Månedsmagasinet på Costa del Sol

bilde1

Den store dagen er kommet. Marie sitter spent under en palme i skolegården. Det er første skoledag ved Den Norske Skolen, Malaga og skolegården fylles opp med forventningsfulle elever, søsken og foreldre. Familien til Marie har hatt leilighet i Fuengirola siden i 2001. Nå har de bestemt seg for å være her et halvt års tid. Lillesøster klatrer på pappas fang. Familien forteller at de er veldig klare for å være litt lenger i varme Spania. – Vi gleder oss veldig til å være her, forteller moren til Marie. Selv gleder Marie seg mest til å møte klassen sin. Hun skal begynne i 2. trinn. -Er det mange elever der? spør hun..

Marie er en av 45 nye elever denne høsten. Til sammen er det 113 elever registrert fra første skoledag, fordelt fra 1. – 10. klassetrinn. Alle klassene får egen kontaktlærer, selv om flere av dem bare har 10-12 elever. Maries klasse (2. trinn) er den minste på hele skolen. De er bare 4 elever i år, men til sammen går det 26 elever i småskolen, 1., 2. og 3. trinn. Disse klassene er sammen i mange fag, og får ha fysisk aktivitet og lek sammen tre dager i uka. Den største klassen i år er 10. trinn med hele 18 elever.

bilde5jpeg

Plass til flere
Den Norske Skolen, Malaga har fortsatt noe ledig kapasitet for skoleåret 2016/2017. For mer informasjon, kontakt kontoret for en uforpliktende skoleprat! www.dnsmalaga.com

«Bli kjent dag» på stranden
Hvert nye skoleår i oppstartsuken, arrangerer Den Norske Skolen, Malaga en “Bli kjent dag” på Carvajal stranden. Stranddagen gir elevene en god start for nye vennskap. Der kan de slappe av leke, prate og slik bli kjent med hverandre.

Stranddagen er alltid fylt med lek, kos og konkurranser. Denne gangen arrangerte noen lærere ved barneskolen gruppelekene “Bomba” og “Tante knute”, før de jaget opp stemningen med en vannstafett. Det ble satt opp mål for strandfotball og nett til strandvolleyball. På ungdomstrinnet var det flere som valgte å slappe av og sole seg litt og høre på musikk.

bilde3

Sandslottkonkurranse
Årets tema for konkurransen var “Disney”. Tiendeklassinger fikk være gruppeledere og så langt det var mulig var det noen fra hvert alderstrinn med i alle gruppene. -Planlegging og samarbeid viktige faktorer for å lykkes, annonserte stranddagsgeneralen Vigdis, før hun ropte opp gruppene og blåste igang. Juryen tok også i betraktning gruppenes grad av kreativitet og selvsagt om resultatene samsvarte med oppgaven.

Etter en knapp halvtime var stranden dekorert med Kaptein Kroks Skute, Havfruen Rapunzel, Ole Brumm og Snurre Sprett, disney-slottet, krokodillen i Peter Pan, Dory og Nemo, Olaf fra Frozen, Olaf fra Frozen på sydentur, Ariel og Sebastian, og Den Lille Havfruen.

Av Nina C. Kaasin Simarud (Tekst og bilder)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.