Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen – juni 2024

Våren er den travleste tiden på ungdomsskolen, med fagdager og tentamener. I juni har Den Norske Skolen, Málaga også spanske temadager, med kunstneriske, praktiske, teoretiske og musikalske forberedelser, som ender opp i en storstilt sommerfest i ekte, spansk feriastil. Juni er altså tiden inne for både stress og kos, også tiden for å reise på skoletur.

I juni blir det stor avslutningsfest. Festen har innslag fra alle klassene og inneholder masse om spansk kultur, som elevene har lært under de spanske temadagene. Foreldregruppa holder i arrangementet forøvrig. Bildet er fra feiringen i fjor.

Vant mattekonkurranse

Årets niendetrinn er en mattesterk gjeng, så når anledningen bød seg, meldte kontaktlærer Tiril Lauglo klassen på til en konkurranse i matematisk problemløsning. Etter innledende runder og påfølgende spent venting, ble det klart at elevene fra Málaga hadde nådd finalen – Som de også vant! Nå venter det pizzakos i premie på stolte, matteglade gjengen og læreren deres. Konkurransen ble holdt av firmaet MathGlad, som er drevet av tre, unge matematikkentusiaster. Firmaet har som mål å fremme matteglede ved å tilby morsomme og lærerike konkurranser for elever i grunnskolen.

9. trinn har vunnet en mattekonkurranse! Skolen gratulerer: Vi er så stolte av dere! Foto: Tiril Lauglo.

90 nye elever neste år

Den Norske Skolen, Málaga har fylt opp alle de 140 mulige skoleplassene neste skoleår. Hele 90 elever er nye elever, og 50 har valgt å fortsette på skolen.

Nyansatte

Skolen tildelte den ledige stillingen som IT-ansvarlig til unge Harvin C. Reyes. Å finne en slik stilling ledig her på solkysten, er en sjelden og ettertraktet mulighet som fikk mange håpefulle og også overkvalifisert søkere til å melde sin interesse. Harvin har allerede vært på besøk hos oss og jobbet en uke i mai, for å få en overlevering av oppgavene fra Daniel Wesøe som allerede har fløyet til Kristiansand for å starte i ny jobb. Harvin gjorde et veldig godt førsteintrykk, og vi gleder oss til at han blir en del av DNS-familien i høst. Skolen har også ansatt to nye lærere for neste skoleår, som vi gleder oss til å ta imot. De nyansatte er Marius Odden, som skal være kontaktlærer i 1. trinn, og Martine Nygaard Nordby, som skal jobbe som faglærer.

Skolens nye IT ansvarlige, Harvin C. Reyes, foran den fine mosaikkveggen som ble laget under spanske temadager i fjor.

Spansk temauke og sommerfest.

I den siste hele skoleuka dedikerer vi undervisningen til å dreie seg om spansk språk, kunst og kultur. I år lar vi 10. trinn lage enda en mosaikkvegg. Elevene lagde en tilsvarende vegg i fjor, som vil være et smykke i skolegården i mange år.

Elevene vil også på flere trinn lære å lage tapas, og danse flamenco. Uken er fortsatt under planlegging, men vi kan røpe at ungdomstrinnet skal på skoletur der det blir rappellering og paintball. Uka krones med en spansk sommerfest, der skolen inviterer til underholdning og utstillinger av det elevene har lært. Siste skoledag for elevene er fredag den 21. juni. God sommer, alle sammen!  

Innsøkningen

Skolen har allerede langt flere søkere enn ledige skoleplasser for skoleåret 2024/25, og muligheten for å sikre seg en skoleplass nå, er begrenset til om noen andre avbestiller. Om det oppstår ledig kapasitet nå etter frist, fordeles plasser fortløpende etter ventelisteprinsippet. Det pleier å være litt omfordeling før vi lander med en endelig elevliste. Første skoledag for skoleåret 2024/25 er torsdag den 22. august. Les mer om søkeprosessen på: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.