Månedsmagasinet på Costa del Sol

ARRANGEMENTSDETALJER

Sierra de las Nieves
desember 12, 2021
22:30

BESTILLING OG INFORMASJON

Brenning av olivenoljematter på Casarabonelas Rondeles-festivalen

Feast,Of,Rondel:,The,Rondeles,Are,Esparto,Mats,With,The

Casarabonelas Rondeles-festivalen er en av de mest usedvanlige feiringene i Sierra de las Nieves. I løpet av kvelden den 12. desember tennes det opp med rondeles i landsbyens gater, som er de gamle stråmattene som ble brukt i forbindelse med pressing av oliven.

I gamle dager ble et bilde av jomfru Maria, her med tittelen Rondeles-jomfruen, båret gjennom byens gater om kvelden, når høsten var over. Prosesjonen ble deretter opplyst av flammene fra de brennende stråmattene. Bildet av jomfruen ble båret fra kapellet Ermita de la Veracruz til sitt hjem i kirken Santiago Apóstol. Det er denne tradisjonen man stadig holder ved like.

Prosesjonen begynner kl. 22.30, etter at ilden har blitt velsignet, og den ledsages av sangkor, som synger såkalte villancicos. Den slutter på landsbyens hovedplass, hvor det serveres buñuelos og varm sjokolade.

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.