Månedsmagasinet på Costa del Sol
LOS VIKINGOS GOLFAKTIVITETER HØSTEN 2023

LOS VIKINGOS GOLFAKTIVITETER HØSTEN 2023

Los Vikingos er en klubb for golfspillende nordmenn på Solkysten. Våre aktiviteter gjennomføres i de periodene hvor det oppholder seg flest nordmenn over lengre tid på kysten. Nærmere bestemt spiller vi fra januar til ut mars og om høsten fra september til ut november. Los Vikingos handler ikke bare om selve golfspillet, men også om det sosiale hvor vi opplever at mange får nye bekjentskaper og nye impulser om det å leve på Costa del Sol over lengre tid.

I oktober begynte vi med spill på Santa Clara golfklubb den 4. oktober. Det er en forholdsvis utfordrende par 71 bane som ligger like ved sykehuset Costa del Sol. Det har vært investert mye de siste årene på vedlikehold og klubbhuset. Banen var i perfekt stand da vi spilte, med forholdsvis tøff rough og hurtige greener. Banen er ikke av de lengste med 5511 meter fra gul tee, men hullene er utfordrende med en del bakker og strategisk plasserte bunkere, trær og vannhindre. Par 3 hullene er lange og varierer fra 165 meter til 184 meter. Dette så vi i resultatene på nærmest flagget på disse fire par 3 hullene. Det var kun to herrer som klarte å nå greenen på et slag og ingen damer. De to var Terje Nikolaysen på hull 13 (184 meter) og Helge Kristoffersen på hull 15 (165 meter). Vi spilte stableford i to klasser og vinnerne var:

Klasse 1 Hcp 14,8 til 25,7:

1.plass Terje Nikolaysen 37 poeng, 2. plass Tor Lauritzen 36 poeng, 3. plass Jan H. Syversen 35 poeng.

Klasse 2 HCP 25,8 til 36:

1.plass Ruth Rist 34 poeng, 2. plass Erling Johnsen 30 poeng, 3.plass Wenche Johansen 29 poeng.

Den 18. oktober ble det spilt på Marbella Golfklubb. Denne gangen var det lagspill på programmet hvor de to beste stableford poengene telte i et lag på fire. Marbella Golfklubb er en av de eldre banene på Costa del Sol som åpnet i 1994. De har et nydelig, stort klubbhus med en terrasse hvor en ser utover deler av banen. Selve banen er delvis kupert, og spesielt de 9 første hullene som går oppover og nedover dalen bak klubbhuset, er utfordrende. Her er det mye skog på sidene og elver og bekker som skal krysses. De siste ni hullene er noe flatere, men her er det også en god del vann i spill. Par tre hullene er noe snillere en de på Santa Clara, noe resultatene på nærmest flagget viste. Følgende ble premiert for å ha kommet nærmest flagget i et slag: Elizabeth Lund, Sølvi Lauritzen, Gulbrand Gagnum, Tor Lauritzen og Jan Syversen.

Vinnerlaget oppnådde hele 96 poeng og bestod av Ruth Rist, Øystein Lund, Odd Evensen og Tor Rieve Kristiansen.

Helt på slutten av oktober, nærmere bestemt den 31. oktober ble det spilt stableford på Miraflores Golfklubb. Miraflores er en veldig hyggelig klubb å spille på. De ansatte i restauranten er virkelig serviceinnstilte, og på menyen er det en god del velsmakende mat å velge mellom. Hvis man liker engelsk Fish and Chips, er Miraflores å anbefale. Her er den akkurat slik man får den på engelske puber eller Fish and Chips shops.

Selve banen er en par 71 bane på 5148 meter fra gul tee. La ikke lengden lure deg, da banen absolutt har sine vanskelighetsgrader, med vannhindre og bunkre strategisk plassert. En god del trær er det også som krever gode slag å komme over hvis en er uheldig og får dem i spillelinjen. Banen er kupert, og noen av hullene har stor høydeforskjell. Los Vikingos stilte med 36 spillere i tre klasser. Resultatene denne gangen ble virkelig gode.

Nærmest flagget på par 3 hullene ble følgende premiert:

Hilde Hasting Løken, Knut Ellevold, Sølvi Lauritzen, Gulbrand Gagnum, Jørgen Larsen, Thor Rolfsen, Svanhild Rolfsen og Willy Hoff.

De tre beste i hver klasse ble premiert med gavekort hos Birdie Vinos.

Klasse 1 Hcp under 22:

1.plass Gulbrand Gagnum 38 poeng, 2. plass Helge Olsen 37 poeng og 3. plass Odd Evensen 34 poeng.

Klasse 2 Hcp 22,1 til 28,5:

1.plass Thor Rolfsen 42 poeng, 2. plass Jarle Børrestad 41 poeng og 3. plass Sølvi Lauritzen 41 poeng.

Klasse 3 Hcp 28,6 til 36:

1.plass Willy Hoff 43 poeng, 2. Plass Didrik Tønseth 37 poeng og 3. plass Elizabeth Mansell Lund 36 poeng.

I november skal Los Vikingos ha sitt årlige klubbmesterskap hvor vi denne gangen reiser tre dager til Fairplay Golf and Spa i Benalup. Her blir det to dagers spill hvor årets kvinnelige- og herreklubbmester blir kåret. Mer om dette i neste nummeret av Det Norske Magasinet.

Agnar Johansen – President i Los Vikingos

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.