Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen – november 23

Til fjells med danskene 

Hvert år har Den Norske Skolen, Málaga skolen en utfluktsdag med bakkeløp opp til fjelltoppen Calamorro, eller Ørnefjellet som vi norske kaller det. I år inviterte vi med oss den danske Bifrostskolen.

Den Store Ørnefjellsmarsjen er en årlig begivenhet ved Den Norske Skolen, Málaga.

Ørnefjellsløypa som går fra bommen ved Santangelo Norte og opp til fjellet Calamorro, er 4,8 km og går over 350 høydemeter. Det er en spenstig sportsprestasjon som forseres av elevene som velger å konkurrere om å komme først til toppen. Konkurranseinstinktet ble enda større i år, da vi i tillegg hadde invitert den Danske skolen som vi kunne måle oss med!

Oscar Mørkve Wesøe (10. trinn) vant tittelen skolens raskeste elev og kan i tillegg glede seg over å være raskere enn alle de danske elevene også. Oscar løp opp på tiden 30:50 min og sikret dermed at den norske skolen fikk beholde vandrepokalen.

Hele den norske og den danske skolen fra første- til tiendetrinn, var med på turen med ca. 130 norske og 70 danske elever. De som ville ta det som en tur og rusle i et bedagelig tempo direkte til Ulvehytta, fikk lov til det. Det er en litt kortere løype enn for dem som løper om kapp til toppen.

Lek&Læring

Læring som elevene tilegner seg under lek, er et viktig supplement til elevens utvikling, både faglig og sosialt. Gjennom lek utforsker barn verden rundt seg og utvikler sosiale ferdigheter. Derfor jobber vi på den Norske Skolen i Málaga med bevissthet rundt hvilke leker vi tilbyr elevene, også i timene med Lek&Læring.

Gjennom faget Lek&Læring fletter vi inn leker og aktiviteter som styrker kognitive evner, fysisk aktivitet, samarbeid og kreativitet, men inkluderer også leker som styrker tall- og leseforståelse. Her jobber 3. trinnselevene med terningspill.

Når barn engasjerer seg i lek, skjer læring på en naturlig og morsom måte. Spill og lek gir dem muligheten til å praktisere matematikk og språk uten å føle at det er skolearbeide. For eksempel kan brettspill bidra til å styrke tallforståelsen ved å utfordre barna til å telle, regne og ta beslutninger basert på tall. I tillegg gir leselek barn sjansen til å utforske språk gjennom historiefortelling, rollespill og ordspill. Gjennom denne lekende tilnærmingen blir læring en givende opplevelse, og barna utvikler seg på flere områder samtidig.

Kortspill har også god læringsverdi. Her er spillet over, og Sofie får lov å bygge korthus og trener samtidig finmotorikken. William følger nøye med i bakgrunnen.

Ledige skoleplasser. 

Har du lekt med tanken om å bli værende i Spania et års tid eller mer med familien? Da råder vi deg til å levere inn søknaden så snart du har bestemt deg. Vi har for tiden

venteliste, men det kan åpne seg muligheter for dere som vil starte etter nyttår. Innsøkingen for neste skoleår (2024/25) åpnet 1. november. Søknadsfrist: 1. februar 2024. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.