Månedsmagasinet på Costa del Sol
To minutter med presten…
Oktober og november er høsttakke-månedene. Det er i grunn godt å ha en egen tid der takknemligheten kan stå i fokus. Hvem i livet ditt er du takknemlig for? Hvem tror du er takknemlige for deg? Vi feirer høsttakkefest i kirkene rundt omkring og i Canada og USA står Thanksgiving for tur. Men det er også tid for Allehelgens og Halloween. Vi takker først for livets frukter: vi fyller kirkerommene med kurver av frukt. Så takker vi for avlingen og maten som naturen skjenker oss. Vi husker på alt liv som er nytt; også mennesker og dyr. Til Allehelgens vi ser vi tilbake og minnes. Noen har mistet en som sto nær. Noen har skilt seg. Livet gir og tar. Mangfoldet i livserfaringer får plass både i det vi er takknemlige for og når vi minnes den eller det som ikke er lenger. Oktober og november er fine måneder å være litt ekstra tilstede i livet slik det er, istedenfor slik det burde være. Det er jo ikke alltid lett. Hva skjer hvis vi forteller andre hvordan vi egentlig har det? Hvordan blir vi tatt imot hvis vi forteller at ting ikke er så lett – selv om vi bor på solkysten med palmer og strender? Kanskje blir vi tatt imot med varme. Og kanskje ender vi opp med å få noe eller noen å takke for midt i det vanskelige. Gud har plass til alle våre enkle og kompliserte livsfaser. Ingenting er for mørkt eller for lyst for Gud. Mitt ønske er at fellesskapet i kirken skal speile denne romsligheten. I kirken skal det være plass til deg slik du er – og ikke slik du burde være. Slik du har det – og ikke slik du selv synes du burde hatt det. Velkommen hjemom!
Caroline Lygre, Sjømannsprest v/Costa del Sol

 
 
Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé
Månedens kunstner for oktober er Astrid Frida Zehetner. Hun er fra Verøy i Lofoten, men bosatt her på Solkysten. Maleriene hun stiller ut er malt med akryl og er i stor grad basert på fantasi og opplevelser. Hun er selvlært og har de siste årene hatt en rekke utstillinger på Costa del Sol og i Norge. Sammen med Gunnvor Sørhus organiserer hun kunstutstillingene på Sjømannskirken.
Konserter kl. 19.00 med konsertkafé kl. 18.00
 
 
Torsdag 18. oktober: Hot Club de Norvège
Hot Club de Norvège live er en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing, via inderlige ballader og en og annen sang. De regnes som et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. Billettpris: 25 euro.
 
 
Torsdag 25. oktober: «Ut av båsen»
Denne unike forestillingen inneholder flamenco, opera og poesi og handler om mennesker, dyr og natur. Ingrid Langen Fjose, Miriam Kleppe og Vigdis Jordal treffer hjertet til publikum med humor, varme, kraft og stillhet. Forestillingen har blitt omtalt som en grensesprengende kulturframvisning om møtet mellom mennesker og dyr, mellom kunstarter og kunstnere, mellom dikt og flamenco, opera og barneviser, folketoner og Strauss, mellom Sivle og Hauge, Ibsen og Garborg og Wergeland og folkediktningen. Billettpris: 20 euro.
 
 
Torsdag 1. november: Magnolia Jazzband
Magnolia Jazzband er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm-and-blues. Og det har de gjort i over 45 år! Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og varme ”sound”. Billetter: 25 euro.
 
 
Torsdag 8. november: Antti Hot Club trio
Jazzklarinettisten Antti Sarpila er blitt husvarm på Sjømannskirken etter en rekke konserter her. Alltid er det fullt hus, og alltid går publikum begeistret hjem etter sprudlende, virtuos jazz i New Orleans- og Benny Goodman-tradisjonen. Sarpila har med seg Spanias to dyktigste musikere i denne tradisjonen; pianisten Diego Suarez og gitaristen/vokalisten Ricky Vivar, som begge er fra Málaga-området. Billetter: 20 euro.
 
Ung Fredag tar høstferie
Sjømannskirkens klubbkveld for barn og ungdom, Ung Fredag, tar en pause i høstferien til Den norske skolen, 12. og 19. oktober.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.