Månedsmagasinet på Costa del Sol
Artur Mas stilles for retten – For dyrt drivstoff i Málaga – Grønnsaker fordoblet i pris

Artur Mas stilles for retten - For dyrt drivstoff i Málaga - Grønnsaker fordoblet i pris

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Artur Mas stilles for retten

På mandag begynte den lenge ventede rettssaken mot Artur Mas. Artur Mas er forhenværende president for det katalanske Generalitat (regionregjeringen i Catalonia) og mannen som skrev ut og delvis gjennomførte det katalanske uavhengighetsvalget 9. november 2014. Den spanske konstitusjonsdomstolen gjorde flere ganger oppmerksom på at valget ikke var lovlig, og derfor stilles Artur Mas og to av hans nærmeste embetsmenn nå for retten. Den nåværende presidenten for Generalitat’en, Carles Puigdemont, fulgte de tre anklagede til retten for å vise dem sin støtte. Han står fast på å gjennomføre et nytt uavhengighetsvalg innen utgangen av dette året.

 

For dyrt drivstoff i Málaga

En undersøkelse fra energiministeriet viser at Málaga er den nest dyreste byen i Spania å tanke bilen i. Med en gjennomsnittspris på 1,147 euro per liter diesel, er prisene i Málaga høyere enn i storbyer som Madrid og Valencia der både kjøpekraften og lønnsnivået er betydelig høyere enn i Málaga. Det er bare Barcelona som har høyere dieselpriser enn Málaga. Flere steder er det en prisforskjell på åtte til ti cent per liter diesel, noe som tilsvarer mellom fire og fem euro for å fylle en 50 liters tank. De høye gjennomsnittsprisene på diesel i Málaga skyldes at provinsen bare har ganske få av de nye ”low cost”-bensinstasjonene uten personale som er med på å trekke ned gjennomsnittsprisen på diesel.
 

Grønnsaker fordoblet i pris

For landbruket har været vært dårlig de siste par månedene, og det merkes nå på produksjonen. Produksjonen av flere grønnsaker som auberginer, squash, pepperfrukter og tomater har falt så drastisk at prisene er fordoblet. I enkelte tilfeller har prisene steget med 120 prosent på bare én måned. Ingenting tyder på prisene vil falle foreløpig, for situasjonen i Frankrike, Italia og Tyrkia, som er viktige importland av grønnsaker, er den samme som her i Spania.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet