Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
do, re, mi, fa, sol, la, ti, do

MIMMA 
også kalt Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står det på veggen flere steder rundt omkring i dette ekstremt interaktive museet, som huser instrumenter fra adskillige århundrer. Det finnes nemlig flere «musiklaboratorier» og «lekerom», som det strømmer mer eller mindre melodiske toner ut fra. Denne formiddagen er det nemlig flere skoleklasser som besøker museet. Noen av elevene har fått mer musikkundervisning enn andre, men de musikalske lekerommene, som ikke bare er for barn, er noenlunde avskjermet, så man kan nyte resten av museets mange interessante utstillinger.
I et av lekerommene finnes det blant annet en stor gongong og en tilsvarende stor kølle med filthode. Det klør nok i fingrene på mange når de ser en slik gongong på orientalske restauranter, hvor de nesten alltid er ledsaget av et skilt som forbyr tilskueren å gjøre det som er så fristende. Her i rommet, som er lydabsorberende, er det en fryd å få lov å slå til så messingen dirrer og tonene sprer seg ut til de stoffkledte veggene.
Et øyeblikk senere inntar en gruppe tyske skoleelever rommets trommesett med like deler iver og talent, og straks stemmer deres kamerater i med de andre instrumentene, og det føles som å stå i øvingslokalet til et rockeband.
”Ding ding ding, toget kjører ikke videre,” driller en far, mens han lar filtkøllen løpe over trestykkene, som rent melodisk gir lyd fra seg i stil med høyttalersystemet på et offentlig transportmiddel. Da familien har forlatt rommet, kaster Det Norske Magasinets utsendte seg over xylofonen og får her bekreftet at hun ikke eier musikalsk talent.
 

Museum i tre farger – hvit, sort og rød

Museet er på ganske smart vis oppdelt i tre farger, som indikerer hvilken type avdeling man befinner sig i.
De hvite områdene er karakterisert av store instrumenter og utstillinger. Her dominerer store pianoer og installasjoner.
I de sorte områder finnes den permanente utstillingen, og her kan du for eksempel fordype deg i musikkens opprinnelse, folklore, musikk fra fem kontinenter, mekanisk og elektronisk musikk. Det er totalt over 400 forskjellige instrumenter på museet, som strekker seg over tre etasjer.
De røde områdene er helt klart museets artigste. Her har besøkende nemlig lov til å spille på instrumentene og eksperimentere med musikk via skjermer, som forklarer hvordan du kan spille instrumenter som fiolin, cello, gitar, trommer, bass, xylofon og mye annet.

Den midlertidige utstillingen, som kan ses frem til ultimo juli, fokuserer på arven fra familien Dominguez, som er en familie av malagensiske gitarbyggere.
 

Praktiske opplysninger

Entre koster 5 €. Gratis for barn under 6 år.
 
Åpningstider frem til 24. juni
mandag 10 – 16 og tirsdag til søndag 10 -19.
 
Åpningstider fra 25. juni
mandag 10.30 – 16 og tirsdag til søndag 10.30 – 19.30
 
Calle Beatas, 15, 29008 Málaga
Tlf.: +34 952 210 440
 

Flamencoshow

Hver mandag til fredag kl. 13.30 samt lørdag kl. 14 er det flamencoshow inne på museet. Entre til konserten koster 17 € eller 20 € sammen med adgang til museet.
 

Opplev musikken

Málagas filharmoniske orkester holder konsert flere ganger i uken på Teatro Cervantes. Se www.orquestafilarmonicademalaga.com for mer informasjon.
 
 
Baeltedyr
Museet har over 400 forskjellige instrumenter i den faste utstillingen. Her er det stilt ut et beltedyr, som har tjent som et slags streng-instrument.
 
 
Kaebestykke
Her er kjevestykket fra et dyr blitt påført bjeller og brukt som skrapeinstrument (idiofon).
 
 
 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet