Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kommune dømt i retten – ansvarlig for dødsfall · Økning i vold mot sykehuspersonale · Rekordvarm start på høsten

Kommune dømt i retten - ansvarlig for dødsfall · Økning i vold mot sykehuspersonale · Rekordvarm start på høsten

Kommune dømt i retten – ansvarlig for dødsfall

Ingen i kommunen i Alhaurín de la Torre har blitt dømt for å slå noen ihjel. Men kommunen har fått en dom for ikke å etterleve standard sikkerhetstiltak i trafikken, som kunne ha forhindret et dødsfall. Den tragiske historien går tilbake til en desemberkveld i 2010, hvor en bil passerer et veiarbeidsområde og plutselig kjører over en kant og faller åtte meter. En 72-årig passasjer omkom i ulykken. Siden da har hennes mann og barn kjempet for å få kommunen dømt for manglende avsperring og gatebelysning, og på mandag fikk familien medhold. Alhaurín de la Torre skal betale 120.000 euro i erstatning til de etterlatte. Kommunen anker saken, da de mener at det er firmaet som sto for veiarbeidet sitt ansvar.
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 

 

Økning i vold mot sykehuspersonale

Det siste året er det registrert 221 voldelige episoder mot sykehuspersonalet i Málaga-provinsens sykehus. Episodene er enten verbale trusler eller fysisk vold. Dette kjedelige faktum har i årets løp fått personalet til å kreve økt sikkerhet og strengere straffer til gjerningsmennene, og noe tyder på at protestene har blitt hørt. I forrige uke ble en mann dømt til 12 måneders fengsel for å ha slått to leger på et sykehus i Málaga, og flere sykehus på hele Costa del Sol har nå fått tilknyttet privat vaktselskap og fått installert overvåkning, spesielle nødutganger og nytt alarmsystem.
 
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 

 

Rekordvarm start på høsten

I følge kalenderen har det blitt høst. Men med tanke på temperaturene er det fortsatt sommer. Starten på høsten har vært den varmeste på flere år, og flere steder på Costa del Sol ble det tidligere i uken målt mellom 33 og 35 grader kl. 14.30, når solen står høyest på himmelen og temperaturene når sitt maksimum. Generelt er været i år litt uvanlig. Sommeren kom sent, men det betyr ikke nødvendigvis at den derfor nødvendigvis slutter sent, forklarer Aemet.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

PAD calender 2019Den nye P.A.D. kalenderen er nå ferdig, så vær klar til 2019 og hjelp dyrene samtidig!

Norrbom Marketing har designet den nye 2019 kalenderen for dyrevernsorganisasjonen P.A.D. Det har vært en fast tradisjon i mange år at P.A.D. gir ut sin ettertraktede kalender, og i år er det også Lisa Emeny som har vært den praktiske organisator i forbindelse med kalenderen, som nå er klar for salg. Kalenderen koster 5 €.
Ta kontakt til P.A.D. for informasjon om hvor du kan få den herlige kalenderen og samtidig støtte P.A.D.

www.padcatsanddogs.org

Facebook: padmijas
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.