Månedsmagasinet på Costa del Sol
Handelsbanken – ved din side når du vil realisere drømmen om bolig i Spania

Handelsbanken – ved din side når du vil realisere drømmen om bolig i Spania

Å kjøpe bolig i Spania innebærer en annen prosess enn i Norge. For Handelsbankens kunder er det derfor en fordel at Handelsbanken har et representasjonskontor i Marbella hvor de har lang erfaring med det spanske boligmarkedet og gjerne hjelper til med boliglån. Gjennom gode forbindelser med lokale advokater og verdivurderingsselskaper kan Handelsbanken Marbella tilby kontakter og profesjonelle tjenester gjennom hele prosessen.  

Via Handelsbanken kan privatpersoner få lån til boligkjøp, renovering av eksisterende bolig eller refinansiering av et eksisterende boliglån. Handelsbanken krever ikke at man har en livsforsikring for lån, men det kreves at man er kunde i et av Handelsbankens kontorer i Norge eller Sverige for å kunne få hjelp med lån til bolig i Spania.

Prosessen for å få boliglån i Spania tar vanligvis 6–8 uker. For å søke om lån hos Handelsbanken for å kjøpe bolig i Spania, kontakter man først sitt norske Handelsbanken kontor, som gir det initiale lånetilsagnet. Deretter administreres lånet gjennom Handelsbanken Luxembourg* med den spanske boligen som sikkerhet. Man kan låne opptil 75 prosent av boligen i Spania og det laveste lånebeløpet er 100 000 euro. Det gjøres alltid en individuell kredittvurdering.

Handelsbanken Marbella vil videre gjøre oppmerksom på følgende:

  • Ved kjøp av bolig i Spania tilkommer alltid skjøtekostnader.
  • Det er viktig å ansette en advokat som passer på ens interesser.
  • Rentefradraget må man selv føre opp i sin selvangivelse. Det skjer ikke automatisk.

*Gjennom Handelsbanken i Luxembourg kan man også ta opp lån til boliger i Frankrike og Portugal, med initiale lånetilsagn fra kundens lokale Handelsbankens kontor i Norge eller Sverige.

Svenska Handelsbanken Spanien

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.