Månedsmagasinet på Costa del Sol
Matforgiftning under kontroll · Málagas matmarked blant verdens beste · Siste forsøk på å samle regjering

Matforgiftning under kontroll · Málagas matmarked blant verdens beste · Siste forsøk på å samle regjering

shutterstock 344063903

Matforgiftning under kontroll

Mye tyder på at epidemien som sendte sjokkbølger gjennom Andalucía i slutten av august har kommet under kontroll. Antall innlagte pasienter er redusert med ti personer de to siste døgnene, og er nå nede i 45 pasienter fordelt over hele Andalucía. Da det var på det verste var over 200 personer innlagt på sykehus. Det ble slått alarm den 20. august da myndighetene konstaterte matforgiftning i noen kjøttprodukter fra en produsent som primært hadde blitt distribuert i Andalucía. Epidemien var så alvorlig at fire gravide måtte ta abort og en eldre mann omkom etter å ha konsumert produktene fra produsenten Magrudis.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
shutterstock 1006540600

 

Málagas matmarked blant verdens beste

Det sentrale markedshallen i Málagas sentrum, Atarazanas, har fått god omtale av «The Guardian». Den engelske avisen har nettopp gitt markedshallen en fin plassering i Topp 10 for verdens beste matmarkeder. «The Guardian» har bitt seg spesielt merke i markedets renslighet, utvalget av frukt og grønnsaker og de ferske produktene til fiskehandlerne. Det er første gang noensinne at en markedshall i Spania får en så fin omtale.
Atarazanas-markedet ble innviet i 1879 og ble grundig renovert på midten av 1970-tallet. Det samme skjedde i 2010, da markedet ble flyttet midlertidig i to år fordi de gamle markedshallene måtte renoveres.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
pedrosanchez

Siste forsøk på å samle regjering

To ganger har Pedro Sánchez og PSOE forgjeves forsøkt å samle flertall for en ny regjering. 23. september blir siste sjanse. Hvis det ikke lykkes, må det gjennomføres nyvalg. Sosialistpartiet ser fortsatt en allianse med Podemos som den eneste muligheten og har derfor utarbeidet en plan med 300 politiske tiltak, som inkluderer en stor del av Podemos’ valgprogram. PSOE ønsker fortsatt ikke at Podemos skal delta i regjeringen, men vil gjerne involvere en stor del av valgprogrammet deres for å få partiets støtte. Partene møtes angivelig den 10. for å se om de kan komme til enighet. Det tas for gitt at den endelige avstemningen for å samle flertall kommer fra en håndfull små moderate nasjonalistiske partier. Dersom PSOE og Podemos ikke kommer til enighet, vil spanjolene gå til valgurnene igjen i november.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.