Månedsmagasinet på Costa del Sol
Storaksjon mot innbruddstyver – 354 arrestasjoner på Málaga lufthavn – Mangel på leger og sykepleiere

Storaksjon mot innbruddstyver - 354 arrestasjoner på Málaga lufthavn - Mangel på leger og sykepleiere

Storaksjon mot innbruddstyver

Spansk politi har rullet nå opp en større bande på 24 innbruddstyver. Den store banden betraktes som ytterst profesjonelle tyver med innbrudd i større villaer i Málaga-provinsen som spesialitet. Politiet antar at de arresterte tyvene står bak over 100 innbrudd i Mijas, Álora og Alhaurín el Grande. Etter flere måneders etterforskning slo politiet til i begynnelsen av uken mot banden. I tillegg til de mange arrestasjonene, beslagla politiet store mengder kontanter, fjernsyn, datamaskiner, ur, smykker, kameraer, mobiltelefoner og hvitevarer. Nesten alle de arresterte er spanjoler.

 

354 arrestasjoner på Málaga lufthavn

Flytrafikken over Málaga lufthavn satte ny rekord i fjor. Det gjorde også antallet arrestasjoner også. 354 passasjerer ble arrestert på vei til sine fly. Det er nesten én person hver eneste dag. 186 ble arrestert fordi de var etterlyst av spansk politi og/eller det spanske rettsvesenet. 110 arrestasjoner skyldes narkotikabesittelse og de siste 58 arrestasjonene skyldes dokumentfalsk (falske pass).

Mangel på leger og sykepleiere

Det er slett ikke tilstrekkelig med leger og sykepleiere i verken Málaga eller resten av Andalucía og Spania. En ny undersøkelse fra den spanske sammenslutningen av sykepleiere viser at det per 100.000 innbyggere i Spania bare er 546 leger og sykepleiere. I Andalucía er tallet 413, og for Málaga-provinsen er tallet helt nede på 328, noe som er milevidt unna EU-gjennomsnittet på 825 leger og sykepleiere. I Málaga kjemper kommunen for å få et tredje sykehus til byen, noe som vil hjelpe på de svake tallene.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.