Månedsmagasinet på Costa del Sol
Juli måned er i kjærlighetens tegn!

Juli måned er i kjærlighetens tegn!

Kjære leser,

Har kjærligheten egentlig noen grenser?

Jeg har kjørt litt rundt til forskjellige strender, stoppet bilen, og spasert litt rundt på strendene for å observere mennesker rundt meg, i alle aldre.
Jeg har også vært innom byer som Fuengirola, Marbella og Estepona på fredag og lørdagskvelder og spasert på promenadene, med yrende folkeliv og veldig mange kjærester i forskjellige aldre.
Da jeg var en liten gutt, husker jeg godt at mine foreldre var veldig forsiktig med å vise meg at de elsket hverandre. Tror vel ikke at dette var typisk for 55 år siden, men jeg kan ikke huske å ha sett mor og far gå hånd i hånd, eller gi hverandre et kyss i åpenhet.
Nå har jeg tidligere fortalt mange private fortellinger til dere lesere, og min alltid positive redaktør gir meg også muligheten til å gjøre dette.
Så da må jeg legge til, at da mine foreldre ble eldre, og da min far hadde pensjonert seg, skjedde det en forandring med dem begge.
Jeg tok dette spørsmålet også opp med dem, om hvorfor de ikke turte å vise sin kjærlighet for meg, og de fortalte meg at det hang igjen fra deres egne foreldre.
Og da skjønte jeg litt mer av min mors reaksjon i forhold til sine foreldre, mine besteforeldre.
De hadde bestemt seg for å kjøpe en leilighet utenfor sentrum av Oslo, hvor de hadde bodd hele sitt voksne liv. Dette gjorde de, og flyttet opp til Kjelsås.
Dessverre fikk ikke min 76-årige mormor mye glede av dette, da hun gikk fra oss like etter flyttingen.
Men min morfar på 78 levde fortsatt i denne leiligheten, og levde «herrens glade dager».
Han var en ettertraktet enkemann i den blokken de hadde flyttet inn i, en høyreist mann på 190 cm og alltid veldig elegant.
Han likte godt å reise rundt, og var ofte på besøk i Syden. Jeg tror, nei- jeg vet, at han hadde vært overlykkelig hvis han hadde opplevd at jeg ble restauratør på Solkysten i Spania.
En av de kvinnelige beboerne, en dame på 74 år, ble vilt forelsket i min morfar, og han inviterte henne med på sydentur og cruise.
Så kjære leser, hvordan tror du min mor reagerte på dette? Joda, med kjempesjalusi, og hun gjorde hva hun kunne for å få dette ødelagt, men min morfar reagerte bare med et smil, og fortalte min mor at dette var hans liv, og han ville kose seg mens han kunne…
Når jeg har spasert mine turer på strendene og på promenadene, tenker jeg ofte på min morfar og hans tid på sine turer sammen med sin kjæreste.
For det jeg opplever er ikke bare unge personer som går hånd i hånd, eller som tør å gi hverandre et kyss, uten å bry seg om at andre står rundt omkring og ser på dem. Eller gjør de egentlig det? For det ser ut som, heldigvis, at vi er kommet så langt at vi godtar kjærligheten på en annen måte, og på en mye friere måte.
Unge går hånd i hånd, eldre går hånd i hånd, homofile og lesbiske går hånd i hånd, og alle gjør det som om det er det mest selvfølgeligste å gjøre. Også å kunne gi hverandre et kyss, som et tegn på ekte kjærlighet, og ingen rundt bryr seg, for det er bare naturlig og deilig å kunne vise sin egen kjærlighet.
Siden jeg nå har infiltrert personer i min familie i denne artikkelen, må jeg også da legge til at min morfar fortsatte med å reise til Syden, og da han i en alder av 89 år kom hjem fra en av sine reiser hadde han fått lungebetennelse, men dette ble ikke sett på som noe alvorlig. Jeg besøkte han på sykehuset, og han lå der og hvilte i sengen, men hodet hevet med mange puter, hadde på seg hvit t-skjorte med skulder-ermer og hvit kakibukse.
Han var kjempebrun og så utrolig flott og elegant ut, som han alltid var.
Men, en uke senere sovnet han stille inn, like flott som alltid.
Bare for å belyse hva kjærligheten kan bety, så ble hans kjæreste så innesluttet etter at morfar gikk bort at hun levde bare tre måneder etter morfar. Kjærligheten var så sterk at hun ikke klarte å være alene.
Og da må jeg legge til at også min mor og far ble svært lykkelige som pensjonister, og viste sin kjærlighet til alle og enhver, uten å bry seg om hva andre måtte mene.
At jeg var homofil klarte de også begge å bli vant til, og min mor elsket alle mine homofile venner, mer enn jeg bare kunne drømme om.
Kjære leser, nyt sommeren, nyt juli måned, og nyt kjærligheten.
Husk, alder er bare et tall, så ta hverandre godt i hendene, og nyt turen på stranden eller promenaden.
God juli måned!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.