Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Kirken – juni 2024

2 minutter med presten:

Lette og sterke ord

Jeg deler kontor med vårpresten Gunnar, og en dag hadde han lagt igjen en liten lapp med et dikt av sin venn Jan Ove Ulstein. Det sto:

JA

orda må vere så lette

at dei kan gå

på vatnet

og så sterke

at dei kan drage nokon opp.

Det er jo sant, det. At noen ord på én og samme tid kan være lette og sterke. «Ja» kan absolutt være et slikt ord. Men også «Hei», akkompagnert med energi i stemmen og et smil i munnviken.

Det skrives og snakkes mer enn noen gang – podkaster og sosiale medier bidrar til det. Mange ord gir egentlig veldig lite. De er svake som luft og løfter ingen opp av noe som helst. Og mange ord som skrives kan ikke annet enn å bli tatt imot som tunge blylodd, slik at man synker til bunns.

Vi trenger flere lette og samtidig sterke ord!

Da bibelen ble skrevet var pergamentruller såpass dyre at man måtte veie alle ord som skulle skrives. Kanskje hadde vi hatt flere historier om Jesus, hvis det ikke var tilfellet. Så var det noen ord som var for lette og samtidig for sterke til å ikke utelates:

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. Joh 14,27

Espen Holm, Sjømannsprest, Sjømannskirken Costa del Sol

Velkommen innom kirka i sommer!

Vi har ordinære åpningstider i juni og juli. Kom gjerne innom for en dukkert i vårt fine basseng, en deilig lunsj, kaffe og vaffel eller for en prat. Vi har lekekrok, barnebøker og spill, og i kafeen selges også is og brus. Så dette er et godt alternativ dersom familien trenger en pause fra stranda!

Åpningstider og lunsjmeny i sommer

Onsdag            11.00 – 15.30   Lasagne m/salat inkl. mineralvann og kaffe €12

Torsdag            11.00 – 15.30   Hamburger inkl. mineralvann og kaffe €12

Fredag 11.00 – 15.30   Pølse i brød inkl. mineralvann og kaffe €8. €4 for ekstra pølse

Lørdag 11.00 – 15.30   Spagetti bolognese inkl. mineralvann og kaffe €12. Risgrøt inkl. saft og kaffe €7

Søndag            11.00 – 15.00   Ingen lunsjservering på søndag

12.00               Gudstjeneste m/ kirkekaffe

Lunsjservering mellom kl. 13.00 og 15.00

Påfyll, halv porsjon lasagne og spagetti bolognese €5

Stengt kirke i august

Sjømannskirken vil være stengt i store deler av august måned. Siste åpningsdag blir søndag 28. juli og første åpningsdag etter stengingen blir søndag 25. august med gudstjeneste kl. 12.

Sommerutstilling

Gunnvor Sørhus og Knut Kråkevik er kunstnerne som står bak årets sommerutstilling. Den har fått navnet Tilbakeblikk og ble åpnet 14. juni. Utstillingen vil være tilgjengelig for publikum i juni og juli måned.

Tursamarbeid med Plussreiser

Det siste året har Sjømannskirken på Costa del Sol arrangert ukesturer fra Norge, der vi har gitt våre besøkende en smak av Spania og Andalucía, kombinert med et opphold på Sjømannskirkens gjestehus. Etter gode tilbakemeldinger på dette konseptet er vi glade for å kunngjøre at vi har inngått et samarbeid med Plussreiser i Norge. Dermed utvides tilbudet til en 11-dagers tur i høst. Det er fremdeles med stemningsfulle El Campanario (vårt gjestehus) som ramme, og de besøkende får oppleve kultur, utflukter, gode måltider og hyggelig samvær. Kanskje denne turen er noe for deg eller noen du kjenner? Les mer om turen på plussreiser.no.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.