Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk Forening – oktober

Den 24. september åpnet NORSK FORENING for en ny vintersesong. Tradisjonelt har Foreningen holdt lukket om sommeren, men takket være Vigdis og Arne Holmeide, henholdsvis visepresident i Foreningen og sjef for kjøkkendriften, har Foreningen i sommer vært åpen for medlemmer to dager i uken. Med styrets godkjennelse ble dørene åpnet tirsdager og lørdager, og med og hjelp av Grete, Elisabeth og Randi ble det servert middag på tirsdag, og tradisjonen tro risgrøt og spekesild på lørdager. Dette har vært til stor glede for de få som er her hele eller store deler av sommeren. Naturlig nok kan det føles litt stusslig når de aller fleste drar hjem til Norge og det blir pause i de daglige aktivitetene.

Vi andre har vært hjemme i Norge og opplevd en sommer det knapt har vært maken til. Fra nord til syd har solen skint og temperaturen stadig slått nye rekorder. Kanskje i varmeste laget for mange, for aldri før har vi hørt noen si «Nei, jeg drar tilbake til Spania, for der har jeg ihvertfall aircondition.»

Men vi har nydt det, og i Norge varer sånt aldri evig. Hele september har vi måtet betale for herlighetene. Det har ikke bare regnet. Det har øst ned kontinuerlig. Derfor er det som alltid herlig å komme tilbake til kysten og få en sensommer med spansk temperatur i luft og i vann.

FORENINGEN har planene klare for høsten –

       18. oktober blir det MEDLEMSMØTE. Finn Mostad vil holde et historisk foredrag. Vi som har hørt ham før, vet at det blir interessant. Det blir hyggelig samvær og bevertning.

       5. november blir det nytt MEDLEMSMØTE. Knut Kråkevik, som er leder for Malegruppen, vil kåsere om kunst.

       3. november blir det BACALAOKVELD.

       24. november og 1. desember blir det arrangert lutefiskaftener.

       3. oktober startet SPANSKKURS for medlemmer. Kurset er gratis og ledes av Britt Helén Johansen.

       13. oktober blir det LOPPEMARKED i Foreningens lokaler. Inntektene går til 17.-maikomiteen.

       16. desember stenger Foreningen for julen.

Tradisjonelt har vi hatt middagsservering for medlemmer alle ukedager, men den siste tiden har vi måttet nøye oss med smørbrød tirsdager og onsdager. Vi mangler en kokk!!

MIDDAGSSERVERINGEN er fra 1230 til 1430:

       Mandager                                Salt torsk med tilbehør

       Tirsdager og onsdagerKarbonade- eller rekesmørbrød

       Torsdager                                En kjøttrett

       Fredager                                  Hjemmelaget fiskesuppe

       Lørdager                                  Spekesild med tilbehør. Risgrøt

       Søndager                                 Stengt

STYRET i Norsk Forening Costa del Sol:

       president Herman Larsen

       visepresident Vigdis Holmeide

       sekretær Britt Helén Johansen

       kasserer Anette Langfeldt

       styremedlem Elisabeth Petterson

       styremedlem Inger Jakhelln

       styremedlem Grete Klavenes

       varamedlem Marit Braute

       varamedlem Solveig Haakensen

BOULEGRUPPEN prøver å holde motet oppe. Banene som vi har brukt i mange år, har kommunen omgjort til park, og foreløpig spiller vi på baner rett opp for Foreningen, men også her er det andre planer. Boulen har vært en viktig aktivitet for medlemmer i alle år. Mange spiller tre ganger i uken. Vi kommer oss ut, får beveget oss, og viktigst av alt er det sosiale samværet. Hittil har kontakten med kommunen bare vært negativ. Men vi kan ikke gi opp, og må jo håpe på en løsning.

Men marka er fri for alle, og ALPINGRUPPEN er stadig populær. Vi møtes på Feriaplassen kl 1100 på søndager og kjører bil frem til utgangspunktet for turen. Turene passer for de fleste. Alle er velkommen til å delta. Har du ikke bil. blir det alltid en plass.

MALEGRUPPEN ARTIC CIRCLE har fortsatt sine lokaler i Calle Miguel de Unamuno 3. Gaten ligger tvers overfor Restaurant Lucia. Gruppen ledes av Knut Kråkevik. Foruten kurs i diverse teknikker arrangeres utstillinger og hyggekvelder som er åpne for alle. Interesserte får egne nøkler og kan nytte lokalene når det passer. Felles samlinger er tirsdager kl 1600 og torsdager kl 1100. Kom gjerne innom og se om dette er noe som passer for deg. Priser og betingelser er oppslått i Foreningens lokaler.

SKRIVEGRUPPEN har vært i aktivitet hele sommeren. I høst er det planlagt et skrivekurs. Den som er interessert, kan kontakte Hans Petter Lindøe – hanspl@broadpark.no.

Til sist minner vi om HJEMMESIDEN vår, og anbefaler medlemmene å følge med på oppslag i lokalene.

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til en ny sesong i Norsk Forening Costa del Sol.

Inger Jakhellnorsk

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.