Månedsmagasinet på Costa del Sol

2 minutter med presten

«Hvorfor det da?»

«Hvorfor» er veldig ofte et spørsmål uten svar, særlig for de store spørsmålene i livet. «Hvorfor hendte det?» Når døden banker på vår dør, når sykdom melder seg, når krig truer og hverdager er vanskelige.  Da spør vi «Hvorfor, Gud?»

Vi trenger et sted å plassere skylden. Men det er det samme for skylden hvem som har den!

Derfor vil jeg i dag si til alle dere: Det er ingen sin skyld, det bare er sånn. Denne verden er ikke slik at problemer blir borte for den som forsøker å være god og snill. Nei! Det er ikke mangel på verken tro eller gode gjerninger som har brakt ulykke over oss.

Det bare ble sånn!

Det er fint å tro gjennom alt, og det er viktig å gjøre godt, men du gjør det ikke for å slippe unna kreft eller Parkinson.

I den troen som du kanskje har, finnes det en Gud som kan bevege verden, men som oftest ikke griper inn. Likevel så tror vi at han holder oss i sin hånd. Og inn i alt som ikke gir svar eller mening, så sier han: Jeg er i verden, Jeg er verdens lys»

Måtte stråler av dette lyset treffe deg i dag, midt i det livet som bare er sånn!

Gunnar Wik

Prest i Sjømannskirken

El Campanario

Konserter på Sjømannskirken

Konsertstart kl. 19.00. Konsertkafé fra kl. 18.00

Torsdag 19. oktober: Lewi Bergrud med venner

En konsert med Lewi Bergrud er en eksplosjon av energi og uventede overraskelser. Han har skapt flere store konsertopplevelser på El Campanario de siste årene, og denne kvelden har han med seg Vera Henriksen som gjesteartist, Magnus Køhn på tangenter og Anders Engen på trommer. Lewis største motivasjon med musikken er nettopp å skape små og store øyeblikk som treffer konsertgjestene i sjela. Billetter: €26,- inkl. bill.avg.

Torsdag 26. oktober: Gyldenløwe Brygge (m/EC Singers)

Denne torsdagskvelden skal det virkelig swinge i Sjømannskirken i Calahonda. Da vil gla’jazz orkesteret Gyldenløwe Brygge sammen med Sjømannskirkens prosjektkor EC Singers lage en konsert noe utenom det vanlige. Patioen skal fylles med swinglåter fra New Orleans og her blir det et møte mellom den utadvendte New Orleans-jazzen og gospel og spirituals. Billetter €26,- inkl. bill.avg.

Torsdag 2. november: Karin Desatinville Dammen synger Edith Piaf

Edith Piaf sine sanger er musikk som treffer midt i hjertet og aldri dør. Karin D. Dammen synger Piafs sanger på flytende fransk. Dette er musikk hun er vokst opp med, siden hennes mor er fransk. Hun forteller om sangene og kommuniserer godt med publikum. Kanskje det også blir allsang? Vær forberedt på smil, latter, tårer og sang. Dette blir en konsert som setter spor! Billetter €21,- inkl. bill.avg.

Torsdag 9. november: Sang og hyggekveld kl. 19.00

Sang og hyggekveld på kirken med musikalske bidrag ved høstprest Gunnar Wik med band og solister. Det blir kveldsmat og kollekt til Sjømannskirken. Velkommen!

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 3. november kl. 12.00 blir det åpning av ny kunstutstilling, med bilder av Anne Marie Sinsen. Hun lever sitt liv som dedikert kunstartist, og det bærer hennes billedkunst preg av – noe som vises gjennom sterke inntrykk, fulle av liv, kraft og energi. Hun henter sin inspirasjon fra Spanias livlige og fargerike kultur. Utstillingen henger fremme til 18. januar.

Lunsjforedrag på Sjømannskirken

Fredag 27. oktober kl. 12.00: DNB og Vogt Advokater

Kjøp av bolig/feriebolig i Spania

Ønsker du å investere i bolig eller feriebolig i Spania? Christine Solli fra Vogt Advokater og Svein Erik Lampe fra DNB Luxembourg gir oss en gjennomgang av kjøpsprosess og finansiering. Fri entré.

Kreativt verksted

Fredag 20. og 27. oktober, 3. og 10. november kl. 11-14 blir det kreativt verksted hvor deltakerne lærer å binde kranser. Astrid Frida Zehetner er instruktør. Verkstedet er gratis, og det man lager går til vår julebasar. Velkommen til å bli med på en eller flere av disse fredagene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.