Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Kirken – april 24

To minutter med presten

Det ender med seier til slutt!

Påsken er tilbakelagt, men jeg unner meg noen refleksjoner omkring den viktigste kirkelige dagen i året.

Jeg klarer ofte ikke se spennende fotballkamper som involverer favorittlagene mine. Det får jeg mye tyn for, men jeg må noen gang spare både meg selv og de rundt meg for de mulige konsekvensene.  

Men det jeg liker å gjøre, er å se kampen i opptak hvis jeg vet det blei seier. «Kjedelig», sier noen da. Kanskje det, men jeg nyter kampen hele veien til kampsignalet slutter, for jeg vet hvordan det ender. Jeg trenger ikke alltid spenningen, jeg vil bare følge dem jeg heier på til veien mot seier. Da vet jeg at det målet som kom imot ikke er det avgjørende, jeg vet at de stundene i kampen mitt lag blir overkjørt ikke har noe betydning når sluttsignalet lyder.

Påskedag utfordrer oss til å tenke slik om livet.  Vi vet hvordan det ender der fremme ved tidens slutt, nemlig slik det står i salmen: Livet vant, dets navn er Jesus. 

Historien ender der fremme med at Jesus vant over dødskreftene. Midt i vår hverdag, med alle de nederlag vi møter så gir påskedag dette håpet. Vi vet hvordan historien ender.

Som Svein Ellingsen sier det i salmen:

Se, i oppstandelsens tegn skal vi leve.
Se i oppstandelsens lys skal vi dø.

Espen Holm

Sjømannsprest, Costa del Sol

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 19. april kl. 12.00 blir det åpning av ny kunstutstilling i kirkens kafé. Det er bilder av Börje Ekström som stilles ut, og utstillingen varer frem til 13. juni.

Bursdagsfest for kirken!

Torsdag 9. mai kl. 12 skal det markeres at sjømannskirken har holdt til på El Campanario i 20 år. Det blir bursdagsfest med program fra scenen i patioen. Gospelkoret Ride on Gospel deltar, og etterpå blir det bursdagskake til alle!
Fredag 10. mai i forbindelse med tacofredag blir det barnebursdagsselskap fra kl. 16!

Gratis lunsjkonsert

Lørdag 11. mai kl. 13.30 blir det lunsjkonsert i patioen med Ride on Gospel. Legg lunsjen til Sjømannskirken denne dagen og få med deg en konsert på kjøpet!

Program for 17. mai

10.00   Parróquia de la Inmaculada Concepción Arroyo de la Miel (ved togstasjonen)

                  Gudstjeneste i samarbeid med Den norske skolen.

11.00    Turistkyrkan i Fuengirola

                  17. mai-gudstjeneste

Nasjonaldagsfeiring på Sjømannskirken i Calahonda

13.00    Dørene åpner

  • Salg av lunsj, pølser, brus og is
  • Leker for store og små
  • Kulturelt program

17.00    Arrangementet avsluttes

Frivillig på 17. mai?

Hvis du vil være med som frivillig og hjelpe til med gjennomføringen av vår nasjonaldagsfeiring, så send en e-post til Kristin Leite: kle@sjomannskirken.no.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.