Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk forening er inne i sin mest hektiske periode

Norsk forening er inne i sin mest hektiske periode

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
forening Turisttoget i Montefrio
 “Alle“ er nå kommet fra Norge for å tilbringe vinteren i Spania, og stadig flere oppdager Norsk Forening som et hyggelig samlingssted som har et varierende tilbud av aktiviteter. Alle vil finne noe som passer for seg.
Først og fremst er MIDDAGSTILBUDET populært. Rett som det er hører vi at alt er utsolgt når det nærmer seg stengetid.
Menyen er den samme, og det serveres middag alle hverdager. Men det er innført et par endringer:
– Serveringstiden er utvidet til kl. 15.30. Fra kl. 16.oo er dørene stengt.
– Prisen på middager har vært den samme for medlemmer og ikke medlemmer. Det synes vi ikke er riktig, så for å tilgodese medlemmene våre har vi innført et middagskort. Dette kortet får du tildelt når du viser ditt medlemskap. Når du kjøper en middag vil en i betjeningen stemple kortet, og når du har 10 stempler får du den ellevte middagen gratis.
Noen spiser gjerne halve porsjoner. Derfor opererer vi med to kort. Hvitt for halve porsjoner og gult for hele.
Noen føler av og til at det kan ta litt tid i køen ved disken eller at de må vente en stund på maten. Vi ber om at alle utviser tålmodighet og lar være å klage. Det er ikke alltid enkelt å skaffe tilstrekkelig bemanning til kjøkkentjenesten. Vi minner om at alt arbeid som utføres er på frivillig basis og gjøres gratis. Vi trenger hele tiden flere hjelpere, så meld deg gjerne til tjeneste om du kan avse noen timer fra tid til annen.

 
Den 13. oktober arrangerte Norsk Forening høstens første PUBKVELD. Folk kom og gikk. Det var mulig å kjøpe pølse i brød og ellers alt av drikke. Hele kvelden var det musikk av “Plata Sound“. Veldig hyggelig musikk som appellerte til dansefoten. Sjelden har det vært danset slik i Norsk Forening, og stemningen var på topp.
Neste pubkveld blir 17. november.
Den 20.oktober var det MEDLEMSMØTE i Foreningens lokaler. Mer enn førti medlemmer hadde møtt frem. Presidenten ønsket velkommen og informerte kort om foreningssaker og fortalte litt om programmet frem til jul.
Grete Kalvenes hadde et innlegg der hun refererte til en ulykke som hadde skjedd like utenfor Foreningen. I den anledning viste hun til et oppslag i Foreningen. Det forteller hvilken prosedyre som bør følges om uhellet er ute. Medlemmene fikk en enkel servering og anledning til å kjøpe drikke.
Kveldens høydepunkt var et kåseri av Finn Mostad. Vi har tidligere hørt hans interessante foredrag fra Spanias historie. Denne gangen handlet det om vestgoterne.
Kvelden ble avsluttet med utlodning av en rekke fine gevinster.
Nytt medlemsmøte blir 23. november.
 
Den 26. oktober arrangerte Norsk Forening sin første QUIZKVELD ledet av Arne Bjørndal. Trettito personer fordelt på åtte lag deltok. Det ble en grei blanding av lette og mer krevende spørsmål. En del spørsmål dreide seg om spanske forhold, andre var mer generelle. Etterhvert ble det salg av pølse i brød med masse godt tilbehør og drikke av alle slag.
Stemningen ble kjempegod, og deltagerne har allerede begynt å glede seg til neste quizkveld som er 16. november. Siste gang før jul blir 7. desember.
 
BOULEGRUPPEN møtes mandag, onsdag og fredag kl. 11 til morsomt spill og vennskapelig samvær. På denne tiden er det stor deltagelse, og enkelte dager fyller vi nesten alle de ti banene som ligger like ved Foreningens lokaler. Den 18. november er det årsmøte med påfølgende lunsj i La Chispa.
MALEGRUPPEN er godt i gang. Den har sine faste møter tirsdag kl. 16.00 og torsdag kl. 11. Da blir det gitt veiledning av gruppens leder Knut Kråkevik. Som medlem får du egen nøkkel og kan benytte atelieret når du ønsker. Du får fast plass, og du kan oppbevare malesakene på stedet. Det er plass for flere, og nye medlemmer er hjertelig velkommen. Kom gjerne innom og bli kjent med opplegg og betingelser. Adressen er Calle Miguel de Unamuno 3. Det er i tverrgaten like overfor Lucia.
 
Malegruppen hadde høstens første KUNSTNERTREFF den 27. oktober. Kunst- og uttrykksterapeut Anne Høivik fortalte hvordan hun ved hjelp av drømmer, musikk og kreativ virksomhet har hjulpet sine klienter i en selvutviklingsprosess. Hun hadde med seg en liten billedvev som forestilte solhjulet og fortalte hvordan dette hadde kommet til uttrykk.
Hun har utdannelse fra Sverige og Amerika og har undervist grupper i 30 år. Det ble en interessant og hyggelig kveld med salg av pizza, kaker, vin og kaffe, og hyggelig prat.
HJELPE- OG STØTTEGRUPPEN minner om sitt møte 30. november i Foreningens lokaler. Alle er hjertelig velkommen til en hyggekveld med interessant foredrag og bevertning. Se annonse annet sted.
 
ALPINGRUPPEN
Hver søndag møtes en gjeng som liker å gå på tur. Det er etter hvert blitt mange. Søndag 30. oktober kl. 11 møttes 39 personer på det faste møtestedet ved Feriaplassen. Det var rekord i antall. Denne dagen gikk turen til det vakre naturreservater ved utløpet til Guadalhorce nær flyplassen – “Desembocadura del Guadalhorce“. Der er det gode vandreveier og vi kan observere en rekke fuglearter underveis. Det er til og med en liten koloni av flamingoer.
Etter hvert kom vi ned til havet, og da var det tid for å ta frem termos og få seg en kaffetår.
Til slutt var det samling på en chiringuito i nærheten, der gruppen spiste lunsj sammen før alle kjørte hjem hver til sitt.
Alle er velkommen til å delta i Alpingruppen. De som ikke har bil, får skyss med dem som har. Det er hyggelig å komme ut i naturen og være sammen med gode venner.
 
UT PÅ TUR
Foreningens annonserte dagstur i november ble avlyst på grunn av liten interesse. Derimot var det stor oppslutning om turen 14. oktober. Den gikk til den lille fjell-landsbyen Montefrío i Granadaprovinsen. Som navnet forteller må det være ganske kjølig der om vinteren og tilsvarende varmt om sommeren. Så må oktober være det perfekte tidspunkt å besøke byen, for vi hadde fint vær og behagelig temperatur.
Det mest spennende med denne byen må være topografien. I 2015 ble byen berømmet av magasinet National Geografic for å være en av verdens ti byer med best utsikt. Så har nok ikke National Geografic vært i så mange av Andalucias små, hvite byer, for det er mange med flott utsikt, bygget som de er på høye fjelltopper.
Da vi ankom byen ble vi møtt av et lite blått tog som fraktet oss rundt til byens mest interessante steder. Men så måtte vi selv slite oss opp til den høyeste topp. Det var langt og bratt og litt av en prestasjon av pensjonister, som ikke er av de yngste.
På toppen var det en kirke som var bygget på rudimenter av en maurisk borg. Kirken er ikke lenger i bruk, men inneholder et museum som forteller byens historie.
Etter å ha våget seg ut på den ytterste pynt og fotografert utsikten, var det å ta seg ned de bratte bakkene og finne veien til den hyggelige restauranten hvor vi fikk en tradisjonell lunsj.
Og så var tiden inne til å entre bussen og komme seg tilbake til Fuengirola. Der var vi ikke før klokken nærmet seg åtte etter nok en hyggelig og interessant tur i samarbeid med Ruta Solar.
Tiden går fort og julen nærmer seg. Vi minner om at det blir lutefiskaften 25. og 26. november.
Alpingruppen har sin førjulefest på Restaurant Aquavit 29. november.
Foreningens siste åpningsdag før jul er 17. desember.
Av Inger Jakhelln

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet