Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bitcoin – kort fortalt

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Er du en av dem som har hørt om bitcoin, men som enda ikke helt vet hva det er? I denne artikkelen gir vi deg et lite innblikk i hva bitcoin er og hva det vil si å kjøpe bitcoin. Bitcoin er en interessant og mystisk størrelse, da ingen faktisk vet hvem som står bak den. Det er en kryptovaluta som ble skapt i 2009 av Satoshi Nakamoto. Dette var vel og merke kun et pseudonym personen brukte, så hvem nøyaktig som stod bak, er det ingen som vet.

I dag er det mange som har skrevet og omtalt bitcoin. Denne kryptovalutaen gjør at man kan overføre penger uten at man behøver å bruke mellomledd. Den digitale valutaen er basert på noe som heter blokkjedeteknologi. Det er en teknologi som gjør at det som eksisterer digitalt, ikke kan kopieres. På den måten kan man bruke en digital valuta flere ganger. Mange forholder seg kritiske til bitcoin, mens andre er mer positive til hvilke muligheter den tilbyr.  

Fordeler ved å velge bitcoin

En av de største fordelene ved bitcoin, er helt klart at man kan gjøre transaksjoner eller overføringer uten banker. Dette gjør at transaksjonen blir overført direkte fra avsender til mottaker, og at transaksjonsomkostningene også er lave. Ofte tar det bare noen få minutter å få transaksjonen utført. I dag er det flere og flere etablerte selskap som tilbyr bitcoin som betalingsmetode, for eksempel når du skal bestille rom på hotell eller kjøpe møbler i visse selskap.

Noe som også gjør at bitcoin er så populært, og at den blir nevnt gjentatte ganger i media, er med hensyn til mulighetene den gir i å investere. I 2017 steg bitcoin med mer enn 1000 %, og i 2020 skilte det ca. 700 % mellom den høyeste og laveste kursen. Noen er positive til bitcoin, mens andre er mer negative når det gjelder hvordan bitcoin blir brukt.  

Hvordan bitcoin kan brukes og hvordan du kan kjøpe bitcoin

Flere og flere firma tar bitcoin i bruk. I Norge kan man for eksempel betale med bitcoin på en del lokale restauranter og i forskjellige butikker. Store, internasjonale firma som Dell, Microsoft, Bloomberg og Zynga tilbyr også betaling med bitcoin. I 2021 har selskap som PayPal og Tesla også vært positive til bitcoin. 

Når du skal kjøpe bitcoin kan du enten kjøpe bitcoin på kryptovalutabørser eller spekulere i prisutviklingen på bitcoin via CFD-kontrakter hos nettmeglere som Markets og eToro. For eksempel har det norske oljeselskapet Equinor i 2020 inngått partnerskap med et firma som selv bruker bitcoin. Dette viser derfor at flere norske og internasjonale firmaer begynner å bruke bitcoin.  

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet