Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucía utsteder obligasjoner · Stor forskjell på fattig og rik · Siste tur for Málagas pariserhjul

Andalucía utsteder obligasjoner · Stor forskjell på fattig og rik · Siste tur for Málagas pariserhjul

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Andalucía utsteder obligasjoner

Statsobligasjoner er et velkjent begrep – men nå finnes det også “regionsobligasjoner”. En ny resolusjon fra regjeringen gir nemlig de spanske regionene muligheten for å utstede sine egne obligasjoner, for dermed å oppnå en større grad av selvfinansiering. Derfor tilbød Junta de Andalucía midt i uken nye obligasjoner til en verdi av 600 millioner euro, som ble solgt på rekordtid. Flere store kapitalfond, banker, bedrifter og store private investorer fra totalt elleve land sto i kø for å få fatt i de ti-årige andalusiske obligasjonene til 1,875 prosent i årlig rente. Størst var interessen fra Tyskland og Østerrike, men kjøpelysten var så stor at Juntaen mottok tilbud på kjøp av obligasjoner for totalt 1.400 millioner euro. Andalucía er den første spanske regionen som velger å benytte seg av muligheten for å utstede obligasjoner.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Stor forskjell på fattig og rik

Nye tall fra skattemyndighetene viser at Benahavís har Málaga-provinsens mest velstående innbyggere. I kommunen lå bruttoinntekten i fjor på 28.443 euro. Deretter følger Rincón de la Victoria og Málaga. På en trist sisteplass kommer Almáchar med en gjennomsnittlig årlig bruttoinntekt på 12.032 euro, tett fulgt av kommunene Comeres og Arenas, som alle ligger i Axarquía. De siste tallene fra myndighetene viser også at en gjennomsnittlig bruttoinntekt i Málaga-provinsen ligger på 22.631 euro i året. For Andalucía lyder tallet på 21.799 og for hele Spania 25.950 euro.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Siste tur for Málagas pariserhjul

Det 70 meter høye pariserhjulet i Málagas lystbåthavn har kjørt sin siste runde – foreløpig. Den tre-år gamle leieavtalen har utløpt og er ikke blitt fornyet i tide. Selskapet bak driften av pariserhjulet, som for tre år siden investerte nesten 100.000 euro i å få hjulet transportert og montert i Málaga, vil gjerne forlenge avtalen. Det samme vil havnepolitiet og de næringsdrivende i området ved lystbåthavnen, Muelle Uno, men kommunen nøler. Det store pariserhjulet har nemlig vært årsak til debatt de siste par årene, og utallige klager fra naboene, som er lei av å bo i et sirkus. Pariserhjulet kjører – eller kjørte – til langt ut på natten, og alltid opplyst med fargerike lys. Foreløpig blir hjulet stående – uten å være i drift.
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet