Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 minutt med sjømannspresten – Mai 2019

2 minutt med sjømannspresten - Mai 2019

En av de mest kjente fortellingene i Bibelen handler om Jesus som metter 5000 mennesker med to små brød og fem små fisk. Det er en mirakelfortelling som man gjerne vil hoppe over fordi den ikke passer inn i vår tid, men om man tror på mirakler eller ei så vil historien fortelle oss noe.
Det står i fortellingen at Jesus får inderlig medfølelse med alle menneskene. En viktig del av historien er nettopp disse ordene. Det forteller om Jesu store hjerte, og hvorfor han ønsker å mette menneskenes behov som i denne fortellingen handlet om en hunger etter mat. I vår vestlige kultur er kanskje hungeren etter noe annet enn mat. Vi hungrer etter trygghet og fellesskap, og etter en mening med livet.
Jesus lar seg berøre av menneskers lidelse og tomhet. Han ser at vi trenger å fylle livene våre med mer enn det materielle. Hos ham kan vi få kjenne trygghet og fellesskap og han vil gi oss noe å leve for. For å bruke det bibelske språket så vil han være vår hyrde. Men vi må også huske at vi også er kaldt til å være hyrder. Vi må ta vare på saueflokken, på menneskene rundt oss, på menneskene vi kjenner og ikke kjenner. På de måtene vi kan!
Disiplene skulle gi folkemengden mat. Vi i 2019 skal bidra til at mennesker finner fellesskap og trygghet.

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Utstillingen for mai måned har tittelen «Spanske inspirasjoner» og er ved kunstner og Sjømannskirke-ansatt Terje Steen. Flere av motivene er hentet fra El Campanario. På sommeravslutningen til «Ung Fredag», 10. mai ble det dessuten åpnet en liten tilleggs-utstilling, med kunst laget av barna på klubben Friends Downstairs. Disse to utstillingene varer frem til onsdag 22. mai.
 
Torsdag 23. mai kl. 12.00 blir det åpning av ny kunstutstilling ved Jose Dominguez (Pepe). Denne utstillingen varer frem til 12. juni.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.