Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken1212

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa.
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 3025 Calahonda, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke

Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger.
Fast omvising lørdag kl 12.00
Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario

Kirkekafeen

Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 Husk påmelding (før lørdag kl 16.00)
34 952 939 800
elcampanario@sjomannskirken.no

Ung fredag – hver fredag.

Klubber for barn og unge fra 3.2 fram til og med 12.05
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl. 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362
Småbarnstreff
Onsdager kl. 10 – 13.
Sangstund i kirken, lek og fellesskap

Kvinneforening (september – mai)

Selofhads Døtre, torsdager kl. 11

Hagegruppe (september – mai)

Tirsdager og torsdager kl. 10

Boule (september – mai)

Hver onsdag og lørdag kl 13.30

Internett

Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten

Hvordan finne oss

Det er ikke alltid så lett å finne fram i Spania, selv om en har GPS kan en komme på villspor. Sjømannskirken ligger mellom Fuengirola og Marbella , og om du kommer med bil på Kystveien ( A-7 /N-340) skal du ta av ved avkjørsel til Calahonda / AP-7 (Det er flere avkjørsler til Calahonda, men denne har et blått skilt). Kjører du betalmotorveien ( AP-7) er det bare en avkjørsel til Calahonda- og da er det lurt å kjøre ned til den store rundkjøringen nede ved kystveien-
og her er et lite kart som kan hjelpe deg:

Kunstutstillinger i kafeen

24/11 – 21/12 Karin von Baalen Baum og Yngvar Sofiedal
22/12 – 18/1 Morten Imset
19/01- 15/02 Svanhild Stub

Fuengirola og Nerja

Det var Norsk Svensk Gudstjeneste Fuengirola 13.november med godt oppmøte neste fellesgudstjeneste blir 19.februar kl 11.00
NB! Det er likevel norsk gudstjeneste på El Campanario kl.16.00 samme dato
I Nerja har vi nå fått Barbro Riis som kirkens kontaktperson slik at vi nå kan videreføre ett godt samarbeide med dere i Nerja slik det har vært i mer enn 10 år! 7 februar kl. 17.30. blir det igjen gudstjeneste der. Adressen er Calle Granada nr. 60.

Nytt fra Sjømannskirken

Økonomi.
Sjømannskirkens økonomi er for en stor del basert på gaveinntekter. Vi får dekket ca 1/3 av våre utgifter fra den norske stat. Resten samler vi inn i Norge og ute på kirkene. Vi ser nå en tilbakegang i inntektene far innsamlinger, loddsalg osv i Norge. Støtten fra næringslivet ser også ut til å stagnere. Dette betyr nok at vi som bruker kirkene i utlandet må være innstillt på å ta en større del av kostnadene ved driften av kirkene. Vi er stadig på utkikk etter nye inntektskilder og vi har fokus på å spare der vi kan.
Her på Costa del sol har vi også måttet se etter sparemuligeter og inntjeningsmuligheter. Viktige inntekstkilder for oss er selvsagt driften av gjestehus og matservering. Men også gaveinntekter er av stor betydning. (husk at sjømannskirken er et formål som gir rett til skattefradrag) Vi selger også “El Campanario-koppen” , noe som gir oss inntekter, og Las Campanitas jule-CD.
Vi har levert vårt forslag til budsjett for neste år, vi skal drive slik som før og vil videreføre innsatsen med å kutte kostnader samt øke inntjeningen.
Det er en del ønskelige formål vi vanskelig finner plass til innenfor et nøkternt budsjett. Vi ønsker oss store og små “øremerkede”julegaver til f .eks: Utskifting av en bil, jevnlig oppgradering av gjestehuset, varmelamper til patioen…

Ny kirkemusikker

Magnus Køhn er nå ansatt som kurkemusikker på El Campanario. Magnus begynner i stillingen 1. Mars. Dette gleder vi oss veldig til og ser fram til å videreføre det rike musikklivet det alltid har vært på EC. Sammen med Magnus kommer også hans kone, Jannecke Bjørge Køhn. Janneckes hovedoppgaver vil være knyttet til diakoni. Jannecke og Magnus har 3 barn, Ida (7), Selma (4) og Daniel (1). Nærmere presentason og bilder kommer senere. Fra medio januar til Magnus kommer vil Geir Gunnar Smebye vikariere som kirkemusikker. Ulf Krupka har vært vikar fra september og ut november, takk til Ulf for all den utrolige musikken du har gitt oss!

Vipps

Du kan nå støtte Sjømannskirken på Costa del Sol ved å gi en gave via Vipps.
Søk opp «Costa del Sol Sjømannskirken» og der det står “skriv melding” skriver du inn hva beløpet gjelder, f.eks. “gave” eller “hjertestarter” slik at vi vet hva beløpet gjelder. NB! Det er bare mulig å gi i norsk valutta. ID på Vips for oss er: #64835.

Sjømannskirkens julebasar, lørdag 19.10 kl 12 -15.

Julebasaren ved kirkens kvinneforening Selofhads døtre ble igjen en stor suksess med mer enn 430 besøkende. Det ble meget godt salg av håndarbeider og julebakst. “Åresalg” og trekning av hovedlotteri. Inntektene fra basaren ble dette året på ca 9 000 EUR. Nytt i år var også lekeland med hoppeslott, lykkejul og andre aktiviteter for barn og unge. Det viste seg at dette var et populært tilbud til barnefamiliene!
(bilder)

Sjømannskirkens julekonsert

Torsdag 1. desember gikk årets julekonsert av stabelen. Kirken var helt full og korene leverte sang og kunst som fikk oss som var der til å gå ut i natten med en utrolig takknemlighet. Takk til Las Campanitas og takk til EC Singers! Ulf Krupka ledet det musikalske med en stø og profesjonell hånd, takk Ulf!

Julefeiring på Sjømannskirken

Det feires jul på Sjømannskirker verden rundt. Flere steder er det tradisjon å innby tradisjonell norsk julefeiring på julaften. Det blir holdt julegudstjenester i sommervarme Sydney og i stormfulle Nordsjøen. Mange som ikke har mulighet for å feire sammen med familie eller i hjemmemiljø får et tilbud.
Det er tradisjon på El Campanario at julegudstjenestene berikes med dramatisering av Betlehemshistorien. Møt opp kl. 13.00 for å øve på juledramaet som framføres kl. 14.00 eller møt opp kl. 15.00 dersom du skal på gudstjenesten kl. 16.00. Vi vil ha plass til alle som ønsker å feire gudstjeneste hos oss. Mer krevende blir det å klare å møte ønskene om julemiddag og feiring resten av julekvelden. Det er heldigvis flere norske miljøer, klubber og foreninger som arrangerer, men likevel det blir fullt mange steder.
På El Campanario har vi et godt kjøkken med god kapasitet, vi har et stort hus, og vi ønsker ikke minst den kvelden å vise gjestfrihet. Vi har plass til ca 180 personer og påmeldingene har strømmet på slik at det nå nesten er fullt. Har du ingen å feire jul med, ta likevel kontakt!
Vi ønsker alle en god jul, vårt ønske er at alle som ønsker å feire jul sammen med noen finner et fellesskap, og vi kan oppfordre alle til å vise gjestfrihet og raushet en slik dag! Kanskje kan vi unngå at noen må oppleve «det er ikke rom i herberget»!

Jule og nyttårsprogrammet

Julen er et høgdepunkt for oss i kirken. Vi gleder oss til gudstjenester og felleskap. Etter jul og i nyttårshelgen er det roligere hos oss. Noen i staben skal ha en liten ferie, andre jobber. Men aktivitetsnivået er ikke så høyt etter juledagene.
Her er åpningstider og program:
Lørdag 17.12 kl 11-14 – Pepperkakebaking for barn
Vanlige åpningstider til og med 23.12
Fredag 23.12 kl 12-14 – Juleverksted for barn
Lørdag 24.12 Kirken er åpen fra kl 13.00 men kaféen er stengt.
Kl. 14.00 Julegudstjeneste på El Campanario. Møt opp kl. 13 for øving til juledramatisering.
Kl. 16.00 Julegudstjeneste på El Campanario. Møt opp kl. 15 for øving til juledramatisering.
Kl. 17.00 Julemiddag/kveld på kirken. (nesten fulltegnet)
Søndag 25.12 1. Juledag kl. 13.30 Julebuffe’. Påmelding.
Kl. 16.00 Høytidsgudstjeneste
Mandag 26.12 Stengt
27.12-30.12 (mellomjulen) Åpent 10.00-16.15
Lørdag 31.12 Åpent 10.00-16.30 Grøt og karbonader
Kl. 16.00. Nyttårsbønn
Søndag 1.1 kl. 16.00 er det Gudstjeneste (Kaffeén er stengt)
Mandag 02.01 Stengt
Fra tirsdag 3.1 er det vanlig drift og åpningstider

2 minutt med sjømannspresten

Hvert år, rett før jul, spør jeg meg selv om hva julen handler om. Jeg skal ikke begi meg ut på å si at akkurat dette er julen! Det er nok mange som gleder seg stort til at det skal bli jul, særlig barna som lurer på hva de skal få av flotte gaver! Men også foreldre og besteforeldre som ser fram til å få besøk og få være sammen med familie og venner. Vi ved Sjømannskirken vil være et hjem også når du er borte! Et viktig aspekt ved julen handler om å være sammen, julen bærer bud om fellesskap. For det første dette at Skaperen vil være sammen med oss, det var derfor Maria ble med barn og fødte en sønn som hun kalte Jesus. Jesus var sammen med så utrolig mange forskjellige mennesker, ingen som møtte Jesus kunne ha følt seg utenfor. For det andre så kan vi la julen inspirere oss slik at vi kan tilby fellesskap til de som trenger et sted å høre til. Til alle Sjømannskirkens venner her på Costa del Sol ønskes en velsignet julehøytid!
Reidulf K Ljøkjell
Av Reidulf K Ljøkjell

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.