Månedsmagasinet på Costa del Sol

Den 1. februar spilte vi på Miraflores Golfklubb hvor 26 spillere stilte. Det ble her spilt Stableford i to klasser. I hver klasse ble de tre beste premiert, i tillegg til de som kom nærmest flagget på de fem par 3 hullene.

I Klasse 1 med handicap under 23,7 ble følgende premiert:

  1. plass Jarle Børrestad, 2. plass Odd Evensen og 3. plass Jørgen Larsen.

I Klasse 2 med handicap over 23,8:

1. plass Ruth Rist, 2. plass Einar Askvig og 3. plass Wenche Johansen.

På deb 15. februar spilte vi på Azata Golfklubb utenfor Estepona. Dette var en ny bane for Los Vikingos hvor de ni første hullene var ganske utfordrende, med hellende fairways og en god del raviner og vann i spill. De ni siste hullene var mer oversiktlig og noe lettere å spille. Fairways, greens og bunkere var i god stand. Dessverre fikk vi lyn og torden da alle spillere hadde begynt på de ni siste hullene, og runden ble derfor avbrutt. Siden alle hadde spilt de ni første hullene, ble det avgjort av turnerings komiteen å premiere de tre beste i to klasser etter ni hull.

I klasse 1 med handicap under 24 ble følgende premiert:

  1. plass Reidar Halvorsen, 2, plass Irene A. Larsen og 3. plass Vidar Throndsen.

I Klasse 2:

  1. plass Willy Hoff, 2. plass Mia Fossbakk og 3. plass Torunn Aamoth.

Generalforsamling ble avholdt 22. februar hvor regnskap og valg av styre ble besluttet med fellesmiddag etterpå. Agnar Johansen ble gjenvalgt som president.  Styret består ellers av Jarle Børrestad, Per Jacobsen, Hilde Løken, Hans G. Løken og Reidar Olsen.

29. februar var turen kommet til Calanova Golfklubb. Det er en bane som passer godt for lagspill, som er hvorfor vi denne gangen spilte Texas Scramble med fire spillere på hvert lag. Laget som vant med sterke 52,5 nettoslag, besto av:

Jarle Børrestad, Sondre Børrestad, Wenche H. Småberg og Ellen K. Larsen.

Golf, utstyr og handicapregler

Alle som spiller golf, vet at det er 25 golfregler vi må forholde oss til. Det høres ikke så mye ut, men da de fleste reglene har underparagrafer, er det ganske mange regler å forholde seg til. Alle som har fulgt med på TV og sett de profesjonelle spillerne, har sikkert sett at dommer blir tilkalt i tilfeller hvor usikkerhet til reglene har forekommet. Dette viser at det ikke bare er amatører som kan slite med regelforståelse i visse situasjoner.
Hvor kommer så disse reglene fra?

Vi må helt tilbake til den 14. mai 1754, da The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews i Skottland (heretter kalt R&A) ble stiftet.

Over alle disse årene har R&A utviklet golfreglene til de vi har i dag. I mange år var det PGA of America som styrte mye på det amerikanske kontinentet, hvor det var noe avvik fra R&A reglementet. I 2019 ble det enighet om et fellessystem for hele verden, hvor R&A nå styrer alle systemer som vi spiller golf etter. Det er ikke bare golfreglene som styres fra Skottland, men regler for golfkøller, baller og handicapregler. Alle utstyrsprodusenter må forholde seg til alle disse regler, og det finnes tilfeller hvor utstyr har blitt underkjent av R&A.

I 2019 ble det som sagt enighet om fellesregler for hele verden. En del golfregler ble endret, og beregning av spillerhandicap ble helt fornyet. Utstyrsreglene er i konstant endring. Utsyr som var godkjent for ti år siden, kan godt være forbudt i dag.

Det er viktig for alle golfspillere å følge med på alle endringer i regler og utstyr.  Derfor vil jeg anbefale alle spillere å laste ned golfappen fra R&A. For oss nordmenn kan dette gjøres via Norges Golfforbund. For golfklubbene er det viktig å følge opp nye regler for baner, herunder hvordan en bane merkes og følge opp de nye handicapreglene og hvordan golfhandicap reguleres.

Min anbefaling til alle golfspillere er å bruke litt tid å studere golfregler på fritiden, så er man bedre rustet neste gang man skal spille en golfrunde eller delta på en turnering. Vi vil i fremtiden forsøke å ta opp en del av de elementære golfreglene på denne siden i Det Norske Magasinet, da vi tror dette kan være til god hjelp for mange golfspillere.

Agnar Johansen

President i Los Vikingos

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.