Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golf
El Campanario feirer som kjent ti år i 2014. Det gjør også Sjømannskirkens golfturnering helgen 31. januar – 2. februar.
 
Med godt over hundre deltagere hvert år har kirkens golfdager vært et populært møtested for golfentusiaster og sponsorer disse årene. Arrangementet har også gitt kjærkomment overskudd til kirkens drift.
– Det er kanskje ikke alle som føler de passer inn i kirkens faste foreninger og arbeidsgrupper. Dette kan være en fin måte for dem å gi et bidrag til kirken på, sier Tove Mykland Omvik, som drar i trådene sammen med Espen Havnen-Olesen.
– Vi har Spanias største golfanlegg like ved kirken, og det står hele tre 18-hulls baner til disposisjon for spillerne til treningsdagen 31. januar, forteller Espen. Selve turneringen spilles på Campo America 1. februar og har plass til 120 deltagere.
 
Sponsorer og samarbeidspartnere
Rundt 15 sponsorer med DNB Luxembourg i spissen deltar med pengebeløp og premier til turneringen. I tillegg bidrar om lag 20 øvrige samarbeidspartnere med premier til spillerne og gevinster til en stor utlodning.
– Vinnerne får navnene sine inngravert i turneringens flotte vandrepokal, og skriver seg dermed inn i kirkens golfhistorie for evig og alltid, frister Espen.
 
Alle nivåer
– Men her kan folk på alle nivåer delta, fra høyeste til laveste handikap, understreker Tove.
– Det vil bli delt inn i A- og B-klasse både i dame- og herrekonkurransen, sånn at det blir rettferdig og gøy for alle, sier hun.
 
Treningsdag, konsert, turnering og lunsj
Tove og Espen oppfordrer folk til også å bli med på treningsdagen fredag 31. januar. Nytt av året er at det blir en konsert på Sjømannskirken fredag kveld (se egen notis). I tillegg går det an for de mindre golfinteresserte å bare melde seg på lunsjen på lørdag.
– Golfdagen er først og fremst en sosial og hyggelig dag, avslutter Espen og Tove og oppfordrer folk til å melde seg på snarest og senest 25. januar. En kan melde seg på ved å kontakte kirken. Se også egen annonse med mer informasjon annet sted i bladet, eller se kirkens internettsider.
 
 
 
Konsert: Edit Piaf på norsk
Fredag 31. januar kl. 19.00.
Med Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen
Billetter €20
Konsertkafé fra kl. 18.00
 
I regi av Rikskonsertene har forestillingen «Piaf på norsk» turnert rundt i Norge siden 2010, til stor glede for publikum. Gjennom monologer, historier og sanger får vi innblikk i hvordan det var å være Edith Piaf, fra glitrende oppturer til gedigne nedturer. Billetter kan kjøpes ved inngangen eller forhåndskjøpes/reserveres i kirkens resepsjon.
Forestillingen er en del av programmet for Sjømannskirkens golfhelg.
 
Bønneuke for kristen enhet
I januar hvert år arrangeres bønneuke for kristen enhet i mange ulike kirker over hele verden. Det er et av de største samarbeidstiltak som inkluderer både de lutherske kirker og den katolske kirke. Her i Malagaområdet er det flere samlinger. Vi vil nevne følgende:
Søndag 19. januar kl. 20.00 i Malaga katedral.
Onsdag 22. januar kl. 18.00 i Sjømannskirken Costa del Sol/ El Campanario.
Torsdag 23. januar i El Rosario Parish Church in Fuengirola
 
Fuengirola våren 2014
Vi minner om datoene for norske gudstjenester i Fuengirola: 9. februar, 23. februar, 9. mars og 23. mars.
Hyggekveldene blir 12. februar (OBS endret dato) og 12. mars. Det blir sangtreff torsdager kl. 13.00 i februar og mars.
 
Nerja
Gudstjenester i Nerja blir 16. februar og 16. mars. Det blir i lokalene til Hostal Nerja Luna i Calle Granada 62.
 
Endringer i kirkerommet
Noen søndager og på noen konserter har vi et «luksusproblem» i kirka. Det er så fullt at det er vanskelig å få god plass til alle. Vi åpner stadig dørene til det lille kapellet, og får plass til noen der, men det er ikke gode plasser – en sitter liksom i et «siderom». Vi har nå søkt om å få endre noe på veggene mot dette rommet, og gjøre kapellet til en mer integrert del av kirkerommet. Åpningen vil bli større og den bærende søylen betydelig slankere, slik at de som sitter der har følelsen av å være i «samme rom» som de andre. Vi tenker oss at kapellet fortsatt kan brukes til tidebønner og mindre samlinger, selv om det ikke kan lukkes igjen slik som før. Det blir mer som et «sidealter», noe som jo er vanlig i mange kirker her i Spania. Dersom alle søknader går i orden vil dette bli utført i januar-februar.
 
Samtalegruppe om helse og livskvalitet i eldre år
Velkommen til hyggelige samlinger om helse og livskvalitet. Kanskje nettopp dette er noko du kan tenke deg?
Sjømannskirka inviterer til 5 onsdagar der me vil fokusere på tema som er viktige for alle, og ikkje minst ettersom ein blir eldre.
Me vil bruke eit samtaleopplegg med video som er utprøvd og utarbeida i Norge av «eldreoghelse.no». Utgangspunktet er forskningsbasert helseinformasjon. Sjømannskirka sin avdelingsleder for gjestehuset Torun er helsesøster og vil vere gruppeleder i lag med diakon Marta Kristin.
Tema vil vere
1: aktivitet og trim, «ingen har mer nytte av aktivitet enn eldre…»
2: kosthold. Me prøver ut litt frukt og grønt fra Spania.
3: legemidler og naturpreparat, korleis vite kva som er bra?
4. unngå ulykker, kva kan gjerast?
5: endring og muligheter (flytting til ny bolig, tap av livsledsager….)
Me startar opp onsdag 29.01 kl 11 på sjømannskirka. Samlingane vil vare i ca 2 timar, og me unner oss ein god pause med litt sunt å bite i! Pris 20 euro.
Gruppa vil komme i gang med minimum 6 deltakarar. Påmelding og meir informasjon hos Marta Kristin, tlf 0034 609 243 778 og Torun tlf 0034 616 875 668.
 
2 minutter med sjømannspresten
Offentlig, personlig eller privat.
I tida før jul og fram til «REYES» den 6 januar ( eller den «gamle juledagen» som den framleis vert kalla nokre stader i Norge) kan ein sjå dei mange julekrybbene , eller BELEN som er laga til i kyrkjer , kommunehus, i rundkjøringar, i forretningar og heimar i Spania. Josef, Maria og barnet i «lysskulpturar» midt i rundkjøringa, gjerne i selskap med eit par reinsdyr og ein kamel og to…
( her må eg få lov til å korrigerer eit oppslag i Norske magasinet i desember: Belen betyr IKKJE Jerusalem- men er spansk for BETLEHEM)
Mitt poeng er: Den kristne julefortellinga er rimeleg synleg og tydeleg i det offentlege rom her i Spania. På same måte som påskefortellinga blir synleg ved dei mektige prosesjonane i mange byar i påskeveka. I Norge ( og mange andre land) går det debattar om kor synleg religiøse symbol kan vera i det offentlege rom, og ein kan hekte seg opp i eit korssmykke eller eit hovudplagg. Kan hende er me særleg vare på dette i Norge fordi religion tradisjonelt har vore noko veldig personleg og privat. Og det er jo noko rett og fint med det- tru er noko personleg- det handlar om mine tankar om dei store spørsmål i livet , og det handlar om ein relasjon til det guddommelege. Men vekta på det personlege og private har ei «bakside»: Det kan ta bort ei viktig side ved trua, nemleg fellesskapsdimensjonen. For tru handlar om å høyra til i eit større fellesskap, å tru er noko me gjer saman. Den særnorske ordbruken om å vera ein «personleg kristen» har lagt tunge byrder på mange, ein kunne få kjensla av at ein personleg måtte gi alle dei rette svar og oppføre seg på den rette måten. Ja, evangeliet utfordrar både vår tanke, våre haldningar og vår oppførsel, men la oss ikkje starte der, la oss starte med at me vil høyre til det store fellesskap av truande menneske, så skal livet bli ei spennande og god vandring. For me er alle undervegs- som dei søkjande vismenn frå aust.
 
Reidar Ådnanes
———-
I skrivende stund befinner vi oss i Norge hvor vi har feiret jul. Grønn jul. Jeg påstår at jeg ser gresset gro, og det ville ikke vært rart, for det er 8-10 varmegrader hver dag.
Det er mye uvær som fører til vanskelig fremkommelighet på grunn av ras og stengte veier og fjelloverganger. I by og bygd blir folk veiløse og strømløse, og vi har hørt at mange har måttet grille julemiddagen på terrassen. Så er det i alle fall bra det ikke er 10-15 kuldegrader som det var i fjor.
Nå ja, vi returnerer til Spania om noen dager, og ser frem til varme, lyse, solfylte dager.
Ikke alle reiser bort i julen, og i Norsk Forening ble julaften feiret på tradisjonelt vis. Mange setter pris på å kunne feire i fellesskap, og påmeldingslistene var fulltegnet lenge før jul.
JULETUR TIL RUTE
Rute er en liten by halvannen times kjøring fra Fuengirola. Den er kjent for sin produksjon av sjokolade og godterier, og passer godt for en liten handleutfart før jul.
Museo de Azúcar baker småkaker til jul. De lages i mange varianter og er bakt på det fineste fett fra Iberico-svin. Jeg har hørt fortalt at ca. 90 % av disse kakene er fett, så her gjelder det ikke å forspise seg.
I selve museet vises gangen i bakeprosessen for hundre år siden. Og innover i museet er det tablåer med slott, fantastiske bygninger og alskens figurer laget i sukker og eggehvite. Her var alt fra Løvegården i Alhambra til Marilyn Monroe.
Videre gikk turen til Anismuseet. Her er en patio som er kåret til den vakreste i provinsen. Vi fikk se en flott belen (julekrybbe), og det var pyntet til jul overalt. Selve museet viser fremstillingen av anisbrennevin gjennom tidene. Her er fortsatt produksjon. Det ble delt ut smaksprøver og alle handlet.
Turen gikk også innom et skinkemusem, Casa Museo del Jamón, og til turens høydepunkt, godterifabrikken Galleros med Belen de Chocolate. Belenen dekker mange kvadratmeter, og alt er laget i sjokolade. Nytt var byen Jaen som var i kun hvit sjokolade. Her er kongefamilien i naturlig størrelse og mye annet. Også her var det butikk og det ble handlet igjen. Det samme i Museet for Mantecados, Turron og Marcipan.
Så bar det hjemover med flere stopp underveis. Magdalena, vår flotte guide, hadde ledet oss gjennom en spennende og innholdsrik dag.
NORSK FORENING
åpnet 7. januar etter å ha vært stengt siden julaften. Etterhvert kommer folk som har vært hjemme i julen tilbake og vi går inn i et nytt år med nye aktiviteter. Fjoråret var travelt. Det var mye besøk og mange spiste middag i foreningen. Vi hadde flere medlemsmøter og hyggekvelder som alle var fulltegnet. Turene var også populære. Et stort arbeid hadde vi med å planlegge og gjennomføre tredveårsjubileet i Foreningen. Det ble et vellykket arrangement som vi vil huske med stor glede.
Vi fikk oss et nytt flott kjøkken sist sommer. Det letter arbeidet veldig for dem som arbeider på kjøkkenet. Likevel er det alltid spennende om vi greier å skaffe nok hjelp. Det gikk i fjor, og vi håper vi greier å følge opp driften også dette året. Men det er avhengig av at gode hjelpere stiller til tjeneste. Vi oppfordrer alle til å melde seg for å bidra stort eller lite.
Og så takker vi alle som stilte opp i fjor og gjorde jobben.
Foreningen er åpen fra kl.11 til kl. 15 alle hverdager. Og det er matservering hver dag.
Den 27. februar er det GENERALFORSAMLING. Det skal velges nytt styre og det blir gjennomgang av årsberetning og regnskap. Det skal fastsettes nytt budsjett.
Formell innkalling blir oppslått i foreningens lokaler.
ALPINGRUPPEN
er populær. Hver søndag går vi tur i heiene oppfor Fuengirola. Alle møter på Feriaplassen kl. 11. De som ikke har bil får sitt på med dem som har.
BOULE
spilles mandag, onsdag og fredag. Starter presis kl 11.
MALEGRUPPEN
møter onsdager kl.16 i foreningslokalene.
TURER
Onsdag 29. januar er det mandelblomstringstur til Guarodalen. Vi vil også besøke omkringliggende byer.
Onsdag 12. mars går turen til Genalguacil. En vakker by med en stor moderne kunstsamling og skulpturløype gjennom byen. Vi legger turen om Juzcár, den blå smurfebyen, og kanskje får vi lære litt om korkproduksjon.
I slutten av mars håper vi å få til en flerdagerstur til Barcelona.
Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til et nytt år i Norsk Forening.
Følg med på oppslagstavlen for nærmere opplysninger, påmeldingslister og meldinger om eventuelle endringer.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.