Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyvalg i Andalucía · Homo-turismen øker i omfang · Spania får kjeft av IMF

Nyvalg i Andalucía · Homo-turismen øker i omfang · Spania får kjeft av IMF

Nyvalg i Andalucía

Den 2. desember skal andalusierne til stemmeurnene – igjen. Presidenten for Junta de Andalucía, Susana Díaz, utskrev nemlig til ekstraordinært valg på mandag. Valget skulle først finne sted i mars neste år, men den sittende PSOE-regjeringen har de siste månedene vært handlingslammet etter at støttepartiet Ciudadanos i begynnelsen av sommeren trakk sin støtte til Susana Díaz og PSOE i Andalucía. Det er den tredje gangen på bare seks år at det utskrives valg i Andalucía. I 2012 ble PP for første gang det største partiet i regionen, men med støtte fra venstrefløypartiet IU, kunne PSOE bli sittende med makten. Koalisjonen holdt dog ikke ut valgperioden. Derfor ble det utskrevet valg i 2015, hvor PSOE på nytt, denne gangen med støtte fra Ciudadanos, kunne danne regjering. Men også denne gangen holdt samarbeidet i kun tre år. Ciudadanos mener at Susana Díaz ikke har holdt sin valgavtale med partiet, og har derfor trukket sin støtte. I opposisjonen mener PP at det utskrives valg for å få oppmerksomheten ledet bort fra de korrupsjonsskandalene som pågår mot sosialistpartiet i Andalucía. I Podemos ser man på de positive meningsmålingene for PSOE på landsbasis som årsaken til at det utskrives til nyvalg akkurat nå.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Homo-turismen øker i omfang

Turismen har falt litt i år, men den såkalte ’gay friendly’ turismen har steget markant. Flere homoseksuelle menn og kvinner søker nemlig til Costa del Sol, og det merkes på de hotellene, barene, restaurantene og butikkene som har spesialisert seg på dette klientellet. TourEspaña, som er det offentlige organet som påtar seg å markedsføre Spania som en merkevare på verdensbasis, anslår at ti prosent av landets turisme er ’gay friendly’, men markant høyere i byer som Torremolinos, som i flere tiår har vært kjent som en av Europas mest ettertraktede destinasjoner for homoseksuelle. Tour Españas siste rapport viser nå at ’gay friendly’ turisme på Costa del Sol i år har steget med mellom 30 og 40 prosent målt både i antall besøkende og deres forbruk. De homoseksuelle har en markant større kjøpekraft enn andre turister, og bruker i gjennomsnitt 130 euro for dagen i løpet av sitt opphold på Costa del Sol. De er derfor et ytterst interessant klientell.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Spania får kjeft av IMF

Det Internasjonale Valutafondet (IMF) oppfordrer den spanske regjeringen til å komme med nye reformer og initiativer for å bevare landets positive vekst og beskjeftigelse. Valutafondet mener at Spania har stagnert de siste par årene, og forutser nå en bråstopp i den ellers positive utviklingen. Valutafondets president spår at Spania i år avslutter langt i fra den veksten på tre prosent som ble spådd ved årets start, og tilsvarende at staten får vanskeligheter med å overholde det årlige avtalte budsjettunderskuddet – også på tre prosent. Det Internasjonale Valutafondet mener at hvis ikke den nye spanske regjeringen begynner å vise handlekraft, vil den økonomiske veksten allerede fra neste år falle til knappe 1,5 prosent, og landets arbeidsledighet vil ikke komme under de 15 prosentene som målsettingen er.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.