Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mercadona er størst og billigst · Torremolinos feirer 30 år som selvstendig kommune · Store hjerter i Mijas

Mercadona er størst og billigst · Torremolinos feirer 30 år som selvstendig kommune · Store hjerter i Mijas

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mercadona er størst og billigst

Forbrukerrådet, OCU, har den siste måneden sammenlignet priser og produkter i hele landets supermarkeder. Rådets omfattende rapport konkluderer med at supermarkedet Mercadona er det billigste supermarkedet på Costa del Sol. Ikke overraskende er supermarkedet i El Corte Inglés det dyreste. Forbrukerrådets beregninger viser at en gjennomsnittsfamilie på fire personer i Málaga-provinsen årlig bruker 4.980 euro på mat- og dagligvarer. Kjøper man de rette varene på de rette stedene kan en husholdning spare 940 euro i året. Supermarkedene Dani, Supeco og Vidal er en anelse billigere enn Mercadona, men disse er ikke landsdekkende og det er f.eks. kun Dani som er representert i Andalucía.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Torremolinos feirer 30 år som selvstendig kommune

Det er ikke bare byfest denne uken i Torremolinos. Byen feirer også 30 år som selvstendig kommune. Opp gjennom 80-årene kjempet Torremolinos nemlig en heltemodig kamp for å bli løslatt fra Málaga og skape sin egen kommune. I 1988 vurderte Junta de Andalucía det til at byen hadde den rette størrelsen og kapasiteten til å gå “solo”. Jubileet feires bl.a. på årets feria, som løper til og med søndag. I årene omkring “skilsmissen” var forholdet mellom Málaga og Torremolinos ikke det beste, og inntil for noen få år siden var det fortsatt uenighet om størrelsen på Torremolinos’ gjeld til Málaga – og om hvordan den skulle avbetales. Da Torremolinos’ nåværende borgermester, José Ortiz, kom til makten etter kommunevalget i 2015 fikk han dog raskt gjort en avtale med Málagas borgermester, Francisco de la Torre, om de to kommunenes interne mellomværende.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Store hjerter i Mijas

Byrådet i Mijas har vedtatt å åpne et nytt fond, som skal støtte veldedige formål. Fondet får et budsjett på nesten 700.000 euro, hvorav knappe 100.000 vil bli donert direkte til sosiale formål som krefthospicet Cudeca, Røde Kors i Mijas og den lokale Alzheimer-foreningen. De 600.000 skal fordeles som rentefrie lån til disse og andre veldedige formål. Det er første gang at en kommune på Costa del Sol tar denne type initiativ.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet