Månedsmagasinet på Costa del Sol

Det er ikke bare en ny kjøkkenbutikk som har kommet til Solkysten. Det er en liten industri.

Kvik Kjøkken har på bare to år fått så sterke røtter at de i løpet av 2024 vil montere minst 150 kjøkkener langs Costa del Sol. Bak står gründerparet Søren Christensen og Nicole Baumgartner. De har prøvd litt av hvert og har nå for alvor fått suksess med sine danske kjøkkener i Sør-Spania.

Kvik er raskt monterte kjøkkener til en god pris. Slik har det alltid vært, men på Solkysten er det også flott design og kvalitet. Det forsikrer Søren Christensen og Nicole Baumgartner som nettopp har innviet en ny butikk på bygrensen mellom Fuengirola og Mijas. For to år siden fikk det dansk-sveitsiske ekteparet agenturet på Kvik Kjøkken i Málaga-provinsen og åpnet butikk i Marbella. Målet er å ha tre butikker og være godt representert langs hele kysten. ”Det er ingen hemmelighet at vi tar sjanser og går all in på dette prosjektet. Men det er beslutninger som gjerne skal gi oss en sunn forretning og masse glade kunder,” sier Søren og Nicole og forteller om prosjektet sitt.

Søren Christensen:
”Prisene våre er gjennomsiktige – det samme er vårt konsept. Vi kan både levere og montere alt med tilhørende service og garanti. Vi har også gjør-det-selv konsept for de som ønsker et godt kjøkken til best mulige pris.”

En liten fabrikk

Litt utenfor byen Coín har paret investert i et lager på 600 kvadratmeter. Her samles alle kjøkkenelementene som hver uke ankommer i lastebil fra Danmark.

”Det er det siste leddet i produksjonen av et Kvik Kjøkken. Det er faktisk en liten fabrikk, men den gir en stor innsparing på sluttprisen. Da vi samtidig selger med lav margin og i stort volum, ender vi med noen riktige gode priser. Det er bl.a. derfor vi har blitt tatt så godt imot,” ifølge Søren. Selskapet har i dag 14 ansatte fordelt på designere, montører, lagerfolk, administrasjon og prosjektledere. ”Vi kan selge, designe og montere så mange kjøkkener fordi vi har full kontroll over hele prosessen. Vi har bare egne folk – folk med erfaring. Vi bruker aldri eksterne montører og fraktfolk,» forklarer Nicole og tilføyer: ”Vi har én prosjektleder for hver bestilling. Det skaper både trygghet for kunden og for oss, for vi har heller ikke hverken lyst eller råd til forsinkelser grunnet dårlig koordinering.” Det er raskt blitt fart på firmaet, og det selger bra – spesielt til nordeuropeerne som gjerne vil ha litt ekstra. Men før det handles, må det gjøres noen overveielser, inngås noen kompromisser og tas en beslutning. Det er ofte en ganske lang prosess som Kvik Kjøkken forsøker å forenkle.

Nicole Baumgartner:
”Vi er sterke på pris, design og kvalitet. Det gjelder våre kjøkkener, bad og garderober.”

Kjøkkener med myke verdier

Tidligere lagde man bare mat på kjøkkenet, men i dag er et kjøkken mye mer enn et kjøkken. Før man snakker design, muligheter og kombinasjoner, vil Kvik-personalet derfor ha en god prat med kundene. ”Det er viktig å få klargjort hvor mye tid de reelt tilbringer på kjøkkenet sitt. Noen bruker timer på matlagning, mens andre bruker bare noen få minutter på å varme ferdigretter. Samtidig er kjøkkenet det naturlige rom for hygge og samtale for noen familier, mens for andre kan det være helt omvendt. Det er det vi kaller de myke verdier. Disse må vi ha klarlagt for å kunne designe det ideelle kjøkkenet for kunden” forklarer Søren. Hos Kvik Kjøkken ser de en kjempeforskjell i kundenes ønsker. ”Noen legger stor vekt på at kjøkkenet deres skal være funksjonelt, mens andre nesten utelukkende går etter et flott kjøkken, hvor det visuelle er det som teller. På samme vis ønsker noen mye plass – andre det stikk motsatte,” opplyser Nicole. Det er mange steiner som skal snus, men hun elsker prosessen. ”Folk åpner seg og oppdager nye muligheter når de ser våre design. Det skal gjerne hjelpe dem med å ta den endelige beslutningen, for til syvende og sist må det alltid inngås noen kompromisser ut fra ønsker, plass og budsjett. Det er en spennende jobb,” synes Nicole. Hverken hun eller Søren er redde for det store prosjektet de har kastet seg uti. Tvert imot er de glade for å ha kommet i gang.

Søren Christensen og Nicole Baumgartner i deres nye showroom i Fuengirola / Mijas.

Eventyrlystent par

Det er absolutt ikke første gang de setter seg selv på prøve. Søren og Nicole møttes som unge under et frivillig hjelpeprosjekt i Mexico. ”Vi var en gruppe på seks personer som ble sendt til et barnehjem. Det var tøft, men også lærerikt og givende,” minnes Søren. Han husker også at han allerede møtte Nicole – en ung sveitsisk sykepleier – på flyplassen. ”Vi var frivillige i samme gruppe, i samme by, og var like betatt av hverandre.” Begge var også eventyrlystne og betatt av Sør-Amerika. Eventyret skulle vise seg å bringe dem rundt i både Mellom- og Sør-Amerika. Søren ble salgsansvarlig for en industrivirksomhet, diplomat for Utenriksdepartementet i Chile og avler av chilenske vin. Nicole fikk sine ambisjoner innfridd ved å bli medeier av et selskap som solgte dansk kosmetikk i Chile. Deres felles familieambisjoner ble også innfridd, da først Lykke og senere Trille kom til verden. ”Det har nok alltid vært mye positiv ståhei rundt oss, men vi har en lykkelig familie, og sammen hadde vi nesten 20 spennende år i Chile,” forteller Søren. For tre år siden ville Kvik Kjøkken ha ham til Costa del Sol – og vice versa. Det var en spennende mulighet som kom ut av det blå. Hele familien var med på å ta spranget. Neste sprang blir å få ekspedert de 150 bestillinger og forespørsler som allerede har kommet inn for 2024.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.