Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Kirken – november 23

2 minutter med presten:

Har du relevant arbeidserfaring?

Spørsmålet dukker ofte opp i et jobbintervju. Du kommer et visst stykke med en formell utdannelse, men det settes pris på at man har erfaring i jobben man skal utøve. Noen ganger kan relevant erfaring føre til jobb, selv om man kanskje ikke har rett utdannelse.

Er det ikke ofte slik i livet ellers også? At vi i møte med virkelighetens mangfoldighet oftest søker til de med livserfaring, de som har gått noen mil foran, når livet knyter seg til? Det er forskjell på å ha kunnskap og visdom. Visdom har innsikt om livet mye tettere vevd inn i seg enn det kunnskapen har.

Tenk så praktisk og spennende det måtte ha vært å ha all verdens visdom samlet på ett sted! Noe slikt ville det bare være mulig for Gud å ha. Men hvis det jeg har sagt over om at visdom har livserfaring vevd i seg, så er det jo på sett og vis ikke så overraskende at Gud ble menneske. Det kalles inkarnasjon og vi nærmer oss feiringen av barnet i krybben.

Som mennesket får Gud førstehåndserfaring med våre kår som mennesker. Jesus fikk kjenne på det å være på flukt, det å bli sveket, kjenne på sult, kjenne på angst, kjenne på glede, kjenne på død … Ja, lista kan utvides til alle de følelser og erfaringer vi mennesker fort kjenner på gjennom livet.

I Hebreerbrevet kan vi lese: Fordi han selv led og ble fristet, kan han hjelpe dem som blir fristet.

At Gud som menneskets skaper, ikke bare har kunnskap om oss, men også har arbeidserfaring som menneske, gjør at det er mye lettere å ha tillit til at han tar våre hverdager på alvor. Gud kan relatere til våre seiere og nederlag. Og ikke bare det, det er også hjelp å få fra en som har gått veien foran oss.

Ønsker deg en velsignet dag, i tillit til at Gud virkelig tar din situasjon og dine bønner på stort alvor!

Espen Holm

Sjømannsprest, Costa del Sol

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé
I november og desember er det Anne Marie Sinsen sine bilder som henger utstilt i kaféen på kirken. Sinsen henter sin inspirasjon fra Spanias livfulle og fargerike kultur og hennes billedkunst preges av sterke inntrykk, fulle av liv, kraft og energi.

Sjømannskirkens julekonsert, torsdag 30. november
Kirkens egne musikalske krefter med unge solister og musikere, barnekor og prosjektkoret EC Singers i spissen, sørger for den helt spesielle julestemningen. Dette er også konserten hvor du får være med og synge de vakreste julesangene. Billettpris: 10 euro, barn gratis. Gratis gløgg og pepperkaker fra kl. 18.00.

Siste tacofredag før jul
Fredag 24. november blir siste tacofredag på kirka før jul. Tacoen er varm fra kl. 16.00, og barnekoret øver til julekonserten kl. 17.00. Vi setter opp et advents- og juleverksted og pynter litt i kirka. Felles kveldsavslutning i kirkerommet kl. 18.30.
Velkommen til store og små!

LysVåken og tenning av julegrana i patioen
Til alle 5. – 7.-klassinger: Velkommen til en spennende helg på Sjømannskirken!
Vi skal overnatte i kirkerommet 2.-3. desember! Da skal vi leke, bli kjent med hverandre, lage gudstjeneste, utforske kirka, spise god mat og sist, men ikke minst, sove over i kirka.
På søndag skal vi spise frokost sammen, før vi øver oss til gudstjenesten. Den skal vi få være med å lage, og vi håper mange venner og familier kommer på gudstjenesten kl. 12.00.
Etter gudstjenesten tennes julegrana, det blir gang rundt juletreet og gløgg og pepperkaker til kirkekaffen. Mer info og påmelding på vår hjemmeside.

Juleverksted og pepperkakebaking
Lørdag 16. desember blir det juleverksted og pepperkakebaking på kirka fra klokken 12. Det blir mandel i grøten og julemusikk over anlegget. Velkommen til hyggelig førjulsstemning for store og små.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.