Månedsmagasinet på Costa del Sol

Shoptalk desember

Troll Ski er allerede på plass i bakkene i Sierra Nevada

Skistedet Sierra Nevada i Granada, bare to timers kjøring fra Costa del Sol, er godt kjent for sine imponerende anlegg, og nå når sesongen allerede har begynt, er det høy tid å planlegge din egen reise til snøen. Kjenner du deg usikker på skiene, kanskje du vil finslipe teknikken eller har du barn som vil lære seg å sette utfor de lange bakkene, er den skandinaviske skiskolen Troll Ski et selvsagt valg. Troll Ski eies og drives av nordmannen Kjetil Saeve som etter tolv sesonger som skilærer i Sierra Nevada kjenner anlegget svært godt. Kjetil Saeve er utdannet sportstekniker nivå 2 og arrangerer både gruppeleksjoner og privattimer på ulike nivåer. Skileksjonene som omfatter skiferdighet, sikkerhet og også tryggt oppførsel i bakkene, avholdes i Sierra Nevadas utdanningsbakker, men selvfølgelig tar Kjetil Saeve hensyn til personlige ønsker, elevenes alder, nivå og behov.
Undervisningen gis på alle skandinaviske språk samt engelsk og spansk.

Har du ikke ditt eget skiutstyr eller mulighet for å ta det med til Sierra Nevada, samarbeider Troll Ski med de, ifølge Kjetil Saeve, beste utleierne av skiutstyr i Sierra Nevada.
Troll Ski som er ambassadør for DPS Skis, tilbyr også guidede skiturer i området.
For mer informasjon, se: www.trollski.com der du også kan du bestille dine skileksjoner, noe du også kan gjøre på Facebook: Troll Ski Sierra Nevada, tlf.: +34 688 918 773 eller per epost: trollsierranevada@gmail.com.

Nyt blod hos Alamo

Der er god aktivitet på ejendomsmarkedet. Det samme gælder hos Alamo Real Estate i Fuengirola, som har fået flere nye folk i staben.
”Nogle af vores medarbejdere har valgt at gå andre veje. Det er vemodigt, men også forståeligt, for de havde været her i mange år,” fortæller Sven Källström, som er indehaver af Alamo.
Han er glad for at præsentere sin nye kontorchef Anna Christensen og de nye mæglere, som nu tilsammen udgår et team på syv mæglere.
”Det er ingen hemmelighed, at vi har travlt. Salget går godt, men vi bruger også meget tid på vores kunder. Derfor er vi så mange i staben,” forklarer den skandinaviske mægler, som er kendt for sit engagement og store interesse for at imødekomme hver enkelt kundes ønske og behov. Sådan har det været, siden han i 1992 kom til Costa del Sol og i 2010 åbnede Alamo Real Estate.
”Mange rystede på hovedet, da vi etablerede Alamo midt i krisen i 2010. Men vi vidste, det var det rette tidspunkt for at være med, når opsvinget ville komme. Siden da har udviklingen været positiv,” slutter Sven Källström, som fortsat vil fokusere på den skandinaviske kundegruppe og den ejendomsmæglerkultur, skandinaverne kender.
Team Alamo: (navne fra venstre til højre)

Til kamp mot tinnitus med Widex høreapparat

Tinnitus er i økende grad et problem for en stor del av befolkningen. Cirka en tredel av den normalt hørende befolkningen vil komme til å oppleve en eller annen form for tinnitus i sitt liv, mens cirka 70-80 prosent av hørselshemmede eller døve vil oppleve tinnitus. Det er derfor relevant også å fokusere på dette i forbindelse med diagnostisering og avhjelping av et større eller mindre hørselstap.
Den presise fortolkningen av tinnitus og dets opprinnelse er svært omdiskutert, og man har ennå ikke kunnet bli enige om en felles universell definisjon av dette, selv om det er noe mange mennesker lider av.
Høreapparatfirmaet Widex har gjennom lang tid forsket på dette og har presentert et ZEN-program der forskningsresultatene underbygger bruken av ZEN som et redskap for Tinnitus og avslapping. Metoden går ut på å lindre din tinnitus ved å spille av tilfeldige, beroligende harmoniske toner.
Konklusjonen i studiene er i tråd med en publikasjon fra Kuk F, Peeters H og Lau CL., som foreslår at bruken av fraktale toner levert via høykvalitets høreapparater kan gi amplifikasjon samtidig med at det yter lindring for mange som lider av tinnitus. Men det er viktig å nevne at denne prosedyren også betinger bruken av et supplement for den riktige rådgivning samt et avslappingsprogram til bruk sammen med atferdsøvelser og søvnstyring.

Optikerkjeden Optica Laza er spesialister på høreapparater og er autorisert forhandler av alle Widex-produkter. De har et profesjonelt utstyr i hørselsklinikken og en ekspertise som kan avdekke ditt behov for høreapparater og avhjelping av et hørselstap. Så stikk innom Optica Laza og få mer informasjon om WIDEX-programmet for avlastning av evt. tinnitus-problemer. 
Optica Laza ligger i Calahonda, La Cala og Fuengirola. Tlf.: 952 935 172 – www.opticalaza.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.