Månedsmagasinet på Costa del Sol
Imponerende konsertprogram på Castillo Sohail – Fortsatt falske penger i omløp – Málagas avocado i fare

Imponerende konsertprogram på Castillo Sohail - Fortsatt falske penger i omløp - Málagas avocado i fare

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Imponerende konsertprogram på Castillo Sohail

Det blir flere konserter med større artister enn noensinne i Fuengirola til sommeren. Det var en stolt ordfører, Ana Mula, som for et par dager siden på Hotel Hilton i Benalmádena presenterte årets konserter på Castillo Sohail og parken ved borgen som i store deler av juni, juli og august opparbeides som et stort konsertsted med plass til 10.500 publikummer. Flere prominente spanske artister ble annonsert, men de internasjonale artistene er også flott representert ved Beach Boys (24. juni), Sting (17. juli) og Jamie Cullum (25. juli). I alt forventer kommunen å avvikle 12-15 sommerkonserter i tett samarbeide med nasjonale konsertarrangører.

Fortsatt falske penger i omløp

Med nye vannmerker gjør den europeiske sentralbanken alt for å unngå svindel med europengesedler. Sentralbanken betegner mengden av falske sedler som svært lite, men likevel konfiskerte man i fjor 684.000 falske eurosedler over hele Europa. Det er langt fra bare store sedler som kopieres. 80 prosent av de falske eurosedlene var 20 og 50 eurosedler. Og en av de helt store svindlerne ble arrestert i Murcia der man på et industriområde fant og beslagla et helt trykkeri som hadde produsert åtte millioner i falske euro.

Málagas avocado i fare

Mexico har verdens største avocadoproduksjon. Det er gode avocadoer til lave priser på grunn av landets lave lønns- og prisnivå. De mexicanske avocadoene har hittil ikke vært en trussel for Málagas produsenter fordi nesten hele produksjonen er eksportert til USA. Men handelsstridighetene med USA har fått flere av de store mexicanske produsentene til å søke nye markeder – først og fremst i Europa. Og det bekymrer de lokale bøndene som vet at flere import- og eksportvirksomheter i Málaga nylig har blitt kontaktet av mexicanske produsenter med henblikk på et samarbeide.
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet