Månedsmagasinet på Costa del Sol
norske forening1212
 
Vi er midt inne i desember, og Norsk Forening holder stengt fra den 17. etter en meget aktiv høst på alle fronter. Det har vært stort oppmøte hele høsten til alle faste og ekstraordinære aktiviteter.
Mange finner veien til Foreningens lokaler – for å spise middag, treffe kjente, prate og kose seg over en kaffekopp.

Åpnings- og serveringstid

Vi prøvde en tid med utvidet serverings- og åpningstid, men er nå tilbake til det gamle, altså
åpent alle hverdager (mandag – lørdag) kl 1000 – 1500
med varmmatservering kl 1230 – 1430

Medlemsmøte 23. november

Onsdag 23 november hadde Foreningen medlemsmøte. Rådgiver Anette Langfeldt fra Cramer Advokater SL orienterte om skatter for ikke-residente i Spania. Det gjelder særlig de som eier hus eller leilighet. Vi fikk servert ost, skinke, frukt og drikke, og så ble kvelden avsluttet med en quiz ledet av Arne Bjørndal. Det var loddsalg med mange fine gevinster.

Boulegruppen Costa del Sol

Boule spilles så sant det møter folk på banen – mandager, onsdager og fredager, alle dager kl 1100. Ikke én gang er spillet blitt avlyst, selv på uværsdagene sist i november. Boulegruppen hadde 18. november sitt årsmøte med påfølgende lunsj i Restaurante La Chispa. Styreformann Lars-Harald Torbjørnsen og nestformann Roal Kjønstad ble gjenvalgt. Ny kasserer er Liv Grønlien. Og vår mangeårige banemester Ingvar Torsholt fortsetter med sitt viktige verv.
Det blir bouleturnering i februar. Påmeldingsliste er oppslått i Norsk Forening. Tidligere har spillerne meldt seg parvis, men nå melder man seg enkeltvis, og lagene blir sammensatt ved loddtrekning.

Alpingruppen Costa del Sol

Alpingruppen hadde sin førjulsfest 29. november med 54 deltagere i Restaurant Aquavit (tidligere da Vinci/Mix Lounge) med stor julebuffet. God mat, Alpingruppens egne sanger, taler, diktlesning, underholdning og dans gjorde kvelden til en hyggelig opplevelse for “alpinistene“. Gruppen har 110 registrerte medlemmer. Søndagsturene er populære, og i høst har det ofte vært over 30 personer på tur.

Hjelpe- og støttegruppen Costa del Sol

Hjelpegruppen hadde vennetreff i Foreningens lokaler 30. november med godt fremmøte. Dr. Pentti Raaste, lege i Fuengirola, fortalte om smertebehandling. Vi fikk hilse på den nye diakonen i Sjømannskirken på Costa del Sol, Solveig Brattgjerd. Det var servering, sang og stort loddsalg. Innimellom gikk praten, og folk koste seg.

Quizturnering

Foreningen har i høst holdt en quizturnering over fire ukentlige kvelder. Flere mer eller mindre faste lag har deltatt. Alle har vært velkomne, og det har vært anledning til å kjøpe hotdogs med rekesalat og drikke. Quizkveldene har vært populære innslag som har trukket nye mennesker til Foreningen.

Malegruppen i Norsk Forening

Kunstnertreffet 24. november var dagen etter Foreningens medlemsmøte, og det kolliderte med en av quizkveldene, men fremmøtet var godt alle steder. Svanhild Stub demonstrerte trykkteknikk for monotypier. Monotypi betyr at det lages kun ett eksemplar i motsetning til andre trykkteknikker som for eksempel tresnitt og etsninger der kunstneren ofte lager både hundre og to hundre eksemplarer av et bilde. Dette var inspirerende for dem som selv pusler med det kreative. Det ble solgt vin og pizza, kaffe og kaker.

Dagstur torsdag 9. februar

Foreningen arrangerer 9. februar i samarbeid med Ruta Solar en Mandel- og Olivenreise til landsbyene Alfarnate og Alfarnetejo i Axarcía. Underveis kommer vi innom en olivenfabrikk i Riogordo. Det blir omvisning i Alfarnate. I Alfarnatejo er det servering i private hjem med typisk husmannskost med lokale produkter. Påmeldingsliste er oppslått i Foreningen.

Årsmøte torsdag 23. februar

Foreningens årsmøte, med gjennomgang av virksomheten i året som er gått, regnskap og budsjett, og valg av styre, skal holdes innen utgangen av februar. Denne gangen blir det torsdag 23. februar.

God jul !!

Vi minner om at Norsk Forening etter jul åpner mandag 9. januar. Og til sist ønsker vi alle våre medlemmer en riktig god jul og vel møtt på nyåret.
Inger Jakhelln
Av Inger Jakhelln

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.