Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pablo Iglesias vant maktkampen i Podemos – Turistboom fortsetter – Tidligere nasjonalbankdirektør for retten – Harde straffer i Gürtel-saken

Pablo Iglesias vant maktkampen i Podemos - Turistboom fortsetter - Tidligere nasjonalbankdirektør for retten - Harde straffer i Gürtel-saken

Pablo Iglesias vant maktkampen i Podemos

Etter flere måneder med interne problemer falt brikkene i helgen på plass for landets tredje største parti. De to frontfigurene i Podemos, Pablo Iglesias og Iñigo Errejón, hadde foran partiets ekstraordinære kongress i Madrid presentert hvert sitt kandidatur og opplegg for partiets framtidige retning. Med 50 mot 33 prosent av stemmene, trakk Pablo Iglesias det lengste strået. Seieren gir ham en friere posisjon i framtiden ettersom han nå fritt kan sette sammen sin nye partiledelse. Pablo Iglesias tenker likevel på å gi en framtredende post til Iñigo Errejón og satser på et sterkt og samlet Podemos i framtiden. Podemos er i dag Spanias tredje største parti, og partiets mål er å vinne parlamentsvalget i 2020.

 

Turistboom fortsetter

Málaga starter det nye året i samme stil som 2016 ble rundet av. Med 7.286 flyavganger og 867.382 passasjerer opplever lufthavnen en økning i passasjertallet på hele 18,40 prosent i forhold til januar måned i fjor. Økningen kommer fra de internasjonale flygningene – primært fra Storbritannia, som på tross av det sterkt omtalte ”Brexit”, fortsatt strømmer til Costa del Sol.
 

Tidligere nasjonalbankdirektør for retten

Mens tusenvis av private investorer har fått sine innskudd tilbake fra den miserable børslanseringen av Bankia i 2011, fortsetter rettssaken mot bankens forhenværende ansvarlige. Og domstolen går nå så langt at den forhenværende direktøren for nasjonalbanken, Fernández Ordóñez, også settes på anklagebenken. Domstolen mener at den tidligere direktøren for Banco de España kan ha skjult opplysninger om Bankias reelle økonomiske situasjon forut for børslanseringen. Faktum er at bankens økonomi lå i ruiner og en børslansering var eneste redningsmulighet. Kunder og andre private investorer ble ført bak lyset, og derfor har nesten alle investorer i dag fått sine innskudd tilbake.

Harde straffer i Gürtel-saken

De tre hovedpersonene bak den omtalte korrupsjonssaken er dømt til mellom 12 og 13 års fengsel. Francisco Correa, Álvaro Pérez og Pablo Crespo hadde gjennom flere år et tett samarbeid med Partido Popular i Madrid og Valencia – men uten å være direkte medlemmer av partiet. De tre stod blant annet for å arrangere partiets mange kongresser og andre arrangementer som de bevisst overfakturerte mot vennetjenester. Tillitsforholdet til PP ble så bra at de tre dømte også ble mellomleddet når offentlige anbud skulle forhandles på plass. Her mottok de tre en rekke store og ulovlige returkommisjoner. De tre forsvarsadvokatene til de dømte har alle valgt å anke dommen.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.