Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hva bør jeg gjøre i tilfelle en bilulykke?

Hva bør jeg gjøre i tilfelle en bilulykke?

shutterstock 400762315Nå er sommeren her i nydelige og solrike Spania. Med temperaturer som stadig stiger, selv om det av og til kan være en smule varmt for alle utlendinger som bor og arbeider i disse rolige omgivelsene, – rolig helt til strømmen av turister fra mange land rundt om i verden, særlig fra Storbritannia og resten av Europa, setter inn.
Nå, mer enn resten av året, må man være enda mer forsiktig på veiene. Med alle de ekstra bilene og sjåførene som kanskje er mer vant til venstrekjøring, er risikoen for en økning i tallet på trafikkulykker uunngåelig.

Pass alltid på at lufttrykket i dekkene er riktig, og kontroller dekkene minst en gang i måneden. Sjekk også at væskenivået i radiatoren er på topp, det siste du ønsker er en overoppheting der du må vente på en kranbil langs en sterkt trafikkert motorvei! Det er også ulovlig å kjøre uten tilstrekkelig væske til å rengjøre front- og bakrute, så pass på å fylle disse tankene også. Og kjøring med flipp-flopp´ere – chanclas – eller lignende skotøy er heller ikke tillatt. Egentlig er det vel unødvendig å fortelle at sikkerhetsseler hører med hele året og at også små barn må benytte det. Å bruke mobiltelefonen når du kjører er klart forbudt, det gjelder OGSÅ teksting som trolig er enda verre enn å snakke i telefonen.
Skulle likevel det utenkelige skje, finner du her noen tips som alle, både ferske og erfarne sjåfører, bør huske i tilfelle en ulykke:

Forhold deg rolig og ta på refleksvesten

  • Trekk bort til et trygt område i nærheten av ulykkesstedet, skru på nødblink og sett ut de to varseltrekantene
  • Forsikre deg om at alle er ok, – ring 112 om nødvendig
  • Når alt er trygt, ta bilder av bilene som er involvert, skader, veiskilt, etc.
  • Få uttalelser og kontaktinformasjon fra eventuelle vitner
  • Fullføre ulykkesrapporten: Skriv ned motpartens førerkortnummer, forsikringsdetaljer, informasjon om bilen og telefonnummer. Husk at rapporten må være undertegnet av begge sjåførene og må leveres innen sju dager. Hvis du trenger veihjelp, ring umiddelbart 900 101 369, – Libertys gratis telefonnummer. Der vil du bli tatt imot på ditt eget språk.

Liberty Seguros bilforsikring er skreddersydd for deg og er perfekt for utlendinger i Spania. Det gir totaldekning for både fører og passasjerer i tilfelle en ulykke, samt veihjelp fra kilometer null. Det omfatter også hjelp med juridiske forhold, kausjon og bøter og transport som standard ved uhell. Du kan selv velge verksted om du skulle trenge det og gode sjåfører som kjører skadefritt kan bli belønnet med rabatter på opptil 65%.

Liberty Seguros meglere har mange års erfaring og kan gi deg detaljert informasjon om de ulike forsikringstilbudene og gi råd om den dekningen som gir deg og din familie beste dekning, på engelsk, spansk, tysk, nederlandsk eller skandinavisk.

____

For mer informasjon, vennligst kontakt: Julia Chacón – julia@plcspain.com – 956 794112

Med LIBERTY SEGUROS vil du alltid være i trygge hender. Med over 175.000 kunder internasjonalt og over 300 meglere, er Liberty Seguros det ledende forsikringsselskapet for utlendinger i Spania med et bredt spekter av produkter for å beskytte alt som virkelig teller.

Ring Liberty Seguros på tlf.: 902 255 258 for ytterligere informasjon eller besøk: www.libertyexpatriates.es for å finne din nærmeste forsikringsmegler.

God ferie!

Av Julia Chacón

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.