Månedsmagasinet på Costa del Sol
En tidligere finansminister må i fengsel · Fire likfunn på én dag · El Ingenio moderniseres og utvides

En tidligere finansminister må i fengsel · Fire likfunn på én dag · El Ingenio moderniseres og utvides

En tidligere finansminister må i fengsel

Rodrigo Rato blir historiens første spanske minister som havner i fengsel. Den tidligere finansministeren har fått en dom på fire og et halvt år i fengsel for sin rolle i Bankia-saken “Tarjetas Black”. Saken går ut på at 63 medlemmer av styret og ledelsen i en lang årrekke hadde et kredittkort i bankens navn til dekning av sine representasjonsutgifter. Men de mange kredittkortene ble så flittig brukt at myndighetene tiltalte bankens ledelse for misbruk. Anklagen fulgte i kjølvannet av Bankias omstridte børsnotering og store økonomiske problemer. Rodrigo Rato var finansminister under José María Aznar i perioden 1996-2004 og ble senere direktør for sparekassen Caja Madrid, som ble til banken Bankia. Rodrigo Rato og hans forgjenger Miguel Blesa har fått de hardeste straffene i saken, men sistnevnte begikk selvmord i fjor.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Fire likfunn på én dag

Han ble kidnappet på åpen gate i Estepona, og et par timer senere fant politiet liket av den 29-årige spanjolen i veikanten, 50 km. utenfor byen. Mordet er sannsynligvis et resultat av et brutalt oppgjør mellom to av provinsens største narkotika-mafiaer. Tirsdag fant politiet også tre lik på en landeiendom i Coín. Et hollandsk ektepar på 59 og 62 år og hennes mor på 89 år ble funnet på sin eiendom etter at parets datter slo alarm. Politiet mener at de tre personene hadde vært døde i flere dager, kanskje en hel uke, men de har ingen mistenkte eller motiv i forbindelse med de tre dødsfallene. De to sakene fra Estepona og Coín er naturligvis det store samtaleemnet i de to byene.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

El Ingenio moderniseres og utvides

Det store shoppingsenteret mellom Torre del Mar og Vélez-Málaga skal utvides med 4.800 kvadratmeter og moderniseres for i alt seks millioner euro. Shoppingsenteret ble innviet i år 2000 som det første shoppingsenteret noensinne øst for Málaga. Slik er det fremdeles, men nå gjøres El Ingenio enda større og bedre. “Online-salget øker årlig med 20 prosent. Derfor skal vi i tiden fremover tilby mer kultur og annerledes opplevelser, for å unngå fall i antall besøkende til senteret,” lyder det i en pressemelding. Shoppingsenteret har årlig 4,5 millioner besøkende.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.