten tur når man er på Costa del Sol.

Selve turneringen ble avviklet som en stableford-turnering med dameklasse og herreklasse, hvor de tre beste i hver klasse ble premiert. Som vanlig for Los Vikingos, var det premier for damene og herrene som kom nærmest flagget på de fire par 3 hullene.

Vinnere i dameklassen ble:

  1. plass Ruth Rist, 2. plass Sølvi Lauritzen og 3. plass Wenche Johansen.

Vinnere i herreklassen ble:

     1.plass Tor Lauritzen, 2. plass Gulbrand Gagnum og 3. plass Odd Evensen.

Dermed er vårsesongen for Los Vikingos over, noe tidlig på grunn av den tidlige påsken i år. Av erfaring vet vi at mange av våre medlemmer reiser til Norge før påske og kommer først tilbake til Costa del Sol i september/oktober. Høstprogrammet er allerede klart, og det hele settes i gang den 25. september med spill på Calanova golfklubb.

Litt golfregel hjelp

Vi vil på siden vår i fremtiden nevne en del golfregler som kan være til hjelp for enhver golfspiller. Det er viktig å huske at golfreglene er formet til både å hjelpe golfspillere og straffe ved regelbrudd. Som nevnt om Anoreta ovenfor, var det mange bunkere på denne banen hvor noen var til dels ganske dype. Vi så at mange spillere slet med disse bunkerne og gjerne brukte to slag eller mer for å komme seg ut.

Her vil vi nevne regel 19.3 som blant annet omhandler forskjellige måter å behandle uspillbar ball i bunker på – spesielt den følgende metoden som kanskje er noe ukjent for mange: Med to straffeslag kan spilleren ta fritak i flagglinjen utenfor bunkeren.

Husk at spiller kan erklære en ball uspillbar uten at andre kan blande seg inn i denne avgjørelsen. Man må selvfølgelig ta ett eller to straffeslag, men med regel 19.3 hvor man kan droppe seg ut med to straffeslag, kan dette være til stor hjelp for å få spillet i gang igjen. Hvis man for eksempel på et par 4 hull går i en greenbunker på andre slaget, kan man droppe seg ut i flagglinjen (og ikke nærmere hullet) og slå seg inn med to straffeslag, altså det femte slaget. Dette kan for mange være en redning hvor man for eksempel i stableford-turneringer fremdeles kan redde poeng.

Så til slutt, til alle medlemmer og gjestespillere av Los Vikingos: Vel møtt til høsten til en spennende turnerings sesong.

Agnar Johansen – President i Los Vikingos

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.