Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanjolene lever lengst · Regjeringen vil innføre Google-skatt på tre prosent · Legene har fått nok

Spanjolene lever lengst · Regjeringen vil innføre Google-skatt på tre prosent · Legene har fått nok

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spanjolene lever lengst

En spanjol blir per dag i gjennomsnitt 82,9 år gammel. Det gir spanjolene en flott fjerdeplass blant de folkeslagene som lever lengst. Spania blir kun overgått av Japan, Sveits og Singapore. En ny rapport fra The University of Washington (Seattle, USA) viser nå at i år 2040 vil spanjolene være verdens lengst-levende folkeslag. Når den tid kommer vil den gjennomsnittlige spanske levealderen være steget med 4,5 år, til 87,4 år.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Regjeringen vil innføre Google-skatt på tre prosent

Den spanske finansministeren, María Jesús Montero, er sikker på at hennes forslag om å innføre en ny skatt for internasjonale nettbaserte bedrifter vil samle bredt flertall i parlamentet. Regjeringen vil innføre en ny skatt, kalt google-skatt, på tre prosent til virksomheter som Google, Airbnb, Uber m.m. Det er bedrifter som via internett opererer i Spania, men kun betaler skatt i sitt “hjemland”, hvor de rent fysisk hører til. EU-landene er splittet i spørsmålet om den nye Google-skatten, men den harde kjerne i Europaparlamentet anbefaler medlemslandene å innføre en skatt på tre prosent. Den spanske PSOE-regjeringen vil innføre skatten, da de finner det urimelig og konkurransevridende at store nettbaserte bedrifter i dag stort sett kan operere skattefritt i Spania, mens alle andre virksomheter i flere tiår har betalt firmaskatt.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Legene har fått nok

Legene streiker denne uken i hele Málaga-provinsen. De har dog organisert seg slik at det kun er 20 prosent av arbeidsstyrken som streiker om gangen. Legene er misfornøyd med de lange ventelistene, den korte tiden de har til hver enkelt pasient, forsinkelser på interne analyser, samt deres manglende lønnsøkninger de siste ti årene. “Det er umulig for oss å gjøre en skikkelig jobb under de betingelsene vi har i dag. Helsesystemet holder på å kollapse;” mener Juan José Sánchez, som er formann for legeforeningen i Málaga. Han ønsker flere ressurser og et nytt stort sykehus i Málaga, som både kommunen, fylkesrådet og Junta de Andalucía lenge har snakket om.
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet