Månedsmagasinet på Costa del Sol

Folkehelse og livsmestring

I løpet av året har skolen flere tverrfaglige uker der elevene jobber med et felles tema i alle fag. Timeplanen brytes opp og fylles med aktiviteter og gruppearbeid under temaparaplyen. Denne gangen handlet uka om folkehelse og livsmestring.

Ungdomstrinnet fikk søvnseminar med Sjømannskirkens familieveiviser, timer med samtaler om personlig økonomi, seksualitet og kjønn, sosiale medier og tanker. På en slik uke hører det også med å dra på tur og oppleve noe sammen, synes vi. Ungdomstrinnet fikk reise til Zoo de Castellar der de møtte søte, ville og skumle dyr på nært hold. Dyrene er reddet fra private hjem og flere er født i fangenskap. Dyrehagen jobber for å gi konfiskerte og mishandlede dyr et verdig liv.

Zoo de Castellar jobber for å gi mishandlede og konfiskerte dyr et nytt og bedre liv. Det finnes blant annet mange reptiler som tidligere har vært ulovlige private kjæledyr rundt om i Spania. (Foto. Petter Tryggestad).

Jeg ER

Som avslutningsøvelse på den tverrfaglige uka fikk ungdommene fokusere på sine indre egenskaper og formulere egne utsagn om disse. Elevene jobbet godt, noe som resulterte i en solid vegg av positive egenskaper, montert i trappeoppgangen som elevene kan løfte blikket mot.

Det er fint å ta seg tid til å fokusere på alt det fine vi har inne i oss og visualisere det. Dette er ungdomselevenes egen «Jeg ER» vegg.

Karneval

Denne perioden har skolen også arrangert karneval for elevene.
-Elevene er altså så flotte, og kostymene og temaene er imponerende kreative, utbrøt rektor Trude Jahren etter årets arrangement. -Det jeg som rektor synes er det aller fineste med dette arrangementet, er hvordan elever og lærere har forankret det i skolens arbeid med inkludering og læringsmiljø, forteller hun.

Karneval på skolen – Her er vinnerne av prisen ‘beste par-kostyme’. Skolen premierer inkludering og samarbeid som bygger lagfølelse under karnevalet. På DNSMálaga skal alle oppleve å ha en plass på laget.

-Med kvaliteten og innsatsen som så mange kreative sjeler legger ned i dette, mener jeg bestemt at dette må vises frem til flere enn bare oss som er på skolen hver dag, skriver hun i rektorbloggen på skolens hjemmeside, og lover at:

«..neste år kan kan alle foresatte, besteforeldre, søsken, tanter og onkler osv. glede seg til Solkystens kuleste Karnevalsfest her på DNSMálaga!»

Ledelsen på Catwalken. Jentene på kontoret, Rektor Trude, Assisterende rektor Marie, Inspektør Malin og Kontorsjef Cathrine var utkledt som fluer og surret rundt til stor glede for alle.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.