Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Urracas kjøkken – Sopprisotto

Spania har en lang historie med produksjon av ris, og i det 7. og 8. århundre begynte araberne med risdyrking her i landet. Det er primært i Andalucia, Extremadura, Catalonia og Valencia som dyrker ris, og i 2021 var det dyrkede arealet over 100 000 hektar.

Noen av de aller mest kjente rettene i Spania er basert på ris. Det skulle være nok å nevne Paella. Så vi tenkte at en risrett har sin rettmessige plass på en matside som denne. Paella kommer vi tilbake til. Denne gangen har vi tatt fram en enkel sopprisotto. Retten kan brukes alene som italienerne gjør, eller til en fisk eller kjøttrett. Retten er enkel å lage, men veldig smakfull. Lykke til.

Sopprisotto

Oppskrift til 4 personer

350 gramRisottoris,
10 dlKylling eller grønnsakkraft
4 stkSjalottløk, hakket
3 dlTørr hvitvin
4 stkHvitløksfedd, hakket
100 grManchego Curado, revet
30 grSmør
300-350 grDiverse sopp, grovt hakket
Salt Etter ønske
PepperEtter ønske
BladpersilleEn god neve, hakket

Fremgangsmåte:

En god plan er å forberede alle ingrediensene før du begynner å steke og koke risen.

Varm litt olivenolje i en panne og fres løken på middels varme. Når den er blank, tilsettes hvitløk og blandingen stekes 2-3 minutter til.

Ha risen i pannen. Bland godt og stek 1 minutt til.

Hell i hvitvinen og kok inn nesten alt

Begynn å spe med kraft. Denne må varmes opp i egen kjele før du begynner å spe. Spe på med kraft jevnlig og rør ofte. Risen skal være «al dente» når den er ferdig, og det skal være litt kraft igjen i pannen. Det tar rundt 20 minutter fra du begynner å spe, til risen er ferdig.

Soppen stekes i olje i egen panne og holdes varm mens du klargjør risen

Når risen er ferdig, blander du inn sopp og ost, smaker til med salt og pepper og anretter med frisk bladpersille.

Denne retten kan også lages enkelt som kremvariant. Varm opp 2-3 dl fløte og smelt inn blåmuggost etter ønsket ostesmak. Legg til noen dråper sitronsaft som gir litt mer spenst til sausen. Bland sausen inn i risottoen rett før servering, men før du anretter med hakket persille. Velger du denne varianten, dropper du selvfølgelig revet Manchego.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.