Månedsmagasinet på Costa del Sol
Årets julegave til alle Spania-nordmenn

Feir jul og nyttår med Quijote – Ny bok om et verdensproblem – Hjemmepleie med suksess – Årets julegave til alle Spania-nordmenn – Charlotte von Scholten flytter inn hos Mogens Dahl – Nyhet i Boutique Diva – Que Pasó – Julen nærmer seg på Restaurante Lucía – Ewalds matbutikk disker opp for skikkelig julebord

Vil du forkjæle deg selv og dine nærmeste over jul og nyttår, så bestill bord på Restaurant Don Quijote i El Rocio nær Marbella. Det er et supert spisested, og det merkes hvordan den norske familien bak restauranten har klart å tilføre skandinavisk hygge. Det er nettopp kommet nye spennende ting på menyen der alt er hjemmelaget med de beste råvarene. Nyttårsaften serverer Don Quijote en 7-retters eksklusiv Nyttårsmeny, så ikke nøl med å bestille bord hvis du vil gjøre noe ekstra ut av denne spesielle kvelden. Du vil bli tatt godt imot, for betjeningen på Don Quijote er gjennomført høflige og profesjonelle.
Restaurant Don Quijote ligger i urbanisasjonen El Rosario, rett ved Supersol, og holde åpent alle dager fra kl. 18 til sent.
Tlf.: 952 83 47 48
www.restaurantedq.es

Ny bok om et verdensproblem

John Einbu har gjennom flere år beriket Det Norske Magasinets lesere med interessante og til tider ganske kontroversielle artikler, og hans nye bok blir intet unntak.
‘Kristendommen mot undergangen’ ble gitt ut på forsommeren på Lyst forlag i Larvik, og selv sier John Einbu om den:
«Hvordan ville verden fortonet seg i dag hvis det ikke fantes religioner? Dette er et spørsmål som det kan synes berettiget å stille, blant annet fordi mye av krigshandlingene og annen vold rundt omkring i verden har sitt utspring i religionen. Uten religion ville vi ha hatt en fredeligere og bedre verden å forholde oss til. Det tror jeg alle, både religiøse og ikke-religiøse, vil være enig i.
I sin retorikk har kirken gjennom alle tider framhevet kristendommen som et gode for menneskeheten. Ser man på slike påstander med et kritisk blikk, ser man at kirken har et stort synderegister å gjøre rede for. Det er nok å nevne religionskriger, korstog, massakre, avlatshandel, inkvisisjon, heksebrenning, bokbrenning og motstand mot vitenskapelig framskritt, for å begrunne det. Grunnen til at kirken avholder seg fra slike forhold i dag, er jo ikke religionen i seg selv, men at den holdes i tømme av verdslige motkrefter.
Boken er rettet mot ett mål: Å avvikle all religion, i første omgang i Norge, men på sikt i hele verden. Jeg ser for meg en framtid hvor hele Norge er avkristnet og de emnene jeg tar opp er rettet mot både å overbevise leserne om at guder sannsynligvis ikke eksisterer og i stedet søke etter strategier for raskest mulig å oppnå et Norge fri fra all religiøs innflytelse. Tanken bak det hele er at hvis vi klarer å frigjøre oss fra all religion, så vil verden bli annerledes og bedre. All fiendskap mellom folkegrupper vil ikke forsvinne helt, men antall kriger og terrorhandlinger vil synke drastisk.
Tilfeldigvis faller boklanseringen sammen i tid med at Den norske kirken skilles fra staten, og dette skaper mye blest i mediene i Norge. Dette gjør ikke boken mindre aktuell.”
‘Kristendommen mot undergangen’ kan kjøpes på http://forlagshusetivestfold.no og koster 299 NOK.

Hjemmepleie med suksess

Kirsten Sonne har akkurat vært på besøk hos alle sine medarbeidere her på Costa del Sol. Dels for å hilse på de “gamle” kollegaene og for å si hei til de nye som nylig har startet. Der har nemlig nok en gang skjedd en utvidelse hos hjemmesykepleier Kirsten Sonne; en ny sykepleier og en ny sosial- og helsemedarbeider har tiltrådt Team Sonne, og dermed er det også norsk personale.
Snart skjer det en geografisk utvidelse av virksomheten fordi Kirsten Sonne etter jul vil utvide sitt område til også å dekke områdene øst for Málaga med en fast sykepleier og sosial- og helsemedarbeider. Så hvis du bor øst for Málaga og trenger hjelp og trygghet, må du gjerne henvende deg allerede nå slik at Kirsten Sonne bedre kan planlegge etter behovet i dette område. For nettopp trygghetsfaktoren og det å vite at hjelpen er like i nærheten når og hvis man trenger det, er svært viktig for de mange seniorborgerne på Costa del Sol. Alle kan rammes av sykdom eller hjelpeløshet, men med den rette hjelpen kan man unngå sykehusopphold.
Kirsten Sonne tilbyr hjelp til: Etterbehandling, sårbehandling, gjenopptrening, alminnelig pleie, injeksjoner, hygiene, hjelp til innkjøp og matlaging samt avlastning for familien. Alle medarbeidere snakker dansk, engelsk og spansk. Dessuten snakker den spanske helsemedarbeideren María, spansk, engelsk og nederlandsk. Ved sykdom eller alderdomssvekkelse er det nødvendig med pleie og omsorg. Trenger du hjelp, trygghet eller pleie, så kontakt Kirsten Sonne og hennes team og du er i de beste og mest profesjonelle hender.
www.kirstensonne.dk – ksonne@mail.dk – Tlf.: 608 05 05 19
Foto: Kirsten Sonne med sitt team.

Årets julegave til alle Spania-nordmenn

– Jeg håper boka både vil gi glede, underholdning, forståelse og kunnskap om Spania, dette enorme landet helt på den andre kanten av Europa. Dette sier Arne Bjørndal, mangeårig journalist og medarbeider i Det norske Magasinet her på Costa del Sol.
I ”Den store Spania-Quiz´en” har Bjørndal samlet 1050 spørsmål og svar innenfor 35 ulike temaer som alle handler om Spania og spanske forhold.
– Selv om fellesnevneren altså er Spania, knytter også ett tema seg også til forholdet mellom Norge og Spania, forteller forfatteren.
På spørsmålet om hva som er så spesielt med Spania, svarer han:
– Spania er jo stinn av historie, fantastiske kunstverk og kultur, har en storslått og svært variert natur, særegne feria´er, fiestas og tradisjoner, fotball og idrett i verdensklasse og topp mat og drikke. Kan det bli bedre?
– Hvem er ”Den store Spania-Quiz´en” ment for?
– Spørreboka er ment for alle nordmenn – både i Spania og Norge – som har et forhold til og ønsker å vite mer om nordmenns feriefavoritt nummer én; Spania, svarer forfatteren.
Overskuddet av salget av denne boka går til hjelpeorganisasjonen Bancosol Alimentos. Matvarebanken driver sosialt arbeid, samler inn og deler ut mat til tusenvis av trengende mennesker i Málaga-provinsen og på Costa del Sol.
– Dette er en hardt arbeidende og seriøs hjelpeorganisasjon som støttes av både offentlige myndigheter, en rekke store og private selskaper i Málaga-provinsen og tusenvis av friville mennesker. Jeg vet at bokinntektene går til et svært godt formål, sier forfatter og journalist Arne Bjørndal.
Han håper at boka som koster 15 €, kan være en flott julepresang, – enten til venner og familie eller kanskje til deg selv:
– Da gleder du både deg selv og andre, – og ikke minst de som får hjelp av Bancosol Alimentos!
Boka kan kjøpes hos Norrbom Marketing på Centro Idea på Mijas-veien, hos Cramer advokater i Fuengirola sentrum, hos Real Estate Segarra & Bråteng i Elviria eller på Den norske skolen Málaga i Benalmádena.
”Den store Spania-Quiz´en” kan også bestilles gjennom www.DittSpania.no. Portoutgifter som eventuelt kommer i tillegg, er 2,10 € innad Spania og 6,30 € ved forsendelse til Norge.

Charlotte von Scholten flytter inn hos Mogens Dahl

Kiropraktor Mogens Dahl har fått selskap av venn og kollega, kiropraktor Charlotte von Scholten, som har flyttet sin praksis inn i Mogens Dahls klinikk bak det røde markedet i Fuengirola.
Avtalen med å slå klinikkene sammen er noe de begge fremover, og også alle pasientene, vil få stor fordel av. Charlotte har i 28 år hatt klinikk i Marbella, og samtidig er hun fast tilknyttet en kiropraktisk klinikk i Danmark.
”Charlotte tar med sin ekspertise til klinikken i Fuengirola, og fordi vi begge er erfarne og suksessfulle kiropraktorer, blir bredden av viten og fagkunnskap nå komplett”, sier Mogens Dahl.
De lærte hverandre å kjenne under kiropraktorutdannelsen i USA, og i dag – 30 år senere (og etter et uendelig antall kurser) – er de fortsatt like ’tente’ på faget som den gangen.
”Vi har den samme grunnkunnskapen i kiropraktiske undersøkelser og behandlinger, men vi har spesialisert oss innenfor forskjellige kiropraktiske grener, noe som gjør at våre kunnskaper komplementerer hverandre”, sier Charlotte von Scholten.
De to kiropraktorene er eksperter på å avhjelpe problemer som hevelser, ødemer og alle former for klassiske rygglidelser. Dessuten har Mogens Dahl spesialisert seg på behandling af Modic forandringer, MRI fortolkning og laserbehandling også i samarbeid med en spesialklinikk i Danmark. Charlotte har spesialisert seg på kinesiologi og homeopati, som bl.a. anvendes for utrensning av parasitter, virus, bakterier og sopper i kroppen, som for noen pasienter kan være årsaken til ledd- og ryggsmerter.
De to kiropraktorene ser fram til å fortsette det gode samarbeidet som de har hatt i så mange år – og som nå framover vil være til stor nytte for deres respektive pasienter.

Nyhet i Boutique Diva

Nana Norrbom, innehaver av butikken Diva i Fuengirola, tilbyr noe helt nytt i sin lingerie-butikk; lekkert og komfortabelt undertøy til brystopererte kvinner.
Amoena er verdens ledende merke innenfor Breast Care, og firmaets lomme-bh´er, brystproteser og delproteser kombinerer mote, komfort og kroppslig symmetri i en løsning som gjør hver del av dagen lett og behagelig.
Serien er feminin og moderne – også for kvinner som er nyoperert fordi det er skapt spesielt bløte bher som lukkes enkelt foran med hekter eller borrelås.
Stikk innom og se utvalget i butikken. Vi gir råd om passform, modeller og størrelse i hyggelige, feminine og trygge omgivelser og bestiller akkurat den bh´en som gir deg den beste følelsen av komfort og femininitet.
Boutique Diva, Fuengirola, tlf.: 674 40 21 35.

Que Pasó

”Et møte med spansk mote” lander hos Roche Bobois i Marbella
Det verdenskjente, ledende franske merket innenfor interiør og eksklusiv design, Roche Bobois, presenterte nylig ”Et møte med spansk mote” i Marbella, et veldedighetsinitiativ der formålet er å skaffe midler til nonprofittorganisasjonen OAfrica, samt styrke båndet mellom mote og design. Prosjektet avspeiler ti spanske designeres talent og kreativitet over den ikoniske sofaen Mah Jong som ble designet av Hans Hopfer for 40 år siden.
Agatha Ruiz De La Prada, Andrés Sardá, Avellaneda, Custo Barcelona, Devota y Lomba, Ion Fiz, Juana Martín, Purificación García, Rossy De Palma og Xevi Fernández var noen av de utvalgte til å ”kle ut” den berømte Mah Jong for å skape ulike og unike design som så bortauksjoneres online via auksjonshuset Wardhouse fra 20/10 – 3/11 2016 (www.subastawardhouse.com).
De inviterte til arrangementet kunne se og røre de utsmykkede sofaene, og nyte en deilig kveld i selskap med kveldens verter, Cecile Peyrard (sjefen for Roche Bobois i Marbella) samt den øverste direktøren for Roche Bobois, Gilles Bonan som var kommet fra Paris til denne spesielle anledningen.
Designeren Xevi Fernández, som var bland de 10 designerne som hadde gjort design til Mah Jong-sofaen, var kommet fra Barcelona og hadde tatt med noen av sine nyeste Huate-Couture-kreasjoner som gjestene også kunne forelske seg i.
Den spanske skuespilleren Rossy de Palma var auksjonarius torsdag 3. november 2016 da Hotel Ritz i Madrid var rammene om avslutningen på Roche Bobois store veldedighetsprosjekt for å Støtte OAfrica. Etter at sofaene gjennom de siste par månedene er blitt presentert i Roche Bobois butikker i Spania, ble de auksjonert bort, og de 10 sofaene fikk omsider nye eiere. Alle penger som ble samlet inn denne kvelden gikk ubeskåret til OAfrica som har som formål å hjelpe barn i Ghana. Kvelden var en stor suksess og hadde tiltrukket seh mange kulturpersonligheter. Den øverste sjefen for Roche Bobois Gilles Bonan, samt Lisa Lovatt-Smith var kveldens verter.

Julen nærmer seg på Restaurante Lucía

For 26 år siden åpnet Restaurante Lucía dørene for første gang. Beliggende i det sentrale Fuengirola, i urbanisasjonen med samme navn (Puebla Lucía), ligger restauranten fint og i koselige omgivelser med terrasse og utsikt mot urbanisasjonens private hager, noe gjestene setter stor pris på. Også menyen blir satt stor pris på, fordi den byr på kystens beste danske smørrebrød og a la carte som serveres hele dagen. Og særlig populær er den danske hakkebiffen med brun saus og kokte poteter, samt Torsk a la Lena med hvitløk og bacon. Restaurante Lucía er synonymt med hjertelig holdning og god og hjemmelagd mat, noe som bidrar til den trivelige atmosfæren.
Og ekstra trivelig blir det den nærmeste måneden. For å feire de kommende helgene og julen, pyntes restauranten stemningsfullt i tillegg til at menyen krydres med juledufter. Hver dag i hele november og desember serveres, foruten den vanlige menyen, også en velsmakende juletallerken og i tillegg til er det pinnekjøttaften 23. november og lutefiskaften 30. november. Ønskes julebuffet, går det bra å ringe og bestille. Og på selve juleaften (skynd deg, det er få plasser igjen!), når det både synges og danses rundt juletreet, serveres forrett, tynnribbe, and og dessert, naturligvis riskrem med mandel og julegaver til alle gjestene. Deretter, andre juledag, serveres en stor julebuffet.
Julen er unektelig populær på Restaurante Lucía. Det er de gjestene som hvert år kommer igjen, for det meste skandinaver, men også en del nysgjerrige spanjoler og engelskmenn, det beste beviset på!
Restaurante Lucía, med Lena, Anders, Gerrie og Poul Erik hilser alle hjertelig velkommen!
En liten påminnelse: Restauranten tar også imot bestillinger på private lunsjer og sammenkomster.
Ring og bestill bord: 952 58 27 38

Ewalds matbutikk disker opp for skikkelig julebord

Året nærmer seg slutten og med det venter feiring av både advent, jul og nyttår.
Denne årstiden da hjemmene fylles av herlige dufter av krydder og godteri som bidrar til den fredfulle stemningen. Og selvfølgelig, som tidligere år, er Ewald’s matbutikk som ligger på toggaten i Los Boliches, klar til innsats. Her er hyllene fylt med et bredt sortiment med alt som tenkes kan for advents- og julefeiring. Det finnes blant annet mange gode sildesorter i lange baner, gravet og kaldrøkt laks, samt også fersk varmrøkt laks, (som røykes lokalt i Fuengirola), og den sistnevnte gir virkelig vann i munnen. Selvfølgelig finnes også pinnekjøtt, samme type som det gikk lovord om på grunn av smaken tidligere år, medisterpølse, ribbe og lutefisk. Og bare rolig, det finnes mye av alt, slik at alle får kjøpe, men det er lurt å være ute i god tid.
Andre ting som hører julen til finnes naturligvis også i butikken. Hyllene nesten bugner av julens lekkerbiskener og ulike typer julegodterier. På drikkesiden har Ewald’s matbutikk forberedt seg godt med mange typer gløgg og akevitt, samt selvfølgelig annet drikke og valg for avec´en etter maten.
Bestillingslister for dine juleinnkjøp ligger allerede i butikken!
Åpningstider: hverdager kl. 10.00–19.00 og lørdager kl. 10.00–15.00.
Julaften åpen kl. 10.00-14.00.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.