Månedsmagasinet på Costa del Sol

ANDALUCÍA!

Smak på navnet, la det rulle på tungen, kjenn på mystikken og den pirrende skjønnheten som forbindes med denne herlige, vakre spanske naturbomben. Vi er jammen heldige som bor eller ferierer her og kan nyte opplevelser gjennom turer rundt om i provinsen, både private og sosiale fellesturer med Norsk Forening.

Har dere forresten lagt merke til at både solnedganger og soloppganger kan gi et umåtelig sterkt, nesten euforisk inntrykk på oss omtrent overalt i Andalucía. Mens solen synker lavere, kaster den en rosa glød over belyste åser og terreng, før den strekker seg bak horisonten og langsomt forsvinner. Skumringen overtar, og natten varsler sin ankomst …

Også demringen, da, sett fra 12. etasje i bygningen der jeg bor. Strimer av tåke lister seg som spøkelsesfingre over byen. Fra øst stiger en glødende sol høyere og høyere inntil den erobrer horisonten, og blå himmel fyller morgenen med friskhet og klarhet som kildevann og vasker natten ren for deg!

Februar var en begivenhetsrik måned for alle oss som vanker i Norsk Forening. Foruten daglig servering av ypperlig mat og drikke sammen med sosialt samvær og hyggelig betjening, hadde vi på medlemsmøtet den 23. gleden av å lytte til et innholdsrikt og særdeles interessant foredrag om Spanias og Malagas historie og kunst – elegant presentert av Erik Meling. Heldigvis har han lovet å komme tilbake med et nytt kåseri ved en annen anledning.

Fullt hus og flink foredragsholder!

Vi var også med på tur med foreningen til Alamada, der vi fikk besøke en kjent produsent av Malagaviner, nøt smaksprøver og fikk en grundig gjennomgang av produksjonsprosessene.

Videre besøkte vi gravstedet og museet for ‘El Tempranillo’, den beryktede landeveisrøveren som i beste Robin Hood-stil stjal fra de rike og angivelig ga til de mindre heldigstilte! Under lunsjen i hans gamle favorittrestaurant ble vi også ‘angrepet’ av røvere, gisler ble tatt og løsepenger krevd.

Gravstedet til andeveisrøverenEl Tempranillo.

Artig!

Ellers skal vi på ny tur den 19.mars, denne gangen til Alora-distriktet med vinsmaking på en kjent bodega, besøk på en sitrusplantasje og selvsagt en rikholdig lunsj. Vi gleder oss allerede, slike turer er sååå sosiale og interessante.

Torsdag 29.februar, på selve skuddårskvelden, ble det avholdt generalforsamling i Norsk Forening hvor bl.a. nytt styre ble valgt.

President………..Helen-Mari Gusjås

Visepresident….Elisabeth Pettersen

Sekretær…………Brit Helen Johansen

Kasserer…………Terje Hølland

Styremedlemmer  Ann Mari Næss, Ellen Schilling, Hans Petter Lindøe

Vara…………………Ulf Helstrøm, Olaf Jakhelln

Quiz-kveldene hver onsdag blir mer og mer populære med mange deltakere og god stemning. Alle klarer å svare på noen av de ofte lure spørsmålene, og heldigvis er det ikke det samme laget som vinner hver gang!


Vi holder åpent mandag – lørdag fra kl. 11.00 og til 16.00 (lørdag 15.30)

Sees i neste nummer!

Hans Petter Lindøe

Visste du at..

den gamle, sentrale Centromerca i Fuengirola rives og gir plass til et nytt- som skal bli et arkitektonisk signalbygg!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.