Månedsmagasinet på Costa del Sol
Museer i Málaga CAC – Centro de Arte Contemporáneo

Museer i Málaga CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Málagas museum for moderne kunst befinner seg i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger rett ved bredden av Guadalmina-elven, som er helt tørrlagt det meste av året.
Selv liker jeg veldig godt CAC, fordi det er et herlig, uforpliktende museum med gratis adgang. Hvis jeg har 10 minutter til overs i Málaga stikker jeg alltid innom. Det er garantert et eller annet fascinerende som tiltaler meg. Hvis jeg kun har 10 minutter, finner jeg de tingene raskt. Hvis jeg har lenger tid til overs gir jeg også som ikke umiddelbart tiltaler meg en sjanse.
 
Selve bygningen er en lagerhall på 6.000 kvadratmeter, hvorav 2400 kvadratmeter anvendes til utstilling. Bygningen er i seg selv imponerende og er designet av en av Madrids mest anerkjente arkitekter, Luís Gutiérrez Soto. Den gigantiske bygningen er trekantet, strekker seg over tre etasjer, og er i funksjonalistisk stil med rette linjer og kubiske former.
Nesten symbolsk ligger museet der på Calle Alemania – CAC Málaga er i høy grad inspirert av den tyske «Kunsthalle», som kombinerer private aktører med ideen om offentlig administrasjon.
 
CAC åpnet i februar 2003, og fikk på kort tid etablert seg som et av de viktigste museer for moderne kunst i Europa. Den permanente utstillingen består av godt og vel 400 verk fra private samlere, som er utlånt til museet over en periode på tre eller fem år. Denne utstillingen preges især av verk skapt i 1950-årene og 1960-årene med flere verk av «popkulturens far», Andy Warhol, samt andre amerikanske kunstnere. Dog har den permanente utstillingen også en stor tilstedeværelse av «up-and-coming» spanske kunstnere.
 
Besøket kan passende rundes av med en tur på den tilhørende café/bar ’Óleo’, som serverer riktig lekker mat med utsikt til elvebredden og det pulserende Málaga-bylivet.
 

Praktiske opplysninger


Museet ligger på:
C/ Alemania, s/n i Málaga sentrum, rett ved togstasjonen Málaga-Centro Alameda.

Åpningstid: fra kl. 10 – 20 tirsdag til søndag.
Det er gratis adgang.
Få mer informasjon på www.cacmalaga.eu
 


Namedropping


Siden museet åpnet i 2003 har det, utover nasjonale kunstnere, stilt ut verk av prominente navn som:
Paul Mccarthy ◦ Louise Bourgeois ◦ Obey/Shepard Fairey ◦ Mark Ryden ◦ Francisco Leiro ◦ Ai Weiwei ◦ Jeff Koons ◦ Banksy ◦ Kaws ◦ Andy Warhol ◦ Damien Hirst ◦ Marcel Duchamp ◦ D*Face ◦ Kimsooja
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet