Månedsmagasinet på Costa del Sol
Uroligheter i Catalonia · Spansk økonomi kanskje mot ny nedtur · Primera Air konkurs

Uroligheter i Catalonia · Spansk økonomi kanskje mot ny nedtur · Primera Air konkurs

Uroligheter i Catalonia

Ettårsdagen for det ulovlige uavhengighetsvalget i Catalonia utviklet seg kaotisk på mandag. Det var meldt om flere demonstrasjoner flere steder i Catalonia, men i Barcelona utviklet demonstrasjonene seg utover kvelden til direkte gatekamper mellom politi og de mest radikale separatistene. På et tidspunkt lykkes en gruppe radikale på rundt 500 personer med å overmanne politiet og ta seg inn i det katalanske parlamentet. Politiet fikk dog reorganisert seg og gjenetablert kontrollen, men 32 betjenter kom til skade. De radikale katalanske separatistene protesterte ikke bare mot sentralregjeringen i Madrid, men også mot Quim Torra og hans regionalregjering, som de ikke mener gjør nok for å få løsrevet Catalonia.
Dialogen mellom Pedro Sánchez’ regjering i Madrid og regionalregjeringen i Catalonia lar fortsatt vente på seg.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Spansk økonomi kanskje mot ny nedtur

Den avtroppende direktøren for Spanias nest største bank, BBVA, er urolig for landets økonomiske perspektiver. I et stort intervju med avisen El Mundo forteller Francisco González at han frykter at Spania står foran en ny, mindre økonomisk krise. “De siste to årene har Spania stått stille, både økonomisk og politisk, og det kommer vi nå til å betale for,” forklarer han til avisen, og utdyper: “Med to valg på to år og den minste mindretallsregjeringen i manns minne som resultat, kommer vi ingen vei. Det ses på de fallende investeringene og den økende ledigheten. Situasjonen i Catalonia smitter naturligvis heller ikke positivt over på regnskapet.” Francisco González var en av de få fremtredende spanske bedriftslederne som i 2008 offentlig uttalte seg kritisk om den daværende regjeringens økonomiske politikk.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Primera Air konkurs

Det islandske flyselskapet Primera Air innstilte på mandag alle aktiviteter og meldte seg i går, tirsdag, offisielt konkurs. Selskapets historie går tilbake til 2004, men det har de siste årene hatt adskillige avganger mellom Danmark, Norge, Sverige og Spania. Spesielt de siste to årene har vært harde for Primera Air, som bl.a. i fjor led et tap på ti millioner euro da selskapet mistet et av sine fly på grunn av alvorlige problemer med korrosjon (rust). I år har Primera Air tapt over 20 millioner euro på forsinkelser og operasjonelle problemer, samt leasing av fly for å oppfylle forpliktelsene overfor passasjerene. Primera Air beklager på deres hjemmeside innstillingen av deres aktiviteter. Over 4.000 kunder har pr. i dag en Primera Air flybillett, som de neppe får refundert.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.