Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


Nå kan Tov, Tora, Mikal, William, Fanny, 2 x Ingrid, Astrid, Pauline, Jørgen og Theres slippe jubelen løs etter måneder med innsamling av penger til både klasseturen og til barnehjemmet i Marokko. Ni av ungdommene deltar på avslutningsturen til Paris i juni. Foto: Petter Tryggestad.

I mål – klasseturen sikret

Rundt 10.000 euro er tjent og samlet inn. Nå kan de ni tiendeklassingene slippe jubelen løs og begynne å pakke kofferten. I tillegg blir det en god slump penger til et barnehjem i Marokko.

I flere måneder har de stått på, samlet premier og solgt lodder, vasket og arrangert tilstelninger. Nå har de penger til både flybilletter til Paris, overnattinger og besøk på bl.a. Disney World.

– Vi hadde egentlig planer om fire overnattinger. Men for å være sikre på at vi skulle komme i mål med innsamlingsprosjektet vårt som også skulle sikre en god slump penger til et barnehjem i Marokko, kuttet vi ned turen til tre overnattinger, forteller tiendeklassingene ved Den norske skolen Málaga. Klasseturen finner sted i juni.

De ni ungdommene som snart er ferdige med ungdomsskolen er svært fornøyd med at de har klart å samle inn så mye penger.

– Det har vært veldig moro, men også ganske slitsomt. Neste års tiendeklassinger skal få problemer med å matche dette resultatet, sier ungdommene fornøyd.

Særlig har de fått inn mye penger gjennom å samle inn en rekke flotte gevinster og så arrangere lotterier, både i forbindelse med 17.mai og vårens store fotballturnering.

På bloggen sin (trip2paris2013.blogg.no) opplyser elevene at de totalt fikk inn nesten 1.000 euro under fotballturneringen – rundt 7.500 kroner. Alle disse pengene går rett til barnehjemmet i Marokko som elevene støtter.

Tov, Tora, Mikal, William, Fanny, 2 x Ingrid, Astrid, Pauline, Jørgen eller Theres i tvil om.

 


Fargerikt fellesskap: Årets skolecup i fotball ble gjennomført med 85 spiller fordelt på 12 lag. Fem nasjoner var representert under årets arrangement. Foto: Arne Bjørndal

Fotball i alle regnbuens farger

85 små og store spillere fordelt på 12 lag kjempet innbitt om førsteplassen da Den norske skolen Málaga gjennomførte sin tradisjonelle vårcup i fotball. Hele fem nasjoner var i år representert, og vinner ble lag nummer åtte, YOLO.

Årets arrangement – det sjette i rekken – ble som vanlig ledet av Siv Halvorsen. Hun holdt styr på samtlige spiller som aldersmessig spredte seg fra seks til 60 år:
– Vi gjennomfører som alltid full spredning på alle lag. Det betyr at hvert lag består av elever fra barnetrinn, mellomtrinn, ungdomsskole, videregående og foreldre, forteller Siv.


Årets vinnere: Her jubler laget YOLO for seieren rett etter at finalekampen ble avblåst. Laget består av André, Theres, Robert, Rakel, Gry, Henrik og Kasper. Foto: Arne Bjørndal

Nytt tema
I alle år hadde lagene i fotballturneringen fått navn knyttet til ulike tema. Det har handlet om alt fra barne-tv-figurer via norske stedsnavn til norske Melodi Gran Prix-låter, bl.a. Samiid Ædnan, Voi, voi og selvsagt Fairytale.

Denne våren hadde primus motor, Siv, konsentrert seg om forkortelser som tilhører ungdommens sms-meldinger og dataspråk. Dermed endte det opp med originale navn som LOL (Laughing Out Loud), TTYL (Talk To You Later) og ATM (At The Moment). Det betyr at årets gullag YOLO er en forkortelse for You Only Live Once.

Før turneringen framførte gruppa Upstars som består av elever fra skolen, sitt flotte, selvlagde dansenummer.
Så ble reglene for turneringen gjennomgått og de 85 spillerne fordelt på de 12 lagene. Og først da kunne årets dommer, skolens daglige leder Trond Are Gjone, blåse i gang første kamp.


Myndig dommer: Daglig leder ved Den norske skolen Málaga, Trond Are Gjone, hadde den krevende jobben med å være dommer under årets turnering. Foto: Arne Bjørndal

Harde tak
Det knytter seg mye prestisje til denne årlige fotballturneringen, og på banen ble det mye hard fighting, frekke finter og solide skudd.
I de innledende rundene spilte alle lag to kamper. Derfra gikk de beste lagene videre til kvartfinaler, seminfinaler, bronsefinale og gullfinale. Hele fem nasjoner var i å representert med spillere i turneringen; Norge, Spania, Sverige, Island og Canada.


Årets dribler: Ibrahim viste fantastiske dribleferdigheter og fikk fortjent pris for det. Foto: Arne Bjørndal

Gull, sølv og bronse
Hele fem timer med kamper bare avbrutt av en liten lunsjpause, gikk med før gullaget YOLO endelig kunne slippe løs jubelen og motta sine velfortjente gullmedaljer.
BWL (Bursting With Laughter) kom på andreplass og fikk fløyter i plast som premie, mens BTW (By The Way) stakk av med tredjeplassen i årets turnering og ble belønnet med hula-hula-kjeder i plast.


Årets ansatt: Lærer Kim ble kåret til turneringens beste blant de ansatte på skolen. Primus motor for den populære fotballturneringen, Siv Halvorsen deler ut premier til de glade vinnerne. Foto: Arne Bjørndal

Premier i fleng
Men det er ikke bare gode plasseringer som blir premiert under vårens vakreste eventyr på Costa del Sol. Her vanket det premier og mye heder og ære til årets fair-play-spiller, yngste elev, årets beste familie, årets pølse- og vaffelselgere, årets keeper, årets par, årets jåle, årets dribler, årets viking, årets beste spiller, bl.a.

Etter at alle vinnerne hadde mottatt sine gjeve premier, ble årets fotballturnering avsluttet med utdeling av kjærlighet-på-pinne til alle 85 spiller. Dermed reiste ingen tomhendt fra turneringe.


Årets spiller: Isabel fikk premien for sin gode målteft og helt avgjørende innsats på banen. Foto: Arne Bjørndal

Av Den Norske Skolen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet