Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mer kreft enn noensinne – Dansk guide på Carmen Thyssen-museet – Flodhest født i Fuengirola

Mer kreft enn noensinne - Dansk guide på Carmen Thyssen-museet - Flodhest født i Fuengirola

Mer kreft enn noensinne

247.771 pasienter fikk konstatert kreft i 2015. Tallet stiger år for år, og selv om 53 prosent kureres for sykdommen, er det et økende problem for det spanske samfunnet – også økonomisk. ”De nye behandlingsmetodene er mer effektive, men også dyre. Derfor tviler jeg på om vi i framtiden har ressurser til å kunne behandle alle i tide,” sier kreftlegen Miguel Martín i et intervju med avisen MalagaHoy. Han setter sin lit til at spanske sykehus vil være i stand til å maksimere logistikken og behandlingen i framtiden. Videre håper han at den farmasøytiske industrien vil være i stand til å utvikle produkter som kan helbrede. ”Vi mennesker lever i dag lenger enn tidligere, og det øker naturligvis risikoen for å få kreft. Men for å minske risikoen for å bli rammet, må vi drive med sport og holde oss unna tobakk, alkohol og ikke bli overvektige,” er legens råd.

Dansk guide på Carmen Thyssen-museet

Kunstinteresserte kan heretter guides rundt på Carmen Thyssen-museet i Málaga med en moderne dansk audio-guide på øret. Hittil har det bare vært mulig å bli guidet rundt på det godt besøkte museum på spansk, engelsk, tysk, fransk og italiensk, men framover kan turen også foregå på dansk. Det antas at 2.000 dansker årlig besøker museet, og takket være støtte fra den danske ambassaden i Madrid og fra Nykredit, kan museumspublikum nå også få turen på dansk.

Flodhest født i Fuengirola

En liten flodhest har kommet til verden i Fuengirolas zoologiske hage, BioParc. Siden innvielsen i 2001, har BioParc deltatt i et internasjonalt program som skal sikre truede dyrearter. Derfor er det en stor suksess at en flodhest som har vært erklært som en truet dyreart, nå har kommet til verden i parken. Den unge flodhesten vil bli i BioParc sammen med moren i minst ett år.

Pinterest – Hold øye med Pinterest på vår web

Hos Norrbom Marketing leter vi hele tiden etter måter å gi våre lesere ekstra service. Derfor kan du nå også finne et lite pinterest-område på slutten av noen av våre artikler med fotos og inspirasjon om emnet. Pinterest kan best beskrives som en digital oppslagstavle. Det betyr at du framfor noen få bilder vil få tilbud om et helt galleri av inspirerende fotos. Vi håper at du vil ta godt imot tilbudet og la deg inspirere!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.