Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Urracas Kjøkken: Grønn supersuppe med grønnsaker og røkt chorizo

La Urracas Kjøkken: Grønn supersuppe med grønnsaker og røkt chorizo

Enklere blir det ikke. Det får være motto for denne utgavens oppskrift fra oss på La Urraca.

For noen år siden kom det en bølge av kokebøker med såkalt supermat. Supermat er retter laget på matplanter med særlig høyt næringsinnhold, og hvis det i tillegg har en positiv helseeffekt, ja da er det supermat!

Vi testet ut noen retter, og en av de har vært med oss siden. Denne retten er inspirert av en oppskrift vi fant i Jamie Olivers supermatbok og er svært enkel å lage og er veldig smakfull.

Vi bruker den ofte som en lunsjrett eller på dager hvor gjester ankommer til ulike tidspunkt og vil ha et litt lettere kveldsmåltid etter flyreisen. Den tåler å bli varmet opp noen ganger.

Til 4 personer2

1
3 fedd
500 gr
400 gr
1 stilk
2 stilker
1 stk
1 liter
150 gr
80 gr  
Løk
Hvitløk
Poteter
Hermetiserte kikerter
Frisk rosmarin
Frisk timian
Laurbærblad
Kyllingkraft
Grønnkål eller cavalo nero
Chorizopølse, speket, av god kvalitet
Olivenolje

Slik gjør du:

Skrell løken og skjær den opp i tynne skiver, og gjør det samme med hvitløken. Legg dette opp i en tykkbunnet kjele og fres det i rundt 10 minutter i olivenolje.

Mens løken og hvitløken freses, skjærer du potetene, med skall, i ca 2 cm store terninger. Lag en bukett av krydderstilkene med husholdningstråd, og skyll av kikertene i et dørslag.

Legg krydderurtene og potetene i kjelen og hell over kyllingkraften og la det koke opp. Blandingen skal småkoke i ca. 30 minutter eller til potetene er gjennomkokte.

Skjær av stilkene på grønnkålen og grovhakk bladene og la den koke sammen med blandingen i ca 10 minutter.

Skjær chorizopølsen i tynne strimler og stek den på svak varme i en panne med olivenolje. De er ferdige når de er gyllenbrune. Ha dette i kjelen sammen med oljen og det smeltede fettet. Det er her mye av krydderet og smaken er.

Grønnkålen kan trekke til seg en del kraft, så fyll på med kyllingkraft hvis det er nødvendig.

Hvis du ønsker en suppe som ‘biter’ litt, så smak til med røkt paprikakrydder picante.

Retten serveres med ferskt brød eller nystekte rundstykker.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.