Månedsmagasinet på Costa del Sol
2. min. med sjømannspresten: Sjømannskirken – et hjem underveis

2. min. med sjømannspresten: Sjømannskirken - et hjem underveis

Vi ønsker å se deg hver gang du besøker oss.
Vi ønsker å høre på livshistorien din.
Vi ønsker – om det passer for deg – også å ta en kopp kaffe og spise vafler.

I en av Sjømannskirkene våre hvisket en inn i øret mitt: “Jeg tror på Jesus, men er ikke kommet dit enda at jeg går til gudstjeneste.” Det var godt å kunne formidle glede over at han likevel kom til kirken. Han var ikke mors beste barn. Det han fortalte meg over en kopp kaffe var: “ Jeg går alltid i Sjømannskirken når jeg er ute i verden.” Men så flott, fikk jeg sagt. Hos oss er du velkommen.
Nylig hadde vi besøk på Sjømannskirken i Costa del Sol. Etterpå leste vi på Facebook: “Den diakonien som sjømannskirkene praktiserer, er kjærlighet uttrykt i konkret handling og båret oppe av
det kristne tror og håper. Den er rotfestet i kristentroens sentrum. Den er troens liv, virksom i kjærlighet. Og det gjelder oss alle: Kjærlighet til Kristus vises gjennom kjærlighet til andre mennesker. Det finnes ingen annen måte å vise kjærlighet på.

 
Det blir færre sjøfolk, men desto flere nordmenn på kortere eller lengre besøk i utlandet. Gjennom sjømannskirkene finner de nærhet og miljø, får de hjelp til å orientere seg i det fremmede. For noen er opplevelsen av menighetene ute en naturlig forlengelse av hjemlig engasjement, for andre kan det være begynnelsen til at enkelte myter og forestillinger rives ned og erstattes av engasjement.
Enten vi går i våre menigheter og forsamlinger i Norge eller samles under fremmede himmelstrøk er det slik at Gud utfordrer oss til å stoppe opp og vende om. Vende om fra kravene, likegyldigheten, grådigheten, klagingen, frykten, selvforakten – vende om til Gud, vende om til andre mennesker.
Fasthet i det sentrale, frihet i det perifere, kjærlighet i alt – det er Sjømannskirken, norsk kirke i utlandet, et hjem underveis, både her og nå, og for evigheten-”
 
Vi håper å se deg også. God sommer.
Ole Bjørn Stensen
Vikarprest
 
 
Kunstutstilling
 

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Torsdag 14. juni var det åpning av Sommerutstillingen på kirken, med kunstnergruppen «Happy artist». Dette er en gruppe med spennende internasjonale malere/kunstnere som bor langs Costa del Sol. Navnet på gruppen har de valgt fordi de ønsker å spre glede igjennom kunsten sin. De har stor tro på verdien ved å bringe lykkelig kunst til alle. Gruppens medlemmer kommer fra forskjellige deler av verden som England, Sverige, Norge og USA og alle deler en historie om å leve og bo her i Spania fra 5 til 40 år. Utstillingsperioden vil vare helt frem til 5. september, og vi på Sjømannskirken håper mange legger turen innom utstillingen i kaféen i løpet av sommeren. Velkommen!
 
Av Ole Bjørn Stensen, Vikarprest

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.