Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Norsk Forening – november 23

Høsten har for alvor gjort sitt inntog på Solkysten og i Andalucia. Selv om man ikke akkurat kan si at det har striregnet, er den langvarige tørken og det ‘turistvennlige’ solskinnet avløst av et langt mer ustadig og skiftende værbilde.

Men, Andalucia trenger regn – mye regn! Vannstanden i magasinene er prekær, og vi får bare håpe at nedbøren blir tilstrekkelig til å sikre vannforsyningen her i Sør-Spania.

I Norsk Forening har det vært full rulle i hele oktober. Mange kommer innom i lokalene våre, for å småsnakke med hverandre, spise deilig norsktilberedt mat eller for å delta i en av våre mange arrangementer.

Fredag 13. oktober arrangerte vi medlemsmøte med et meget interessant foredrag om begrepet fremtidsfullmakt. Advokat Heidi Lill Mollestad Oppegaard kåserte og klarla hvorfor det er så viktig å skape en ordentlig og rettslig god fremtidsfullmakt.

Helen-Marie(presidenten) holder velkomsttale ved jubileumsfesten.

Månedens store topp-punkt var selvsagt 40-års jubileumsfesten. Rundt 75 medlemmer feiret grundig og lenge oss selv, med innslag av flamencooppvisning og Trond Høiklevs dypdykk i egen og andres populærmusikk. Og så maten, da! Utrolig god, utrolig mye, utrolig effektivt og suverent servert. En ‘høydare’! Vi takker restaurant La Mar Salá for ypperlig service!

MEDLEMSTURER:
Mandag 23. oktober la 31 forventningsfulle foreningsmedlemmer ut på fellestur til turistmagneten Cordoba – litt nervøse fordi værmeldingen ikke akkurat lovet det beste! Men solen tittet fram, og regnet lot vente på seg helt til slutten av turen, heldigvis. Imellomtiden fikk vi en informativ vandring gjennom det gamle jødiske nabolaget og en særdeles grundig, interessant og lærerik omvisning i den over 1000-år gamle moskeen og den senere katedralen som i dag bidrar til å knytte båndene bedre sammen mellom kristne, jøder og muslimer. En mektig lunsj basert på arabiske tradisjoner hørte også med.

Når dette leses, har vi også hatt en tur til Málaga og besøkt jubileumsutstillingen for Pablo Picasso, og vi regner med at vår fabelaktige guide, Pia, ga oss nok en strålende turopplevelse.

Norsk Forening i Córdoba.

HVA SKJER VIDERE:
17. november blir det igjen et medlemsmøte. Underholdningen er ennå ikke bestemt, men vi er sikre på at det blir severdig/hørverdig som alltid. Denne kvelden får vi også besøk av medlemmer fra vår søsterforening i Nerja.

Vi minner også om at 25. november blir det julebasar med garantert flotte premier i regi av Odd Fellow søsterloge Andalucia nr. 1 i Norsk Forenings lokaler.

Bacalaoaften og lutefiskaften arrangeres i desember. Følg med på vår Facebook-side og på oppslag i foreningen.

Vi minner også om Alpingruppen som starter turene sine fra Feriaplassen hver søndag kl. 1100. Informasjon om traseene legges ut på Facebook på fredager.

Boulegruppen holder til nær Feriaplassen og koser seg hver mandag, onsdag og fredag kl. 13.00 (14.00 på fredager). God plass til flere i en artig og sosial sammenheng!

Ha en fin måned!!

Ansvarlig for siden

Hans Petter Lindøe (hanspl@broadpark.no)

Visste du at …

… det litt forfalne bygningskomplekset El Boquetillo i Fuengirola har fått oppfrisking av fasadene sine med nye, fargerike veggmalerier, Ganske fikst, men burde ikke kommunen heller bruke pengene til oppgradering av bygningsstrukturen?

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.