Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvorfor må flamencokjolen være RØD i år?

Hvorfor må flamencokjolen være RØD i år?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Når vi hører ordet flamenco, tenker vi på musikken, sangen, dansen, og kanskje mest av alt på de bølgende skjørtene på den tradisjonelle flamencokjolen. Akkurat som all annen mote, forandrer flamencomoten seg hver eneste sesong – når det gjelder farger, mønstre, design, stoff og ikke minst tilbehør. Ingen andre steder i Spania tar folk la moda flamenca mer alvorlig enn i Andalucia, hvor den mer eller mindre ansees som en regional nasjonaldrakt. Bare kjolen i seg selv kan koste alt fra knapt hundre euro for en fabrikklaget, syntetisk Hecho en China-kopi som fås kjøpt på mercadilloen, til flerfoldige tusen euro for en håndlaget, spesialdesignet Haute Couture-modell.

Men alle som forstår seg på flamencomote er enige – det blir rødt i år! Enten du bor i en Pueblo Blanco eller i Málaga sentrum, kan du derfor forvente deg å se masse flamencogevanter – blonder, rysjer, hårpynt og dinglende kjempeøredobber i allverdens rødsjatteringer på Andalucía-regionens mange ferias i de nærmeste månedene.

Det er ikke bare bare å velge seg en flamencokjole. Selvfølgelig må den sitte som støpt og gi en perfekt havfrueform, men det viktigste ifølge de sør-spanske moteekspertene er fargen – og ingen farge er vel mer ‘flamenco’ enn rødt. Rødfargen representerer styrken, dramaet, vågalheten og lidenskapen i flamencokunsten, samtidig som at fargen er vågal og sexy. En av regionens mest respekterte moteredaktører, Pilar Larronda, har fortalt hvorfor flamencokjolen absolutt må være rød i år.

  1. En rød flamencokjole går aldri av moten. Det er et sikkert valg som vil forsikre at du har en kjole i mange år fremover. En flamencokjole kan vare i flere generasjoner.
  2. Rødt er den klassiske flamencofargen. Hvis man tenker på en flamencokjole, ser de aller fleste for seg en rød kjole. De klassiske plakatene og annonsene for Ferias hadde – og har- som oftest røde kjoler, og de mest kjente flamencodesignene gjennom tidene har vært røde.
  3. Alle kvinner føler seg vel i rødt. Ikke alle farger passer til alle, men rødt passer til både mørkhårede og blonde samt kvinner med mørk eller lys hud. (For de som ikke er enige, minner vi på om at dette kommer fra en spansk modista.)
  4. En klassisk rødfarge kan kombineres med alle typer mønstre. Hvis man foretrekker en mønstret kjole, egner rødt seg perfekt til prikker, blomster og andre mønstre.
  5. En rød kjole krever ikke noe annet. En ensfarget rød flamencokjole sier alt og fremhever detaljene i designet, så man trenger veldig lite tilbehør.
  6. Rødt er lett å kombinere. Rød kan kombineres med nesten alle andre farger og ser spektakulær ut kombinert med sort.
  7. Rødt egner seg perfekt til flamencodesign. Rødfargen har sin egen personlighet og bringer ut former og detaljer som ingen annen farge. 
  8. En rød flamencokjole ser alltid fin ut på bilder. Om det er en selfie eller et gruppebilde, kan du alltid være sikker på at du vil vekke oppsikt i rødt. Du vil aldri bli oversett på festen hvis du er kledd i rødt.
  9. Rødt er det perfekte basisplagget. For andalusiske kvinner som gjerne har et halvt dusin flamencodrakter i klesskapet, og for las andalusas som investerer i en ny kjole hver sesong, er en rød kjole klassikeren som man alltid bør ha i skapet. Hvis tvil, velg den røde.
  10. Rødt er en superfeminin farge. Spanske designerne er enige om at ingen annen farge fremhever kvinners femininitet mer enn rødt. (For hva ville Hollywoods store filmstjerner som Marilyn Monroe eller Lucille Ball vært uten sin skarlagenrøde leppestift …?)

(Kilde: Diario de Sevilla, Málaga Hoy, ABC Sevilla og Hola)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet