Månedsmagasinet på Costa del Sol
Voldsomt regnvær skaper kaos og dødsfall · To bomber i Marbella · Bankene fortsatt ikke sterke nok

Voldsomt regnvær skaper kaos og dødsfall · To bomber i Marbella · Bankene fortsatt ikke sterke nok

Voldsomt regnvær skaper kaos og dødsfall

Politi og brannvesen måtte rykke ut i flere store redningsaksjoner; bl.a. for å få ni beboere evakuert i tide, Guadalhorce-elven holdt på å flomme over, og i Marbella skapte det voldsomme regnværet på onsdag en 20 km lang trafikkø.
Det første høstregnet rammet hardt i hele provinsen. Verst gikk det dog ut over Sierra Bermeja i den nordlige delen av Estepona, hvor det falt 246 liter regn pr. kvadratmeter, samt i Ojén nær Marbella.
På Mallorca fikk regnværet meget tragiske følger. Ti personer druknet og en jente er fortsatt meldt savnet. De fleste av de omkomne druknet da boligene deres, som lå i en dal, ble oversvømt når en elv gikk over sine bredder.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

To bomber i Marbella

Den interne kampen mellom to eller flere narkotika-mafiaer i Marbella har nådd nye høyder. På onsdag gikk to bomber av. Den første bomben eksploderte ved en privatvilla i Benahavís. Kort tid etter gikk en bombe av ved en industrihall i San Pedro. Begge eiendommene tilhører en marokkaner med spansk statsborgerskap. Ingen personer kom til skade, men de to bombene gjorde store materielle skader. Politiet har ingen direkte mistenkte i saken, men er sikker på at et internt maktoppgjør om narkotika ligger bak.
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 

Bankene fortsatt ikke sterke nok

Det er ti år siden Lehman Brothers gikk konkurs. Mye har skjedd siden da – ikke minst i den finansielle verden. Men presidenten for Det Internasjonale Valutafondet (IMF), Christine Lagarde, mener at fortsatt er hverken de spanske eller de andre europeiske bankene sterke nok til å takle en ny krise. “Bankene har blitt markant sterkere – også de spanske – men det er gitt at noen av dem vil få problemer hvis det ikke blir en fornuftig løsning på Brexit, handelsproblemene med USA og når de enkelte lands økonomiske stimuli stanses,” sier hun. Lagarde var tidligere i uken også ute etter den spanske regjeringen. Hun savner nye initiativer og reformer for å sette fart på sysselsettingen og økonomien.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.